Kreirajte sliku iz ćelija, grafikona ili objekta u programu Excel

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podatke radnog lista, grafikone ili objekte po potrebi možete da kopirate i nalepite u vidu statične slike na bilo koje mesto u radni list ili grafikonu. Možete nalepiti i podatke koje ste kopirali iz drugog programa i nalepiti ih u vidu slike u programu Microsoft Office Excel.

Kopiranje podataka u vidu slike u programu Excel

 1. Da biste obrisali koordinatne linije ćelije ukoliko ne želite da ih prikažete na slici, izvršite sledeće radnje:

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije.

  2. U okviru kategorije Više opcija, u okviru Opcije prikaza za ovaj radni list opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži koordinatne linije.

 2. Na radnom listu ili listu sa grafikonom, izaberite ćelije ili kliknite na grafikon odnosno objekat koji želite da kopirate u vidu slike.

 3. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod dugmeta Nalepi, izaberite stavku Kao sliku, a zatim izaberite stavku Kopiraj kao sliku.

  Slika trake u programu Excel

 4. U dijalogu Kopiranje slike izvršite sledeće radnje:

  1. U odeljku Izgled izaberite opciju koju želite da koristite.

  2. U odeljku Oblikovanje izaberite opciju koju želite da koristite.

  Savet: Za najbolji kvalitet slike uverite se da su izabrane opcije Kao na ekranu i Slika. Međutim, da biste očuvali kvalitet slike, stavke koje kopirate koristeći opcije Kao na ekranu i Slika uvek se nalepljuju u 100% originalnoj veličini. Na primer, ako razmere radnog lista podesite na 75%, kopirana stavka iz tog radnog lista može biti veća jer je nalepljena u stvarnoj veličini.

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. U radnom listu ili drugom dokumentu kliknite na bilo koje mesto na koje želite da kopirate sliku.

 7. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na dugme Nalepi Slika dugmeta ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V.

Opcionalno, možete da izmenite sliku ako je potrebno. Više informacija potražite u odeljku Oblikovanje slike u Umetanje slika.

Kopirajte podatke iz drugog programa i nalepite ih kao sliku u programu Excel.

 1. U drugom programu, kao što je Word, upotrebite komandu Kopiraj tog programa da biste kopirali podatke koje želite da nalepite kao sliku u programu Excel.

 2. U programu Excel, kliknite na bilo koje mesto u radnom listu ili grafikonu na koje želite da nalepite kopirane podatke kao sliku.

 3. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim izaberite stavku Specijalno lepljenje.

 4. U dijalogu Specijalno lepljenje izaberite stavku između nalepite kao sliku ili Nalepite sliku kao vezu u zavisnosti od toga kako želite da nalepite sliku, a zatim u okviru kao izaberite stavku slika (Enhanced Metafile)i kliknite na dugme u redu.

 5. Na kartici Oblikovanje , unesite željene promene po potrebi.

Opcionalno, možete da izmenite sliku ako je potrebno. Više informacija potražite u odeljku Oblikovanje slike u Umetanje slika.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Kopiranje podataka iz ćelija i lepljenje samo atributa

Premeštanje ili kopiranje ćelija i sadržaja ćelija

Nalepi vrednosti, ne i formule

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×