Kreiranje Access obrazaca i izveštaja iz SharePoint liste

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da kreirate obrasce i izveštaje iz SharePoint liste i koristite ih kao prikaza. Korisnici SharePoint lokacije koji imaju instaliran Access 2007 možete otvoriti obrasci i izveštaji pomoću menija " Prikaz " SharePoint liste. Možete da učinite Access prikaz kao podrazumevani za listu.

Prikaze koje kreirate pomoću Access 2007 su uskladišteni u datoteku baze podataka na serveru Windows SharePoint Services . Kada otvorite Access prikaz SharePoint liste, Access pokreće i prikazuje obrazac ili izveštaj. Zato što je baza podataka uskladištena na SharePoint lokaciji, prikaz može se otvoriti drugi korisnici lokacije. Korisnik ne mora da znate na mestu na SharePoint lokaciji, datoteke baze podataka koja sadrži Access prikaz koji biste mogli da koristite prikaz. Pored toga, korisnik ne čak i treba da znate kako da pokrenete Access – to je automatski obradio na SharePoint lokaciji.

Napomena: Korisnik mora da Access 2007 instaliran na svom računaru da biste kreirali, koristi ili izmeni Access prikaz na SharePoint lokaciji.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kreiranje Access prikaz SharePoint liste

Pravljenje Access prikaz kao podrazumevani za SharePoint liste

Koristite Access prikaz SharePoint liste

Izmena Access prikaz SharePoint liste

Kreiranje Access prikaz SharePoint liste

Kada kreirate Access prikaz SharePoint liste, Access pokreće automatski. U programu Access, možete da zasnujete prikaz na razne predložaka obrazaca i izveštaja, a zatim možete da prilagodite prikaz. Objavljivanjem prikaza na SharePoint lokaciji, možete da lako je učinite dostupnom drugim korisnicima.

Napomena: Da biste kreirali prikaz SharePoint liste, morate Windows SharePoint Services dozvolu za upravljanje listama, što je podrazumevano je uključeno u nivo dozvole "Dizajn".

Koristite sledeću proceduru da biste kreirali Access prikaz SharePoint liste koje su prikazane u pregledaču.

 1. Na SharePoint lokaciji, u polju Prikaži meni SharePoint list View menu , kliknite na dugme Kreiraj prikaz.

 2. Na stranici Kreiranje prikaza , izaberite stavku Access prikaz.

  Access pokreće, a zatim će od vas zatražiti da sačuvate lokalnu kopiju baze podataka koje će sadržati novi prikaz.

 3. U dijalogu Sačuvaj na lokalnu kopiju potražite lokaciju na računaru gde želite da sačuvate kopiju, u polju Ime datoteke otkucajte ime za lokalnu kopiju i kliknite na dugme Sačuvaj.

  Access će sačuvati i otvoriti lokalne kopije, a zatim pojavljuje se dijalog Kreiranje Access prikaz .

 4. U dijalogu Kreiranje Access prikaz dvaput kliknite na tip prikaza koji želite da kreirate.

  Access kreira novi prikaz i otvara u prikazu rasporeda.

 5. Možete da prilagodite novog prikaza u prikazu rasporeda ili možete da se prebacite u prikaz dizajna.

  U prikazu rasporeda možete da promenite veličinu i da prerasporedite kontrole u prikazu (kao što su oznake i polja), ali ne možete da dodate dodatne kontrole u prikaz. Prikaz rasporeda pruža pregled podataka koja vam olakšava da biste videli kako promene će se pojaviti u prikazu gotovo.

  U dizajnu prikaz možete da promenite veličinu i preraspoređivanje kontroliše i možete da dodate dodatne kontrole u prikaz. Međutim, prikaz dizajna ne pruža pregled podataka.

  Možete se prebacivati između prikaz dizajna i prikaz rasporeda koliko god želite. Ako koristite prikaz dizajna da biste dodali kontrole u prikaz, možete i prebacite se na prikaz rasporeda i rasporediti u prikazu tokom pregleda podataka.

