Kreirajte prilagođeni znakovi za nabrajanje sa slikama ili simbola

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilagođeni slikovnih znakova za nabrajanje ili simbola možete dodati vizuelne kamate na listi u programu Word. Ako vam neko pošalje dokument sa stilom znaka za nabrajanje koji vam se dopada, koje možete dodati stil Biblioteka znakova za nabrajanje za ponovno korišćenje.

Napomena: Nije moguće kreirati slikovnih znakova za nabrajanje u programu Word Online. Ako posedujete verziju programa Word za računare, možete da koristite da uradite više sa znakova za nabrajanje. Ako niste, sada možete da probate ili da kupite najnoviju verziju sistema Office.

Biblioteka znakova za nabrajanje sadrži stilove simbola i slikovnih znakova za nabrajanje. Ako ne vidite željeni stil koji želite u biblioteci, možete da definišete novi stil znakova za nabrajanje.

 1. Izaberite stavku sa liste u koju želite da dodate slikovnih znakova za nabrajanje ili simbola.

  Da biste promenili nivo cele liste u listu sa više nivoa, izaberite jedan znak za nabrajanje ili numerisanje na taj nivo na listi.

 2. Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje, a zatim izaberite stavku Definisanje novog znaka za nabrajanje.

  Definisanje novog stila znakova za nabrajanje

 3. U programu Word za Windows:

  Izaberite simbol ili sliku, a zatim odaberite bilo koju sliku ili simbol koji želite da koristite.

  • U programu Word 2013 i Word 2016, možete da otpremite datoteku slike sa računara, pretražite Internet sliku ili prijavite da biste umetnuli fotografije iz drugu lokaciju, kao što je OneDrive ili Flickr.

  • U programu Word 2007 i Word 2010, možete da otpremite sliku sa računara (kliknite na dugme Uvezi) ili da tražite sliku, uz opciju da biste uključili sadržaj sa lokacije Office Online.

  U programu Word za Mac:

  Kliknite na znak za nabrajanje (za simbole) ili slike (da biste koristili datoteku slike uskladištene na računaru).

 4. Kliknite na dugme Umetni ili dugme u redu da biste pregledali novi znak za nabrajanje u dijalogu Definisanje novog znaka za nabrajanje (Windows) ili u dijalogu Prilagođavanje liste sa znakovima za nabrajanje (Mac), a zatim kliknite na dugme u redu.

  Pregledanje novi stil znakova za nabrajanje

Nakon što kreirate sa znakovima za nabrajanje stavke, na novi stil znakova za nabrajanje je dostupna na spisku znakovi za nabrajanje dokumenta.

Ako primite dokument sa znakovima za nabrajanje stil koji želite ponovo da koristite u svojim dokumentima, možete da ga dodate u biblioteku znakova za nabrajanje gde će uvek biti dostupan za korišćenje u dokumentima.

Napomena: U programu Word za Mac, stilove znakova za nabrajanje prilagođeni automatski se dodaju u biblioteci dokumenata.

 1. Otvorite dokument koji sadrži znak za nabrajanje koji želite da dodate u biblioteku znakova za nabrajanje.

 2. Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje, a zatim u okviru Dokumenta znakove za nabrajanje, kliknite desnim tasterom miša stil znakova za nabrajanje koji želite da dodate Biblioteka znakova za nabrajanje i kliknite na dugme Dodaj u biblioteku.

  Dodavanje novog stila znakova za nabrajanje u Biblioteka znakova za nabrajanje

Napomena: Ne možete da uklonite prilagođeni znak za nabrajanje stilove iz biblioteke znakova za nabrajanje u programu Word za Mac. Sledeće se odnosi na Word za Windows samo.

 • Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje, a zatim u okviru Biblioteka znakova za nabrajanje, kliknite desnim tasterom miša na stil znakova za nabrajanje koji želite da uklonite i kliknite na dugme Ukloni.

  Uklanjanje stila znakova za nabrajanje iz biblioteke znakova za nabrajanje

Napomene: 

 • Sve znakove za nabrajanje trenutno koristi u dokumentu uvek dostupni su u biblioteci dokumenata.

 • Ako uklonite znak za nabrajanje iz biblioteke znakova za nabrajanje, a i dalje dostupna je u oblasti Dokumenta znakove za nabrajanje , možete lako da dodate znak za nabrajanje nazad u biblioteci dokumenata za korišćenje u drugim dokumentima.

Takođe pogledajte

Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje

Kreirajte listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu u programu Word za Mac

Umetanje potvrde ili drugog simbola

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×