Kreiranje i deljenje kontrolne table u programu Excel i Microsoft grupe

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na kontrolnoj tabli je vizuelno predstavljanje ključnih Metrika koji vam omogućavaju da biste brzo prikazali i analizirali podatke na jednom mestu. Kontrolne table ne samo obezbeđuju prikaze konsolidovane podatke, ali je samouslužnog poslovnog obaveštavanja mogućnosti za poslovanje, gde korisnici će moći da filtrirate podatke da biste prikazali samo šta važno je da ih. U prošlosti, Excel izveštaje često neophodno da generišete više izveštaja za različite osobe ili odseka u zavisnosti od svojih potreba.

Primer Excel kontrolne table sa module za sečenje i na Timline

Pregled

U ovoj temi ćete govore o korišćenju alatke više izvedene tabele, izvedeni grafikoni i izvedene tabele da biste kreirali dinamičku kontrolnu tablu. Zatim ćemo date korisnicima mogućnost da brzo filtrirate podatke onako kako žele sa modulima "slicer" i vremenske ose, koje omogućavaju u izvedene tabele i grafikone da biste automatski razvili i ugovora da biste prikazali samo informacije koje korisnike želite da vidite. Pored toga, možete brzo da osvežite kontrolne table kada dodate ili ažurirate podatke. To čini vrlo su korisni zato što samo treba da kreirate u izveštaju kontrolne table jednom.

U ovom primeru ćemo da biste kreirali četiri izvedene tabele i grafikone sa jedan izvor podataka.

Kada se kreira kontrolne table, pokazaćemo vam kako da delite sa osobama tako što ćete kreirati Microsoft grupe. Imamo interaktivne Excel radne sveske možete da preuzmete i sledite ove korake na sopstvenu.

Preuzmite radnu svesku podučavanja Excel kontrolne table.

Preuzimanje podataka

 1. Možete da kopirate i nalepite podatke direktno u programu Excel, ili možete da podesite upit iz izvora podataka. Za ovu temu, koristili smo Analize upit iz predloška Northwind Traders za Microsoft Access. Ako želite da je koristite, možete da otvorite Access i izaberite stavke datoteka > novo > potražite termin „Northwind” i kreiranje predloška baze podataka. Kada ste završili sa koje ćete moći da pristupite svim upiti uključene u predlošku. Već smo stavili ove podatke u Excel radnu svesku za vas, tako da ne morate da brinete ako nemate pristup.

 2. Proverite vaše podatke je strukturirano ispravno, bez nedostaju redova i kolona. Svaki red trebalo bi da predstavljaju sa pojedinačnom zapisu ili stavku. Za pomoć u vezi sa podešavanje upita, ili ako podaci treba da manipulisati, pogledajte članak Preuzimanje & transformacija u programu Excel.

  Uzorak podataka u Excel tabeli će se koristiti kao izvor podataka izvedene tabele
 3. Ako već nije, oblikujte podatke kao u Excel tabeli. Kada uvozite iz programa Access, automatski će biti uvezene podatke u tabelu.

Pravljenje izvedenih tabela

 1. Izaberite bilo koju ćeliju u opsegu podataka i izaberite stavke Umetni > izvedene tabele > Novi radni list. Za više detalja u članku Kreiranje izvedene tabele za analizu podataka radnog lista .

 2. Dodajte polja izvedene tabele koje želite, a zatim oblikujte onako kako vam odgovara. Ovaj izvedene tabele biće osnova za druge, tako da li treba da bude malo prave neophodna prilagođavanja u stil, raspored izveštaja i opšte oblikovanje sada tako da ne morate da uradite više puta. Više detalja potražite u članku: Dizajniranje rasporeda i oblikovanja izvedene tabele.

  U ovom slučaju, smo kreirali najvišeg nivoa rezime prodaje po kategorijama proizvoda i sortirane po polju "Prodaja" u opadajućem redosledu.

  Uzorak izvedene tabele po kategorijama, prodaja & % ukupne vrednosti

  U članku Sortiranje podataka u izvedene tabele ili izvedenog grafikona za više detalja.

