Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive For Business

Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive For Business

Nove Office dokumente možete da napravite direktno u usluzi OneDrive for Business. Da biste videli meni „Novo“, potreban vam je Office Web Apps Server. U suprotnom, to je ikona „Fascikla“.

Niste sigurni gde da kreirate dokument? Pogledajte članak Da li treba da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Evo koraka iz video zapisa:

 1. Izaberite stavku Novi, a zatim odaberite tip dokumenta koji želite da napravite, kao što je Word, Excel ili PowerPoint.

  Snimak ekrana biranja menija „Novo“ radi pravljenja novog dokumenta u usluzi OneDrive for Business

  Novi dokument se otvara u Office Online programu koji ste izabrali. Na primer, izborom stavke Word dokument otvara se Word Online.

  Savet: Ne postoji dugme „sačuvaj“ zato što se dokument automatski čuva za vas.

 2. Da biste preimenovali dokument, kliknite na njegovo ime na naslovnoj traci, otkucajte novo željeno ime i pritisnite taster ENTER.

  Klik na naslovnu traku radi promene imena dokumenta u programu Word Online
 3. Kada završite sa radom i želite da se vratite na lokaciju gde je sačuvana datoteka, kliknite na svoje ime pored imena datoteke.

  (Odnosno možete da kliknete na dugme „nazad“ u pregledaču da biste se vratili na lokaciju gde je sačuvan dokument. Ako kliknete na dugme Nazad, kliknite na dugme „osveži“ da biste videli novi dokument na listi datoteka.)

Savet:  Ako želite pristup svim funkcijama aplikacije, možete da se prebacite na punu Office aplikaciju. Na primer, u usluzi Word Online, kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste nastavili da radite na dokumentu u programu Word.

Otvaranje pune Office aplikacije umesto pokretanja usluge Office Online

Kreiranje dokumenta u Office aplikaciji za računare

Možete da počnete i u Office aplikaciji za računare, kao što je Word, Excel ili PowerPoint i kreirate i sačuvate dokument direktno u usluzi OneDrive for Business.

 1. Započnite dokument kao i obično u Office aplikaciji za računare (Datoteka > Novo i izaberite predložak).

 2. Kada budete spremni da sačuvate dokument, izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > OneDrive – Imevašegpreduzeća. Na primer, OneDrive – Contoso.

  Čuvanje datoteke iz programa Word u usluzi OneDrive for Business

 3. Imenujte datoteku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti: 

 • Ako ne vidite stavku OneDrive – ime_vašeg_preduzeća, izaberite stavke Dodaj mesto > Office 365 SharePoint. Zatim se prijavite u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 • Dodavanje usluge OneDrive for Business kao lokacije za čuvanje u programu Word

 • Kada dodate OneDrive for Business kao mesto u jednoj Office aplikaciji, možete da čuvate datoteke iz svih Office aplikacija.

Ako ste prijavljeni u Office 365 i vaša pretplata uključuje Office, možete da instalirate najnoviju verziju aplikacija za računare. Na vrhu stranice u usluzi Office 365 izaberite stavke Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Office 365 postavke > Softver.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×