Kreiranje grafikona od početka do kraja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Preporučeni grafikoni

Kreiranje grafikona nikada nije etiketiranje proces, ali smo vam bilo lakše da dovršite sve korake u Excel 2013.

Prvi koraci sa grafikonom koji se preporučuje za vaše podatke, a zatim dovršavanje u drugom nekoliko koraka grafikona profesionalnog izgleda i ima sve detalje koje želite da prikažete.

Saveti za pre nego što počnete

  • Excel da radi za vas    Ako se desilo tako mnogo opcija grafikona ili propustite čarobnjaka za grafikone koji je bio dostupan u ranijim verzijama programa Excel, pokušajte da prvi koraci uz Excel preporučuje grafikona.

  • Precizno podešavanje grafikona u nekoliko koraka    Pronaći ćete tri dugmeta nadesno pored grafikona koje vam omogućavaju da biste dodali elemente grafikona kao što su naslovi i oznake podataka, promenite izgled i raspored grafikona i definisali podatke koje želite da prikažete bez potrebe da pregledam na traci alatke za grafikone da biste pronašli ono što želite.

  • Kopiranje grafikona u druge programe    Iako možete da kreirate grafikone direktno u drugim Office programima kao što su Word i PowerPoint, kopiranje grafikona iz programa Excel u drugom programu, sa ili bez veze sa podacima u programu Excel, često je brz i efikasan način da biste uključili grafikona u druge datoteke.

  • Korišćenje Power View da biste kreirali grafikone    Ako imate Office Professional Plus, pokušajte da koristite Power View dodatak Power View vam pomaže da pretvorite Excel tabele podataka grafikona i drugih vizuelizacija i predstavlja ih u moćna, interaktivne izveštaje koji profesionalni izgled.

Kreiranje grafikona

Dostupni tipovi grafikona

Ako ste novi u grafikona, počnite tako što ćete istraživanje grafikona možete da kreirate u programu Excel i malo više Saznajte najbolje načine za raspoređivanje podataka za svaku od njih.

Biranje podataka za grafikon

Zatim, unos podataka kako bi trebalo da bude za grafikon koji želite i izaberite ga da biste kreirali grafikon.

Kreiranje grafikona

Kada budete spremni da kreirate grafikon, Izaberite podatke i izaberite grafikon koji želite sa liste preporučeni grafikoni.

Dodavanje kružnog grafikona

Kružni grafikoni uvek možda nisu najbolji način da vizuelno uporedite podatke, ali su i dalje popularan tip grafikona. Pratite ove najbolje prakse da biste efikasno predstavljanje podataka u kružnom grafikonu. Da biste naglasili isečaka u kružnom grafikonu, isprobajte opozivu pojedinačne isečke, Rasparčani sve isečke ili odvajanje manje isečke u višestrukom kružni ili traka kružnog grafikona.

Pravljenje izvedenog grafikona

Ako imate mnogo podataka i želite da stupa u interakciju sa podacima u grafikonu, kreiranje samostalne (razdvojena) izvedenog grafikona. Ima interaktivne kontrole filtriranja koje vam omogućavaju da analizirate podskup podataka. Excel može preporučiti izvedeni grafikon za vaše podatke, a ne morate da kreirate izvedenu tabelu da biste se sa njom.

Precizno podešavanje grafikona

Dodavanje naslova grafikona

Možete da zamenite čuvar mesta za naslov grafikona sa naslovom odgovarajući grafikon, oblikujte ga onako kako želite, ili ga premestite na drugo mesto u grafikonu.

Dodavanje oznaka podataka u grafikon

Olakšajte grafikona da biste razumeli tako što ćete dodati oznake podataka koje pokazuju detalje o grupe podataka ili njegovu pojedinačne tačke podataka.

Promena oznaka ose na grafikonu

Oznake ose su prikazane za bilo koju horizontalnu, vertikalnu i dubinske ose na grafikonu. Oznake se automatski prikazati tekst iz izvora podataka za opisivanje podatke koji su prikazani, ali umesto toga možete da koristite svoj tekst.

Dodavanje trake sa greškama u grafikon

Trake sa greškama Prikaži margine greške na prvi pogled. Možete da ih dodate u sve tačke podataka u grupi podataka kao iznos u Standardna greška, procenat ili standardna devijacija.