 6. Nakon što izvršite prilagođavanja, na Traci sa porukamakliknite na dugme Objavi na SharePoint lokaciji.

  The Publish to SharePoint Site button on the Message Bar

  Pojavljuje se dijalog Objavi na Veb serveru .

  Ako ne pojavljuje na Traci sa porukama , prikažite je tako što ćete uraditi sledeće:

  • Na kartici Alatke baze podataka, u grupi Prikaži/sakrij izaberite stavku Traka sa porukom.

 7. Podrazumevano, Access će sačuvati prikaz u datoteku baze podataka koja se nalazi u biblioteci "Deljeni dokumenti" na SharePoint lokaciji – ova lokacija sadrži listu sa koje ste kreirali prikaz. U većini slučajeva, ovo je verovatno šta želite, ali možete da promenite biblioteke dokumenata u kojoj ćete sačuvati bazu podataka tako što ćete odabrati različite biblioteke u sačuvate u polje u dijalogu Objavi na Veb serveru . Možete da učinite da biste preciznije kontrolisali ko ima pristup prikaza i da li korisnici mogu da otvorite prikaz u režimu samo za čitanje ili u režimu uređivanja. SharePoint lokacije možda imate određene biblioteke podešavanje za objavljivanje Access prikaze, u tom slučaju možda ćete morati da biste promenili lokaciju za Čuvanje u da biste izabrali odgovarajuću biblioteku.

  Administrator SharePoint lokacije mogu pomoći izaberite odgovarajuću biblioteku.

 8. Pristup obezbeđuje ime za bazu podataka u polju ime datoteke u dijalogu Objavljivanje Veb Server . Ovaj ime podudara sa imenom koje ste sačuvali kao lokalnu kopiju baze podataka. Ime možete da promenite ako želite, ali u većini slučajeva, trebalo bi da prihvatite predloženo ime – ovo će olakšavaju Imajte na umu koji lokalnu bazu podataka odgovara baze podataka koje objavite na SharePoint lokaciji.

 9. Kliknite na dugme Objavi da biste sačuvali bazu podataka na SharePoint lokaciju.

Vrh stranice

Pravljenje Access prikaz kao podrazumevani za SharePoint liste

Kada pravite Access prikaz kao podrazumevani za SharePoint liste, Access prikaz se automatski otvara kada korisnici otvore na listi, ako te korisnici imaju pristup instaliranu na računaru.

Važno: Ako napravite Access prikaz podrazumevanog prikaza liste posetioci koji nemaju instaliran Access 2007 će moći da koristite listu.

 1. Sa SharePoint listom otvoren, u meniju postavke , izaberite stavku Postavke liste.

 2. Na stranici Postavke liste , u grupi Prikazikliknite na ime Access prikaz koji želite da proverite podrazumevani prikaz.

 3. Na stranici " Uređivanje prikaza " izaberite stavku Postavi ovaj prikaz podrazumevani , a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Koristite Access prikaz SharePoint liste

Da biste koristili Access prikaz SharePoint liste, možete da odaberete Access prikaz u meniju Prikaz liste.

 • U polju Prikaži meni SharePoint list View menu , kliknite na ime programa Access prikaz. Access pokreće, a zatim prikazuje prikaz u režimu samo za čitanje.

  U režimu samo za čitanje, možete da promenite podatke u prikazu, a da biste odštampali prikaza, ali ne možete da promenite prikaz dizajna. Ako želite da promenite prikaz dizajna, pogledajte sledeći odeljak ovog članka, Izmeni Access prikaz SharePoint liste.

Vrh stranice

Izmena Access prikaz SharePoint liste

Da biste izmenili dizajna Access prikaz, čuvanje lokalne kopije baze podataka koja sadrži Access prikaz, a zatim izvršite promene. Zatim možete da koristite lokalnu kopiju prikaza ili, ako imate odgovarajuće dozvole na SharePoint lokaciji, možete da objavite novi prikaz.