 3. Kad kreirate master izvedene tabele, izaberite ga, a zatim kopirajte i nalepite ga onoliko puta koliko je neophodno da prazne oblasti u radnom listu. U našem primeru ove izvedene tabele možete da promenite redova, ali ne kolone tako da stavili smo ih u isti red sa praznu kolonu između svakog od njih. Međutim, možda ćete otkriti da morate da postavite vaše izvedene tabele ispod drugog ako možete da proširite kolone.

  Važno: Izvedene tabele mogu međusobno preklapaju, postarajte se da dizajna će omogućiti dovoljno prostora između njih da biste dozvolili da proširite i ugovor kao vrednosti se filtrira, dodaju ili uklanjaju.

  U ovom trenutku možda ćete želeti da date prepoznatljiva imena u izvedenim tabelama, kako biste znali šta rade. U suprotnom, Excel će im imena "izvedena Tabela1", "izvedena Tabela2" i tako dalje. Možete da izaberete svakog od njih, a zatim idite na Alatke za izvedene tabele > analiziraj > unesite novo ime u polju Ime izvedene tabele . Ovo će biti važne kada dođe vreme za povezivanje u izvedenim tabelama module za sečenje i kontrola vremenske ose.

  Preimenovanje izvedene tabele iz alatke za izvedene tabele > analiziraj > polja ime izvedene tabele

Kreiranje izvedenih grafikona

 1. Kliknite bilo gde u prvu izvedene tabele i izaberite stavke Alatke za izvedene tabele > analiziraj > izvedenog grafikona > izaberite tip grafikona. Odabrali smo kombinovani grafikon sa prodajom kao grupisani stubičasti grafikon i % ukupne vrednosti kao linijski grafikon prikazuje na Pomoćnu osu.

  Grafikon seelction dijalog za kombinovani grafikon sa grupisani stubičasti i linijski grafikon
 2. Izaberite grafikon, a zatim veličinu i oblik kao željenu na kartici Alatke za izvedene grafikone . Za više detalja pogledajte naše grupe na oblikovanje grafikona.

 3. Ponovite za svaki od preostalih izvedenim tabelama.

 4. Sada je dobar trenutak da preimenujete vaše izvedene grafikone i. Idite na Alatke za izvedene grafikone > analiziraj > unesite novo ime u polju Ime grafikona .

Dodavanje modula za sečenje i vremenske ose

Moduli za sečenje i vremenskih osa omogućavaju vam da brzo filtrirati izvedenih tabela i izvedenih grafikona, tako da možete da vidite samo informacije koje ima smisla za vas.

Brz prikaz modula za sečenje i kontrole vremenske ose na kontrolnoj tabli
 1. Izaberite bilo koju izvedenu tabelu i izaberite stavke Alatke za izvedene tabele > analiziraj > Filter > Umetni modul za sečenje, a zatim potvrdite izbor u svaku stavku koju želite da koristite za modul za sečenje. Za ovu kontrolnu tablu, izabrali kategoriju, ime proizvoda, zaposlenima i ime klijenta. Kada kliknete na dugme u redu, modula za sečenje će biti dodat u sredini ekrana, naslagani iznad druge, tako da ćete morati da raspoređivanje i promenu veličine ih po potrebi.

  Umetni modul za sečenje opciju iz alatke za izvedene tabele > analiziraj > filtera
 2. Modul za sečenje opcije – ako kliknete na bilo kom modulu za sečenje, izaberite stavke Alatke za sečenje > Opcije možete i izabrati različite opcije, kao što su stil i koliko kolone prikazuju. Možete poravnavanje više modula za sečenje tako što ćete ih izabrati klikom kombinaciju tastera Ctrl + strelica nalevo, a zatim koristite Poravnaj alatke na kartici alatke za sečenje.

 3. Modul za sečenje veze - module za sečenje samo će biti povezan sa izvedenu tabelu koju ste koristili da biste ih pravite, tako da morate da biste izabrali svakom modulu za sečenje a zatim izaberite stavke Alatke za sečenje > Opcije > Veze izveštaja i proverite koji izvedene tabele koje želite povezani sa svakim. Moduli za sečenje i vremenskih osa možete da kontrolišete izvedenih tabela na bilo koji radni list, čak i ako je radni list skriven.

