Kreirajte ili uredite ciljnu aplikaciju bezbednog skladištenja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada u sistemu SharePoint želite da koristite spoljne podatke, (kao što su podaci iz ostalih poslovnih aplikacija ili partnerskih resursa), zajedno sa bezbednim skladištenjem možete koristiti usluge poslovnog povezivanja (BCS). Uslugama BCS i bezbedno skladištenje možete upravljati direktno iz SharePoint centra administracije. Spoljni izvor podataka sa kojim se možete povezati se zove „Ciljna aplikacija bezbednog skladištenja“ ili samo „Ciljna aplikacija“.

Usluge BCS vam omogućavaju da postavite vezu sa ciljnom aplikacijom, a bezbedno skladištenje vam omogućava da upravljate akreditivima neophodnim za spoljni izvor podataka.

U ovom članku

Kako funkcioniše usluga bezbednog skladištenja

Kreiranje ciljne aplikacije

Uređivanje postavki za ciljnu aplikaciju

Postavljanje akreditiva za ciljnu aplikaciju

Kako funkcioniše usluga bezbednog skladištenja

Ova SharePoint usluga olakšava pristup podacima o spoljnim poslovnim aplikacijama. Da biste razumeli zašto usluga bezbednog skladištenja nudi ovu prednost, važno je da znate da korisničko ime i lozinka za pristup spoljnim skladištima podataka ne moraju biti isti kao i korisničko ime i lozinka za pristup usluzi SharePoint Online. Kada korisnik pristupi SharePoint Online stranici sa informacijama iz spoljnog sistema podataka, SharePoint podnosi poseban zahtev za preuzimanje informacija iz spoljnog sistema podataka. To se mora uraditi pomoću akreditiva koje spoljni sistem podataka prepoznaje da bi zahtev za preuzimanje sadržaja bio uspešan. Tek tada SharePoint može da prikaže informacije iz spoljnog izvora podataka na svojoj stranici. Iz ovog razloga usluga bezbednog skladištenja čuva akreditive za spoljni sistem podataka.

Usluga bezbednog skladištenja je dizajnirana da kreira pozadinsko mapiranje između grupe korisnika u sistemu SharePoint i jednog korisnika poznatog spoljnom sistemu podataka. Kada se usluga bezbednog skladištenja pravilno konfiguriše, dešava se sledeće:

 • Korisnik potvrđuje identitet preko usluge Internet Information Services (Veb server tehnologija koja je osnova SharePoint tehnologije) za SharePoint Online pomoću važećih akreditiva.

 • U usluzi SharePoint Online, usluga bezbednog skladištenja koristi mapirane akreditive poznate spoljnoj poslovnoj aplikaciji za prikazivanje potrebnih spoljnih podataka na lokaciji za korisnika kojem je potvrđen identitet.

Još jedna prednost usluge bezbednog skladištenja je ta što eliminiše iskačuće dijaloge za potvrdu identiteta korisnika. Kada korisnici dođu do SharePoint Online stranica koje pristupaju spoljnom sistemu podataka, usluga bezbednog skladištenja je aktivna u pozadini, proverava prava korisnika i obezbeđuje mapirane akreditive spoljnim podacima po potrebi. Na taj način korisnici mogu da pristupe podacima bez unosa korisničkog imena i lozinke za spoljnu aplikaciju.

Vrh stranice

Kreiranje ciljne aplikacije

 1. Idite u centar za administraciju sistema SharePoint Online.

 2. Na traci „Brzo pokretanje“ izaberite stavku Bezbedno skladištenje

 3. Na traci, u grupi Upravljanje ciljnim aplikacijama izaberite stavku Novo.

Snimak ekrana stranice SharePoint centra administracije za konfigurisanje SecureStore ciljne aplikacije.

 1. U odeljak Postavke ciljne aplikacije unesite vrednosti za sledeća polja:

 2. ID ciljne aplikacije. Možda će vam biti korisno da dodelite smisleno ime. Na primer, ako se povezujete sa izvorom koji sadrži podatke o zaposlenima, možda ćete uneti EmployeeTargetApp.

 3. Ime za prikaz. Ovo polje treba da bude prepoznatljivo ime za ciljnu aplikaciju. Na primer, možete da koristite Podatke o zaposlenima.