Napomena: Možete da izmenite lokalnu kopiju Access prikaz bez obzira na nivo dozvole vaša Windows SharePoint Services . Međutim, da biste objavili izmene prikaza na SharePoint lokaciju, morate Windows SharePoint Services dozvolu za upravljanje listama, što je podrazumevano je uključeno u nivo dozvole "Dizajn". Ako ste kreirali Access prikaz, trebalo bi da već imate dozvolu za upravljanje listama. Ako niste sigurni, obratite se administratoru SharePoint lokacije da biste utvrdili da li imate dozvole treba.

 1. Sa Access prikaz otvoren, na Traci sa porukama, kliknite na dugme Sačuvaj kao.

  The Save As button on the Message Bar

  Napomena: Ako ne pojavljuje na Traci sa porukama , prikažite je tako što ćete uraditi sledeće:

  • Na kartici Alatke baze podataka, u grupi Prikaži/sakrij izaberite stavku Traka sa porukom.

 2. Kada vas Access upita da biste zatvorili prikaz i svih otvorenih objekata, kliknite na dugme da .

  Pojaviće se dijalog Sačuvaj kao.

 3. U okviru Sačuvaj u navedite lokaciju na kojoj želite da sačuvate lokalnu kopiju, u polju ime datoteke otkucajte ime za lokalnu kopiju, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Pristup čuva lokalnu kopiju baze podataka, a zatim ga otvori.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili raspored prikaza bez dodavanja novog kontrole, u oknu za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na prikaz, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz rasporeda .

   U prikazu rasporeda možete da promenite veličinu i da prerasporedite kontrole u prikazu (kao što su oznake i polja), ali ne možete da dodate dodatne kontrole u prikaz. Prikaz rasporeda pruža pregled podataka koja vam olakšava da biste videli kako promene će se pojaviti u prikazu gotovo.

  • Da biste dodali ili uklonili kontrola u prikazu (kao što su oznake ili poljima), u oknu za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na prikaz, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna .

   U dizajnu prikaz možete da promenite veličinu i preraspoređivanje kontroliše i možete da dodate dodatne kontrole u prikaz. Međutim, prikaz dizajna ne pruža pregled podataka.

   Napomena: Ako odaberete da biste uredili prikaz u prikazu dizajna, a koje nameravate da objavite izmenjeni prikaz na SharePoint lokaciju, dodajte polja u prikaz koji nisu deo SharePoint liste.

 5. Možete se prebacivati između prikaz dizajna i prikaz rasporeda koliko god želite. Ako koristite prikaz dizajna da biste dodali kontrole u prikaz, možete i prebacite se na prikaz rasporeda i rasporediti u prikazu tokom pregleda podataka.

Objavljivanje izmenjena Access prikaz na SharePoint lokaciji

Nakon što ste izmenili prikaz, ako imate dozvolu za upravljanje listama na SharePoint lokaciji, možete da objavite izmenjena prikaz pomoću sledeće procedure.

Da biste dobili dozvolu za upravljanje listama, obratite se administratoru SharePoint lokacije.

 1. Sačuvajte prikaz u lokalnu kopiju baze podataka.

 2. Na Traci sa porukamakliknite na dugme Objavi na SharePoint lokaciji.

  The Publish to SharePoint Site button on the Message Bar

  Napomena: Ako nemate dozvolu za upravljanje listama, na Traci sa porukama ne prikazuje na dugme Objavi na SharePoint lokaciji . Ako ne pojavljuje na Traci sa porukama , prikažite je tako što ćete uraditi sledeće:

  • Na kartici Alatke baze podataka, u grupi Prikaži/sakrij izaberite stavku Traka sa porukom.

 3. U dijalogu Objavljivanje Veb Server , kliknite na dugme Objavi.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×