Bezbednost i usaglašenost

Označavanje dokumenata

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Oznake poverljivosti vam omogućava da klasifikujete i zaštitite sadržaj koji je osetljiv na vaš posao.

Slijedite ove korake da biste kreirali nalepnicu sa senzitivnom oznakom i učinite je dostupnom korisnicima:

 1. U centru administracijeizaberite centar administracije usaglašenosti .

 2. Izaberite stavkuoznake poverljivosti>.

 3. Izaberite stavku Kreiraj oznakui kada se pojavi upozorenje, kliknite na dugme da.

 4. Unesite ime nalepnice, savet za alatkei Opis. Izaberite stavku Dalje.

 5. Uključivanje šifrovanja. Odaberite kada želite da dodelite dozvole, da li želite da pristup sadržaja korisnika istekne i da li želite da omogućite pristup van mreže.

 6. Izaberite stavku Dodeli dozvole > Dodajte ove e-adrese ilidomene.

 7. Unesite e-adresu ili ime domena (kao što je Contoso.org).  Izaberite stavku Dodaji ponovite za svaku e-adresu ili domen koji želite da dodate.

 8. Izaberite stavku odaberite stavku dozvole od određenog ili prilagođenih.

 9. Koristite padajuću listu da biste izabrali početne dozvole, kao što je redaktor ili Prikazivač, ili izaberite stavku prilagođene dozvole. Ako odaberete Prilagođeno, izaberite dozvole sa liste. Izaberite stavku sačuvaj>Sačuvaj> sledeće.

 10. Uključite obeležavanje sadržajai odaberite oznake koje želite da koristite.

 11. Za svaku oznaku koju odaberete izaberite stavku Prilagodi tekst. Unesite tekst koji želite da se pojavi u dokumentu i unesite opcije fonta i rasporeda. Izaberite stavku Sačuvaj, a zatim ponovite za sve dodatne oznake. Izaberite stavku Dalje.

 12. Opcionalno, uključite preventivnu љtetu za gubitak podataka. Izaberite stavku Dalje.

 13. Opcionalno, uključite Automatsko označavanje. Dodajte uslov. Na primer, u okviru otkrivanje sadržaja koji sadržiizaberite stavku Dodaj uslov. Unesite uslov; na primer, dodajte uslov koji će biti dodat ako se otkrije Passport, socijalna bezbednost ili druge osetljive informacije. Izaberite stavku Dalje.

 14. Pregledajte postavke i izaberite stavku Kreiraj. Oznaka je kreirana. Ponovite ovaj proces za sve dodatne oznake koje želite.

 15. Oznake se podrazumevano pojavljuju u Office aplikacijama ovim redosledom: Poverljivi, unutrašnjii javni. Da biste promenili redosled, za svaku nalepnicu izaberite stavku još radnji (tri tačke), a zatim premestite nalepnicu nagore ili nadole. Dozvole su obično navedene od najnižeg do najvišeg nivoa dozvola.

 16. Da biste dodali potnalepnicu na nalepnicu, izaberite više radnji, a zatim Dodajte sub Level.

 17. Kada završite, odaberite stavku Objavi oznake> Odaberite stavku oznake da biste objavili > Dodaj. Izaberite oznake koje želite da objavite, a zatim izaberite stavku dodaj> obavljeno> sledeće.

 18. Nove smernice za nalepnice se podrazumevano primene na svima. Ako želite da ograničite na koga se smernice primene, izaberite stavku Izbor korisnika ili grupa > Add. Izaberite na koga želite da se primenjuju smernice, a zatim izaberite stavku dodaj> obavljeno> sledeće.

 19. Ako želite podrazumevanu oznaku za dokumente i e-poštu, izaberite željenu oznaku sa padajuće liste. Pregledajte preostale postavke, prilagodite po potrebi, a zatim kliknite na dugme dalje.

 20. Unesite ime i Opis za smernice. Izaberite stavku Dalje.

 21. Pregledajte postavke, a zatim izaberite stavku Objavi.

Da bi nalepnice funkcionurilo, svaki korisnik mora da preuzme jedinstveni označeni klijent za Azure zaštitu informacija. Pretražite Veb za AzinfoProtection_UL. exe, a zatim ga preuzmite sa lokacije Microsoft Download Center i uradite to na računarima korisnika.

Kada sledeći put otvorite Office aplikaciju kao što je Word, videćete oznake osetljivosti koje su kreirane. Da biste promenili ili primenili oznaku, izaberite stavku osetljivosti odaberite nalepnicu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×