Koristite zadatke u usluzi Outlook.com

Zadatak je stavka koju kreirate i koju želite da pratite do završetka. Koristite zadatke u programu Outlook.com za kreiranje, uređivanje zadataka i upravljanje njima.

Odaberite svoju verziju za uputstva

Uputstva su malo drugačija u zavisnosti od toga da li koristite novu ili klasičnu verziju usluge Outlook.com. Odaberite verziju koju koristite da biste videli uputstva koja se odnose na vas.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Snimak ekrana gornjeg levog ugla Outlook.com beta poštanskog sandučeta

Pročitajte članak Uputstva za novu verziju usluge Outlook.com.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Snimak ekrana gornjeg levog ugla klasičnog Outlook.com poštanskog sandučeta

Pročitajte članak Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook.com.

Uputstva za novi Outlook.com

Outlook.com sadrži novu alatku za zadatke. Nova alatka vam omogućava da brzo organizujete zadatke tako što ćete ih dodati u „Moj dan“, označiti kao važne ili ih dodati na nove liste koje kreirate. Postoji čak i lista za zadatke kojima ste dodelili datum u budućnosti. Da biste počeli, prijavite se na Outlook.com.

Nova alatka Zadaci se donekle razlikuje od klasičnih zadataka u programu Outlook.com. Neke funkcije se razlikuju, a druge ćemo dodavati kako novi Zadaci budu postajali dostupni.

Napomena: Ako koristite novi Outlook.com, zadatke možete da prikazujete i upravljate njima i u pokretu tako što ćete instalirati aplikaciju Zaduženja.

Izaberite stavku Ikona „Zadaci“ Zadaci na Outlook.com traci sa alatkama da biste otvorili okno „Zadaci“. U oknu „Zadaci“ možete da radite sledeće:

 • Prikažete listu zadataka u podrazumevanoj fascikli „Zadaci“.

 • Dodate novi zadatak.

 • Obeležite zadatke kao dovršene.

 • Obeležite zadatke kao važne tako što ćete kliknuti na ikonu zvezde pored njih.

 • Kliknete desnim tasterom miša na zadatak da biste ga označili kao dovršen ili važan, uredili naslov, postavili podsetnik ili izbrisali zadatak.

 • Pogledajte sve zadatke i upravljate njima u sopstvenom prozoru tako što ćete izabrati stavku Upravljaj svim zadacima na dnu okna Zadaci“.

Novu alatku „Zadaci“ možete da otvorite na dva načina.

 • Izaberite stavku Ikona „Zadaci“ Zadaci na traci sa alatkama, a zatim izaberite stavku Upravljaj svim zadacima na dnu okna „Zadaci“.

 • Na dnu okna za navigaciju izaberite stavku Ikona „Zadaci“ Zadaci.

Stranica „Zadaci“ sadrži četiri podrazumevane liste zadataka.

 • Moj dan. Ovo je virtuelna lista koja je podrazumevano prazna na početku svakog dana. Postojeće zadatke možete da dodate na nju tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na zadatak i odabrati stavku Dodaj u Moj dan ili prevući zadatak sa bilo koje druge liste zadataka na listu „Moj dan“. Na vrhu ekrana „Moj dan“ nalaze se predlozi. Predlozi su zadaci koji kojima je istekao rok ili su ranije prebačeni na listu „Moj dan“, ali nisu dovršeni. Izaberite stavku Ikona sijalice Predlozi na vrhu stranice da biste videli listu predloženih zadataka koje možete da dodate na listu „Moj dan“. Izaberite znak plus (+) pored zadatka da biste ga dodali na listu „Moj dan“. Izaberite stavku Gotovo kada završite da biste zatvorili listu „Predlozi“ i vratili se na listu „Moj dan“.

  Napomena: „Moj dan“ je virtuelna lista koja se briše svake noći u ponoć. Zadaci koji se prikazuju na listi „Moj dan“ skladište se na drugim listama zadataka, tako da se ne brišu kada se „Moj dan“ isprazni.

 • Predlozi su druga virtuelna lista. „Predlozi“ sadrže zadatke čiji je krajnji rok danas ili u budućnosti, koji su istekli ili su prethodno premešteni na listu „Moj dan“, ali nisu dovršeni.

 • Važno je virtuelna lista zadataka koje ste obeležili kao važne. Da biste obeležili zadatak kao važan, kliknite na njega desnim tasterom miša i izaberite stavku Obeleži kao važno ili kliknite na ikonu zvezde pored njega.

 • Planirano je virtuelna listu koja sadrži zadatke koji imaju podsetnik ili krajnji rok u budućnosti. Zadaci koje kreirate sa podsetnikom ili krajnjim datumom automatski se pojavljuju na ovoj listi.

 • Zadaci. Sve stavke iz podrazumevane fascikle „Zadaci“ pojavljuju se na ovoj listi.

Možete da dodate listu zadataka tako što ćete izabrati stavku Nova lista u oknu za navigaciju.

Da biste dodali nove zadatke, izaberite bilo koju listu zadataka, a zatim odaberite znak plus pored stavke Dodaj zadatak i unesite opis zadatka. Ako dodate zadatak na virtuelnu listu Moj dan, Važno ili Planirano, on se čuva u fascikli „Zadaci“ i povezuje se sa virtuelnom listom na kojoj ste ga kreirali.

Izaberite zadatak sa bilo koje liste da biste videli sve dostupne opcije za taj zadatak. Možete da radite razne stvari, na primer da dodajete još koraka, dodajete ih na listu Moj dan, podesite da se ponavljaju, dodate krajnji rok ili podsetnik ili da dodate belešku.

