Koristite Skype sa programom Outlook da biste prikazali informacije o prisutnosti kontakta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Outlook može koristiti sa nekoliko uslugama razmene trenutnih poruka. Ove usluge omogućavaju vam da biste videli trenutnu dostupnost drugih osoba i da započinju razgovore u realnom vremenu, na mreži sa njima.

Napomena: Status na mreži je dostupan za sve osobe čije trenutnih poruka e-adresu koju ste dodali na svoju listu kontakata. Pored toga, status na mreži je prikazana za osobe koje koriste Microsoft Skype ili Lync, bez obzira na to da li su na vašem spisku kontakta.

Kako da znam da li moji kontakti su dostupne?

Za vizuelno predstavljanje Ikona dostupne prisutnosti Ikona zauzet prisutnosti Ne uznemiravaj ikone za prisutnost Ikone za skladištenje prisutnost kontakata dostupnosti, poznat kao prisustvo na mreži ili status označava da li osobe na mreži i dostupne za razgovor u realnom vremenu.

Ovih indikatora pojavljuju se za svakoga u Outlook kontakte koji ima trenutnih poruka adresu u okvir za tekst IM adresa .

Ikona dostupne prisutnosti Dostupni

Ikona zauzet prisutnosti Zauzet

Ne uznemiravaj ikone za prisutnost Ne uznemiravaj

Ikone za skladištenje prisutnost Nisam tu

Kada otvorite poruku u programu Outlook 2016 ili 2013 ili kada se pojavi u Oknu za čitanje, status na mreži kontakta je prikazana:

 • pored imena pošiljaoca

 • pored svakog imena na za i Cc linije

 • u okviru kontakti

Šaljete trenutnu poruku

Trenutnu poruku možete poslati bilo koje osobe čiji status na mreži ukazuje na sve osim van mreže.

 1. Pored imena osobe, kliknite na indikator statusa na mreži.

 2. Na kartici kontakta, na kliknite na ikonu Trenutne poruke ili Slanje trenutne poruke , kao predstavljena tako što ćete neki natpis.

  Kontakt kartica sa istaknutom ikonom za razmenu trenutnih poruka

 3. Otkucajte poruku u donjem delu prozora, a zatim pritisnite taster Enter da biste poslali.

  Ako imate otvorite e-poruku, možete da odgovorite putem trenutne poruke pošiljaoca ili pošiljaocu i svim primaocima poruke. Na kartici poruka , u grupi odgovor izaberite stavku trenutne poruke. Na padajućoj listi, izaberite stavku Odgovori sa trenutne poruke ili Odgovori svima trenutne poruke.

Odgovaranje grupu sa padajuće liste trenutne poruke otvorena i odgovaranje sa istaknutim razmenu trenutnih poruka

Uključivanje ili isključivanje statusa na mreži u programu Outlook

Možete da kontrolišete kako se vaš status na mreži prikazuje drugim osobama. Na primer, ako su vam dostupne, možete da promenite status na mreži da Ikona zauzet prisutnosti zauzet.

 1. Izaberite karticu datoteka da biste otvorili u prikazu " Backstage" , a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Na kartici " osobe ", u okviru status na mreži i fotografije, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži status na mreži pored imena .

 3. Kliknite na dugme U redu.

Kartica "osobe" u dijalogu "Opcije" sa istaknutim Prikaži status na mreži

Kako da znam da li moji kontakti su dostupne?

Za vizuelno predstavljanje Slika dugmeta Slika dugmeta Slika dugmeta kontakata dostupnosti, poznat kao prisustvo na mreži ili status označava da li osobe na mreži i dostupne za razgovor u realnom vremenu.

Ovih indikatora pojavljuju se za svakoga u Outlook kontakte koji ima trenutnih poruka adresu u okvir za tekst IM adresa .

Slika dugmeta Dostupni

Slika dugmeta Zauzet

Slika dugmeta Nisam tu

Kada otvorite poruku u programu Outlook 2010 ili kada se pojavi u Oknu za čitanje, status na mreži kontakta je prikazana:

 • pored imena pošiljaoca

 • pored svakog imena na za i Cc linije

 • u okviru brzi kontakti

Šaljete trenutnu poruku

Trenutnu poruku možete poslati bilo koje osobe čiji status na mreži ukazuje na sve osim van mreže.

 1. Pored imena osobe, kliknite na indikator statusa na mreži.

 2. Na kartici kontakta, na kliknite na ikonu Trenutne poruke , kao predstavljena tako što ćete neki natpis.

 3. Otkucajte poruku u donjem delu prozora, a zatim pritisnite taster Enter da biste poslali.

  Ako imate otvorite e-poruku, možete da odgovorite putem trenutne poruke pošiljaoca ili pošiljaocu i svim primaocima poruke. Na kartici poruka , u grupi Radnje izaberite stavku Još radnji. Na padajućoj listi, izaberite stavku Odgovori sa trenutne poruke ili Odgovori svima trenutne poruke.

Uključivanje ili isključivanje statusa na mreži u programu Outlook

Možete da kontrolišete kako se vaš status na mreži prikazuje drugim osobama. Na primer, ako su vam dostupne, možete da promenite status na mreži da Slika dugmeta zauzet.

 1. Izaberite karticu datoteka da biste otvorili u prikazu " Backstage" , a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Na kartici " Kontakti ", u okviru Indeks kontakata, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži status na mreži pored imena .

 3. Kliknite na dugme U redu.

Lync takođe mogu biti povezani sa telefonskim sistemom organizacije, omogućavajući vam da se tastatura na ekranu obaveštenja za dolazne pozive i preusmeriti poziva drugi telefon. Kada ste na telefonu, vaš status na mreži može se promeniti automatski da obavestite druge osobe koje nisu dostupne.

