Kreiranje formule za pronalaženje vrednosti pomoću programskog dodatka „Lookup Wizard“ (Čarobnjak za pronalaženje)

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Važno primetiti za korisnike sistema Office 2003    Da biste nastavili da primate bezbednosne ispravke za Office, proverite da li koristite Office 2003 servisni paket 3 (SP3). Podrška za Office 2003 se završava 8 April 2014. Ako radite pod operativnim sistemom Office 2003 kada podrška završi, da biste primili sve važne bezbednosne ispravke za Office, morate da izvršite nadogradnju na noviju verziju, kao što je Office 365 ili Office 2013. Više informacija potražite u članku završetak podrške za Office 2003.

U programu Excel 2007 i Excel 2003, čarobnjak za pronalaženje kreira formulu za pronalaženje vrednosti na osnovu podataka u radnom listu koji ima oznake redova i kolona. Čarobnjak za pronalaženje vam pomaže da pronađete ostale vrednosti u redu kada znate vrednost u jednu kolonu i obrnuto. Čarobnjak za pronalaženje koristi funkcije INDEX i MATCH u formulama koje se kreiraju.

Čarobnjak nije uključen u programu Excel 2010. To je zamenjen čarobnjakom za funkcije i dostupne funkcije za pretraživanje i reference (referenca).

Koristite čarobnjak za pronalaženje u programu Excel 2007

 1. Kliknite na ćeliju u opsegu.

 2. Na kartici formule , u grupi rešenja , kliknite na dugme za pronalaženje.
  Ako komandu za pronalaženje nije dostupna, postupite na sledeći način da biste učitali programski dodatak čarobnjak za pronalaženje:

  1. Kliknite na dugme Microsoft Office dugme Slika Office dugmeta , izaberite stavku Excel opcijei zatim izaberite kategoriju Programski dodaci .

  2. U polju Upravljanje izaberite stavku Programski dodaci za Excel, a zatim kliknite na dugme Idi.

  3. U dijalogu Dostupni programski dodaci potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Čarobnjak za pronalaženje, a zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Dalje sledite uputstva.

vrh stranice

Koristite čarobnjak za pronalaženje u programu Excel 2003

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Programski dodaci, u dijalogu potvrdite izbor Lookup Wizard (Čarobnjak za pronalaženje), a zatim kliknite na dugme U redu.

 2. Kliknite na ćeliju u opsegu.

 3. U meniju Alatke postavite pokazivač na stavku Lookup (Pronalaženje).

 4. Dalje sledite uputstva.

Vrh stranice

Šta se dogodilo sa čarobnjakom za pronalaženje u programu Excel 2010?

Čarobnjak nije uključen u programu Excel 2010. Ova funkcionalnost je zamenjen čarobnjakom za funkcije i dostupne funkcije za pretraživanje i reference (referenca).

Formule koje je ovaj čarobnjak generisao nastaviće da rade u programu Excel 2010. Možete da ih uredite tako što ćete koristiti druge metode.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×