 4. Kontakt E-adresa Unesite važeću e-adresu koju ljudi mogu koristiti ako imaju pitanja.

 5. Tip ciljne aplikacije. SharePoint Online podrazumevano koristi tip Ograničeno na grupu.

 6. U odeljku Polja akreditiva , unesite Imena polja i Tipova polja za akreditive koji su potrebni za pristup podacima u ciljnoj aplikaciji. Ova polja određuju kako će mapa identiteta u uslugu bezbednog skladištenja. Podrazumevano akreditiva polja liste Windows korisničko ime i Lozinka za Windows sa podudarnim tipovi polja (korisničko ime i lozinku) i navodi da li je maskirana lozinku.

 7. U odeljak Administratori ciljne aplikacije unesite listu korisnika ili koristite dugme Pregledaj da biste potražili ime grupe. Ovaj odeljak obično sadrži nalog administratora sistema SharePoint Online ili globalnog administratora.

 8. U odeljak Članovi unesite listu korisnika ili grupe korisnika sistema SharePoint Online koji će pristupati ciljnoj aplikaciji. Ili možete koristiti dugme Pregledaj da biste potražili ime grupe koju želite da mapirate na ciljnu aplikaciju.

 9. Kliknite na dugme U redu da biste prihvatili ovu konfiguraciju i vratili se na stranicu usluge bezbednog skladišta. Nova ciljna aplikacija se pojavljuje na stranici.

Vrh stranice

Uređivanje postavki za ciljnu aplikaciju

 1. Idite u centar za administraciju sistema SharePoint Online

 2. Izaberite stavku Bezbedno skladištenje sa trake „Brzo pokretanje“.

 3. Izaberite postojeću ciljnu aplikaciju sa liste ciljnih aplikacija.

 4. Na traci izaberite stavku Uredi.

Napomena: Neka polja na stranici „Uređivanje“ nisu dostupna. Ove elemente nije moguće uređivati. Pošto kreirate ciljnu aplikaciju, ne možete menjati ID ciljne aplikacije, Tip ciljne aplikacije ili Polja za akreditive.

 1. Izaberite neku od sledećih stavki da biste uredili sadržaj:

  • Ime za prikaz

  • E-adresa za kontakt

  • Administratori ciljne aplikacije

  • Članovi

 1. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Podešavanje akreditiva za ciljnu aplikaciju

 1. Idite u centar za administraciju sistema SharePoint Online.

 2. Na traci „Brzo pokretanje“ izaberite stavku Bezbedno skladištenje

 3. Izaberite jednu ciljni aplikaciju sa liste ako ste ih kreirali više.

 4. Na traci u grupi Akreditivi kliknite na stavku Podesi. Ovo otvara dijalog Postavljanje akreditiva za ciljnu aplikaciju bezbednog skladištenja (grupa). Kada podesite akreditive, mapirate grupu ciljne aplikacije na jedinstven skup akreditiva za spoljni sistem podataka.

  Snimak ekrana dijaloga "Postavljanje akreditiva za ciljnu aplikaciju bezbednog skladištenja". Ovaj dijalog možete koristiti da biste podesili akreditive za prijavu u spoljni sistem podataka

 5. U dijalog Postavljanje akreditiva za ciljnu aplikaciju bezbednog skladištenja (grupa) unesite željene vrednosti akreditiva. Polja za akreditive koje uneste se primenjuju na spoljni sistem podataka.

  Napomena: Sledeća polja se ne mogu uređivati. Ova polja određuju mapiranje bezbednog skladištenja za ciljnu aplikaciju: Ime ciljne aplikacije, ID ciljne aplikacije i Vlasnici akreditiva.

  Važno: Budite pažljivi prilikom unosa lozinke. Ako unesete netačnu lozinku, neće se prijaviti greška. Moći ćete da nastavite sa konfiguracijom zavisnih sistema. Međutim, greške će se javiti kasnije prilikom pokušaja pristupanja podacima putem usluge BCS. Isto tako, ako se lozinka za spoljni izvor podataka ažurira, moraćete da se vratite na ovu stranicu da biste ručno ažurirali akreditive lozinke.

 6. Kada završite sa unosom vrednosti u polja za akreditive kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×