Koristite okno „Zadaci“ da biste kreirali zadatak iz poruke.

 1. Idite do stavke Pošta u programu Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Ikona „Zadaci“ Zadaci na traci sa alatkama da biste otvorili okno „Zadaci“.

 3. Pronađite poruku od koje želite da kreirate zadatak na listi poruka.

 4. Prevucite i otpustite poruku u okno „Zadaci“.

Koristite okno „Zadaci“ da biste kreirali kalendarsku stavku od zadatka.

 1. Idite do stavke Kalendar u programu Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Ikona „Zadaci“ Zadaci na traci sa alatkama da biste otvorili okno „Zadaci“.

 3. Na listi zadataka pronađite zadatak od kog želite da kreirate događaj.

 4. Prevucite i otpustite zadatak u Kalendar.

Postavke za novo okno „Zadaci“ nalaze se na sopstvenoj stranici. Na stranici „Zadaci“ izaberite stavku Dugme „Zupčanik“ za Windows 10 Postavke na vrhu stranice da biste videli sve opcije za novo okno „Zadaci“.

Za razliku od klasične stranice „Zadaci“ u programu Outlook.com, nove virtuelne liste zadataka ne obuhvataju poruke koje ste označili zastavicom. Možete da kreirate zadatak od poruke tako što ćete prevući poruku u okno „Zadaci“ u programu „Pošta“.

Da biste se vratili na klasičnu stranicu „Zadaci“, kliknite na preklopnik Novo okno „Zadaci“ na vrhu stranice „Zadaci“.

Ako ste se prebacili u klasično okno „Zadaci“, možete da biste se vratite tako što ćete kliknuti na preklopnik Isprobajte beta verziju na vrhu stranice „Zadaci“.

Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook.com

Klasični zadaci obuhvataju zadatke koje ste prethodno kreirali i sačuvali u bilo kojoj fascikli „Zadaci“, kao i poruke koje ste označili zastavicom.

Pogledajte sledeću sliku i numerisane stavke koje odgovaraju svakoj oblasti da biste imali pregled okna zadataka.

Upravljajte zadacima.

 1. Kreirajte, brišite, premeštajte ili kategorizujte zadatke. Kada obavite zadatke, označite ih kao dovršene.

 2. Moji zadaci – prikazuje fascikle koje možete da koristite za prikaz zadataka i upravljanje njima. Odaberite želite li da prikažete stavke koje ste označili zastavicom kao važne. Možete da napravite nove fascikle za zadatke, kao i da preimenujete ili premeštate postojeće. Da biste dodali fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na stavku Moji zadaci i izaberite stavku Napravi novu fasciklu. Da biste preimenovali ili izbrisali fascikle, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu i izaberite stavku Preimenuj ili Izbriši.

 3. Lista zadataka – filtrirajte i prikažite zadatke na osnovu statusa koji ste im dodelili. Koristite meni „Filtriranje“ da biste zadatke sortirali prema različitim kriterijumima.

  Odaberite način filtriranja, sortiranja i redosled zadataka na listi „Zadaci“ u usluzi Outlook.com

  Koristite komandnu traku iznad liste zadataka da biste izabrani zadatak izbrisali, kategorizovali ili označili kao dovršen.Za e-poruke je dostupna stavka Odgovor.

  Komandna traka za zadatke

 4. Detalji o zadatku – prikaz detalja o zadatku izabranom na listi zadataka. Da biste uredili detalje zadatka kao što su status, prioritet i procenat dovršenosti, kliknite na sličicu Uredi .

 1. Prijavite se u Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Zadaci iz pokretanja aplikacija.

 3. Izaberite stavku Nov.

  Novi zadatak

 4. Otkucajte temu, krajnji rok i, ako želite, belešku o zadatku.

 5. Izaberite stavku Prikaži više detalja da biste uneli informacije kao što su datum početka, datum završetka i status, kao i da biste pratili napredak rada na zadatku kao što je % dovršeno ili koliko je časova utrošeno na rad na zadatku.

 6. Izaberite stavku Priloži da biste zadatku priložili datoteku.

 7. Izaberite stavku Dugme da biste dodali dugme u zadatak. Dugmad su ikone koje možete primeniti na stavke zadataka kao vizuelne znakove koji vam pomažu da brzo identifikujete određene tipove zadataka.

 8. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Obrazac sa detaljima zadatka u usluzi Outlook.com

 1. Prijavite se u Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Zadaci iz pokretanja aplikacija.

 3. Izaberite zadatak koji želite da uredite, a zatim izaberite stavku Uredi Uredi u oknu zadataka.

 4. Uredite zadatak, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 1. Prijavite se u Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Zadaci iz pokretanja aplikacija.

 3. Na listi zadataka izaberite zadatak koji želite da kategorizujete, izaberite stavku Kategorije, a zatim izaberite kategoriju. Na primer, izaberite stavku Žuta kategorija.

  Kategorije zadataka

 1. Prijavite se u Outlook.com.

 2. Izaberite stavku Zadaci iz pokretanja aplikacija.

 3. Kliknite na meni „Filtriranje“ i odaberite kako želite da sortirate zadatke na listi zadataka. Na primer, na sledećoj slici zadaci su sortirani po statusu (Aktivan), krajnjem roku uz najstarije zadatke na vrhu. Možete da sortirate po opcijama Aktivno, Prekoračen rok ili Dovršeno.

  Odaberite način filtriranja, sortiranja i redosled zadataka na listi „Zadaci“ u usluzi Outlook.com

Napomena: Outlook.com ne podržava sortiranje zadataka po kategorijama.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×