Kreiranje i ažuriranje indeksa

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Indeks sadrži termine i teme pomenute u dokumentu, kao i stranice na kojima se oni pojavljuju. Da biste kreirali indeks, najpre u dokumentu označite stavke indeksa imenujući glavnu stavku i unakrsno upućivanje, a zatim kreirajte indeks.

Možete da kreirate stavke indeksa za pojedinačnu reč, frazu ili simbol, za temu koji obuhvata opseg stranica ili koja upućuje na drugu stavku, kao što su „transport. Pogledajte članak Bicikli”. Kada izaberete tekst i označite ga kao stavku indeksa, Word dodaje specijalno XE (stavka indeksa) polje koja uključuje označenu glavnu stavku i unakrsno upućivanje informacije koje ste odabrali da uključite.

Polje XE (stavka indeksa)

Nakon što označite sve stavke indeksa, izaberite željeni izgled i napravite gotov indeks. Word prikuplja stavke indeksa, sortira ih po abecednom redu, pravi reference na njihove brojeve strana, pronalazi i uklanja duplirane stavke sa iste stranice i prikazuje indeks u dokumentu.

Označavanje stavki

Sledeći koraci vam pokazuju kako da označite reči ili fraze za indeks, ali takođe možete označiti stavke indeksa za tekst koji obuhvata opseg stranica.

 1. Izaberite tekst koji želite da koristite kao stavku indeksa ili jednostavno kliknite na mesto na koje želite da umetnete stavku.

 2. Na kartici reference , u grupi " indeks ", kliknite na dugme Označavanje stavke.
  Označi stavku

 3. Možete da uredite tekst u dijalogu Označavanje stavke indeksa .
  Označavanje dijaloga indeks stavke

  • Možete dodati i drugi nivo u polje Pomoćna stavka. Ako vam je potreban i treći nivo, posle teksta pomoćne stavke dodajte dvotačku.

  • Izaberite opciju Unakrsno upućivanje u odeljku Opcije, a zatim u polje otkucajte tekst za drugu stavku da biste kreirali unakrsno upućivanje na nju.

  • Da biste oblikovali brojeve stranica koji će se pojaviti u indeksu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podebljano ili polju za potvrdu Kurziv u odeljku Oblikovanje broja stranice.

 4. Kliknite na dugme Označi da biste označili stavku. Da biste označili ovaj tekst bilo gde u tekstu gde se pojavljuje kliknite na dugme Označi sve.

 5. Da biste označili stavke dodatne indeksa, izaberite tekst, kliknite na dugme u dijalogu Označavanje stavke indeksa i zatim ponovite korake 3 i 4.

Kreiranje indeksa

Kada ste označili stavke spremni ste za umetanje indeksa u dokument.

 1. Kliknite na mesto na koje želite da dodate indeks.

 2. Na kartici reference , u grupi " indeks ", kliknite na dugme Umetni indeks.
  Umetni indeks

 3. U dijalogu indeks možete odabrati format za stavke teksta, brojeva stranica, kartice i znake vodilje.
  Indeksiranje dijaloga

 4. Možete da promenite celokupnog izgleda indeksa tako što ćete odabrati oblikuje padajući meni. Pregled se prikazuje u prozoru u gornjem levom uglu.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Uređivanje ili oblikovanje stavke indeksa i ažuriranje indeksa

Ako ste označili više stavki nakon što kreirate indeks, moraćete da biste ažurirali indeks da biste ih videli.

 1. Ako ne vidite XE polja, kliknite na dugme Prikaži/Sakrij Slika dugmeta u grupi " Pasus " na kartici " Početak ".

 2. Pronađite XE polje za stavku koju želite da izmenite, na primer, { XE „Kalisto“ \t „videti pod sateliti“ }.

 3. Promenite tekst unutar navodnika da biste uredili ili oblikovali stavku indeksa.

 4. Da biste ažurirali indeks, izaberite indeks, a zatim pritisnite taster F9, ili na kartici Reference, u grupi Indeks kliknite na dugme Ažuriraj indeks.

  Ažuriraj indeks

Ako pronađete grešku u indeksu, locirajte stavku indeksa koju želite da promenite i promenite je, a zatim ažurirajte indeks.

Brisanje stavke indeksa i ažuriranje indeksa

 1. Izaberite čitavo polje stavke indeksa, uključujući i velike zagrade ({}), a zatim pritisnite taster DELETE.

  Ako ne vidite XE polja, kliknite na dugme Prikaži/Sakrij Slika dugmeta u grupi " Pasus " na kartici " Početak ".

 2. Da biste ažurirali indeks, izaberite indeks, a zatim pritisnite taster F9, ili na kartici Reference, u grupi Indeks kliknite na dugme Ažuriraj indeks.

  Ažuriraj indeks

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×