Dodavanje linije trenda ili pomerajuće linije proseka na grafikon

Prikaz trendova podataka ili premeštanje proseke dodavanjem linije trenda na grafikon. Linije trenda može pomoći i predviđanje budućih vrednosti po pokazuje nagore ili nadole trendova.

Dodavanje ili uklanjanje pomoćne ose na grafikonu

Kada se razlikuju i brojeve u grafikonu ili kada ste dobili različite tipove podataka (na primer, cena i obim), možete da nacrtate jednu ili više grupa podataka na pomoćnu vertikalnu osu vrednosti.

Promena boje ili stila grafikona

Ako standardne boje i stilovi grafikona ne vam se svidi, to je jednostavno promeniti oba. Možete brzo da izaberete šta vam se dopada iz širok opseg opcija u galerije boje i stila.

Oblikovanje elemenata grafikona

Okno zadatka oblikovanje vam olakšava da biste oblikovali bilo koji element grafikona. Da biste ga otvorili, kliknite desnim tasterom miša bilo koji element grafikona.

Čuvanje prilagođenog grafikona kao predloška

Ako planirate da koristite grafikon koji ste kreirali ponovo, možete da je sačuvate kao predložak koji možete da primenite baš kao bilo koji drugi grafikon.

Promena podataka u grafikonu

Dodavanje grupe podataka grafikonu

Kada unesete više podataka na radnom listu, možete brzo da je uključite u grafikonu.

Promena grupa podataka u grafikonu

Da biste promenili podatke koji su prikazani u grafikonu, koristite filtere grafikona da biste prikazali ili sakrili grupe podataka. Takođe možete da uređujete i preraspodelite podatke u grupama podataka tako što ćete koristiti u polju za Izbor izvora podataka .

Korišćenje grafikona u drugi program

Kopiranje Excel grafikona u drugi Office program

Da biste prikazali Excel grafikona u PowerPoint prezentaciju, Word dokument ili Outlook poruke, kopirajte ga i koristite opcije lepljenja u drugi Office program da biste umetnuli grafikon na nekoliko načina.

Umetanje grafikona iz Excel unakrsne tabele u programu Word

Kada nemate dovoljno podataka za prikazivanje, pokušajte da kreirate grafikon direktno u programu Word – nema potrebe da biste prvo otišli u programu Excel. Međutim, ako imate mnogo podataka za prikazivanje ili ako redovno promene podataka i želite da ažurirate na grafikon, razmislite o kreiranju grafikona u programu Excel i kopiranje u dokument.

Za kreiranje interaktivnih grafikona koristite Power View

Pokretanje programskog dodatka Power View u programu Excel 2013

Ako koristite Office Professional Plus, već ste dobili u programskom dodatku Power View programski dodatak instaliran. Kliknite na dugme Umetni > Power View da biste ga pokrenuli.

Kreiranje grafikona i druge vizuelizacije u prikazu Power View

Kreiranje grafikona i drugih vizuelizacija na listu prikaza Power View kontrolne table kao i reprodukujte sa podacima. Interakcija sa jednim od vizuelizacije na listu i videli kako to unakrsno filtrira na druge isticanje relacije možda ne vidite pre.

Važno: Power View grafikona i drugih vizuelizacija rade samo u prikazu Power View. Ne možete ih kopirati iz Power View lista na Excel list. Ne možete da kopirate Excel grafikona ili izvedene grafikone na Power View list ili.

Kreiranje Power View izveštaja pomoću Microsoft Azure Marketplace podataka

Isprobajte Power View tako što ćete preuzeti besplatnu podataka iz Microsoft Azure Marketplace i kombinovati sa drugim podacima na Web da biste kreirali zanimljivo, interaktivne grafikone i mape u programskom dodatku Power View listove. Saznajte koji aerodromima i avio-kompanije obaviti najbolje u decembru 2011.

Pogledajte video zapise Power View

Ako video zapisi odgovaraju učenje stil, volite ova kolekcija video zapisa o kreiranju i interakcija sa različite vrste vizuelizacije u programskom dodatku Power View.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×