Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive For Business

Kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive For Business

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da kreirate nove Office dokumente direktno iz OneDrive for Business. Moraćete Office Web Apps Server da biste videli novi. U suprotnom, to je ikona fascikle.

Niste sigurni gde da kreirate dokument? Pogledajte članak Da li treba da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili na lokaciji tima?

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Evo koraka iz video zapisa:

 1. Izaberite stavku Novi, a zatim odaberite tip dokumenta koji želite da napravite, kao što je Word, Excel ili PowerPoint.

  Snimak ekrana biranja menija „Novo“ radi pravljenja novog dokumenta u usluzi OneDrive for Business

  Novi dokument se otvara u programu Office Online koji ste izabrali. Na primer, izabrati Word dokument se otvara Word Online.

  Savet: Ne postoji dugme „sačuvaj“ zato što se dokument automatski čuva za vas.

 2. Da biste preimenovali dokument, kliknite na njegovo ime na naslovnoj traci, otkucajte novo željeno ime i pritisnite taster ENTER.

  Klik na naslovnu traku radi promene imena dokumenta u programu Word Online
 3. Kada završite sa radom i želite da se vratite na lokaciju gde je sačuvana datoteka, kliknite na svoje ime pored imena datoteke.

  (Ili, kliknite na dugme nazad u pregledaču da biste se vratili na kojoj je sačuvana u dokument. Ako kliknete na dugme nazad, kliknite na dugme Osveži da biste videli novi dokument na listi datoteka.)

Savet: Ako želite pristup svim funkcijama aplikacije, možete se prebaciti na punu Office aplikaciju. Na primer, u Word Online, kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste nastavili rad na dokumentu u Word.

Otvaranje pune Office aplikacije umesto pokretanja usluge Office Online

Kreiranje dokumenta u Office aplikaciji za računare

Takođe možete da pokrenete u Office aplikaciji za računare, kao što su Word, Excelili PowerPoint, i kreirate i sačuvate dokument direktno u OneDrive for Business.

 1. Započnite dokument kao i obično u Office aplikaciji za računare (Datoteka > Novo i izaberite predložak).

 2. Kada budete spremni da sačuvate dokument, izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > OneDrive – Imevašegpreduzeća. Na primer, OneDrive – Contoso.

  Čuvanje datoteke iz programa Word u usluzi OneDrive for Business

 3. Imenujte datoteku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti: 

 • Ako ne vidite OneDrive – YourCompanyName, kliknite na dugme Dodaj mesto > Office 365 SharePoint. Zatim se prijavite da biste Office 365 sa vaše poslovni ili školski nalog.

 • Dodavanje usluge OneDrive for Business kao lokacije za čuvanje u programu Word

 • Kada dodate OneDrive for Business kao mesto u jednoj Office aplikaciji, možete da sačuvate datoteke iz svih aplikacija Office .

Ako ste prijavljeni program Office 365i pretplata uključuje Office, možete da instalirate najnoviju verziju sistema aplikacija radne površine. Na vrhu stranice u Office 365, idite na Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ > Office 365 postavke > softver.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×