  Modul za sečenje izveštaj veze iz modula za sečenje alatke > opcije
 4. Dodavanje vremenske ose – izaberite sve izvedene tabele i izaberite stavke Alatke za izvedene tabele > analiziraj > Filter > Umetni vremensku osu, a zatim potvrdite izbor u svaku stavku koju želite da koristite. Za ovu kontrolnu tablu, izabrali datum porudžbine.

 5. Vremenska osa opcije – kliknite na osu, i idite na Alatke za vremensku osu > Opcije i izaberite opcije kao što su stil, zaglavlja i natpis. Izaberite opciju Izveštaj veze da se povežete sa vremenske ose izvedene tabele po vašem izboru.

Saznajte više o kontrole module za sečenje i vremenske ose .

Sledeći koraci

Kontrolne table je funkcionalno dovršena, ali i dalje verovatno ćete morati da ga raspoređivanje način na koji želite i konačno podešavanja. Na primer, možda ćete želeti da biste dodali naslov izveštaja ili pozadine. Za naše kontrolne table, dodali oblike oko izvedene tabele i isključio naslove i koordinatne linije iz kartice prikaz.

Uverite se da testirate svaki od modula za sečenje i vremenske ose da biste se uverili da izvedene tabele i grafikone se ponašati na odgovarajući način. Možda će vam situacijama gde neke izbore dovesti do problema ako izvedenoj tabeli želi da biste prilagodili i preklapa drugu, a to ne može da uradi i prikazaće se poruka o grešci. Ove probleme treba da rešite pre nego što distribuirate kontrolne table.

Kada ste završili sa podešavanja kontrolne table, kliknete na dugme „Deli i kontrolne table” kartice na vrhu ove teme da biste saznali kako da ga distribuirate.

Za kreiranje kontrolne table Čestitamo! U ovom koraku pokazaćemo vam kako da podesite Microsoft grupe da biste delili kontrolne table. Šta da uradim je zakačite kontrolne table na vrh biblioteke dokumenata u grupu u sistemu SharePoint, tako da korisnici lako mogli da pristupite ga u bilo kom trenutku.

Napomena: Ako već nemate grupe podešavanje u članku Kreiranje grupe u programu Outlook

Skladištenje kontrolne table u grupi

Ako već niste sačuvali radnu svesku kontrolne table u grupi želite da je premestite tamo. Ako je već u biblioteci datoteke grupe možete da preskočite ovaj korak.

 1. Idite u grupu u programu Outlook 2016 ili Outlook na vebu.

 2. Izaberite stavku datoteke na traci da biste pristupili biblioteka dokumenata grupe.

 3. Kliknite na dugme " Otpremi " na traci i otpremite radnu svesku kontrolne table na biblioteku dokumenata.

Dodavanje u grupu SharePoint Online lokaciju tima

 1. Ako ste pristupili biblioteke dokumenata iz Outlook 2016, izaberite karticu Početak u oknu za navigaciju sa leve strane. Ako ste pristupili biblioteke dokumenata iz Outlook na vebu, kliknite na dugme još > lokacije sa desne strane trake.

 2. Izaberite stavku dokumenti iz okna za navigaciju na levoj strani.

 3. Pronađite svoju radnu svesku kontrolne table i kliknite na krug izbora nalevo od njegovo ime.

 4. Kada imate Kontrolna tabla radne sveske izabran, odaberite stavku Zakači na vrh na traci.

Izaberite datoteku i izaberite stavku Zakači na vrh da biste lako acessible na biblioteku dokumenata

Sada svaki put kada korisnici dolaze na stranicu "Dokumenti" SharePoint Online lokacije tima na radnom listu kontrolne table će biti tamo na vrhu. Mogu da kliknite na nju i jednostavno pristupite trenutnu verziju programa na kontrolnoj tabli.

Savet: Vaši korisnici možete da pristupite biblioteke dokumenata grupe, uključujući Kontrolna tabla radne sveske, putem programa Outlook grupe za mobilne uređaje. Dodatne informacije potražite u članku Outlook grupe za mobilne uređaje.

Takođe pogledajte

Imate pitanje smo nije odgovor ovde?

Posetite lokaciju Microsoft Answers zajednice.

Slušamo!

Ovaj članak je poslednji put redigovali Ben i Kris na 16 mart 2017 kao rezultat povratne informacije. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod kartice i ostavite neke konstruktivni kako bismo mogli nastaviti da bude bolje. Hvala!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×