Osnovni podaci o uslugama razmene trenutnih poruka

Pored samo u realnom vremenu tekst ćaskanja rasla uslugama razmene trenutnih poruka. Sada možete da koristite audio i video ćaskanje, delite aplikacije, prenos datoteka i još mnogo toga.

Vizuelne prikaze Slika dugmeta Slika dugmeta Slika dugmeta dostupnosti drugih osoba, koja se zove prisustvo na mreži ili status, omogućavaju vam da odmah znam da li osobe na mreži i dostupne za razgovor u realnom vremenu. Funkcionalnost zavisi od trenutnih poruka klijenata, uključujući poruka, audio i video konferencije, deljenje datoteka i daljinska pomoć saradnju tako što omogućava drugima da privremeno preuzimanje kontrole nad računarom.

Možete da kontrolišete kako će se pojaviti vaš status na mreži sa drugima. Na primer, ako ste zauzeti i ne možete da razgovarate, možete da promenite status na mreži da Slika dugmeta zauzet. Možete se povezati za trenutne poruke uslugu, kao što je Microsoft Lync, do organizacije telefonski sistem koja vam omogućava da na ekranu dobijete upozorenja o dolaznim pozivima i preusmerite pozive na drugi telefon. Kada ste na telefonu, vaš status na mreži može se promeniti automatski da obavestite druge osobe koje nisu dostupne.

Napomena: Statusi na mreži dostupne u svakom menjaj usluge. Potražite u pomoći za dostupnim izborima pojedinačne usluge.

Kada otvorite poruku u programu Outlook ili kada se prikazuje u Oknu za čitanje, prikazuje se status na mreži pošiljaoca pored imena pošiljaoca. Pored toga, svako ime u redovima za i Cc prikazuje status na mreži kada postavite pokazivač na ime.

Uključivanje ili isključivanje statusa na mreži u programu Outlook

U programu Outlook, možete da dodate za razmenu trenutnih poruka adresa svakog Outlook kontakta u okvir za tekst IM adresa za kontakt. Kada ovaj kontakt šalje šaljete e-poštu sa e-adrese sačuvane u kontakte, razmenu trenutnih poruka adresa se koristi za određivanje njihov status na mreži.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite karticu drugo .

 2. U okviru Imena osoba, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži status na mreži pored imena osobe .

 3. Opcionalno, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži status na mreži u polja za i Cc polja samo kada se pokazivač miša zadrži na imenu osobe .

  Napomena: Ova opcija vam omogućava da i dalje vidite informacije o statusu na mreži, ali samo kada postavite pokazivač na ime.

Šaljete trenutnu poruku

Trenutnu poruku možete poslati bilo koje osobe čiji status na mreži ukazuje na sve osim na status van mreže .

 1. Pored imena osobe, kliknite na indikator statusa na mreži.

 2. Izaberite stavku Pošalji trenutnu poruku.

 3. Napišite poruku i kliknite na dugme Pošalji.

  Ako imate otvorite e-poruku, možete da odgovorite putem trenutne poruke pošiljaoca ili pošiljaocu i svim primaocima poruke. Na kartici poruka , u grupi odgovor kliknite na dugme trenutne poruke, a zatim kliknite na dugme Odgovori putem trenutne poruke ili Odgovori svima putem trenutne poruke.

  Reply to the sender with an instant message

Napomena: 

 • Status na mreži je dostupan za sve osobe čije trenutnih poruka e-adresu koju ste dodali na svoju listu kontakata. Pored toga, status na mreži je prikazana za osobe koje koriste Lync, bez obzira na to da li se nalaze na vašem spisku kontakta.

 • Kada otvorite poruku u programu Microsoft Outlook ili kada se prikazuje u Oknu za čitanje, prikazuje se na status na mreži Slika dugmeta Slika dugmeta Slika dugmeta osobe pored imena pošiljaoca. Pored toga, ako ste omogućili ovu opciju, svako ime u redovima za i Cc će prikazati status na mreži kada postavite pokazivač na ime.

  Odeljak „Isključi status na mreži ili isključite u programu Outlook” ranije za uputstva o tome kako da promenite ovu opciju.

Vrh stranice

Usluge koje su kompatibilne sa programom Outlook

Outlook može koristiti sa nekoliko uslugama razmene trenutnih poruka, kao što je Microsoft Skype i Lync. Pomoću ovih usluga možete da komunicirate sa kontaktima u realnom vremenu kao što biste to uradili tokom razgovora preko lično. Dodatne opcije za saradnju takođe su uključene u svakoj usluzi.

Za Outlook kontakt, status na mreži se prikazuje kada postavite pokazivač na e-adresu osobe. U novom pozivu za sastanak na mreži status se prikazuje kada postavite pokazivač na ime učesnika.

Status na mreži je dostupan za sve osobe čije trenutnih poruka e-adresu koju ste dodali na svoju listu kontakata. Pored toga, status na mreži je prikazana za osobe koje koriste Lync, bez obzira na to da li se nalaze na vašem spisku kontakta.

Microsoft Skype

Microsoft Skype   Zamena za Windows Messenger, možete da koristite Skype za ćaskanje na mreži putem teksta, glasa ili imate video razgovor – u realnom vremenu – sa prijateljima, porodicom ili kolegama. U nekim slučajevima, takođe možete da komunicirate sa osobama koje koriste drugim uslugama za razmenu trenutnih poruka. 

Tema na pomoću programa Skype i Skype za posao u programu Outlook

Prvi koraci uz Skype za posao

Video: Prijavljivanje i odjavljivanje Skype za posao

Razgovarajte sa porodicom i prijateljima u programu Skype u usluzi Outlook.com

Podešavanje sastanka za Skype za posao u programu Outlook

Microsoft Lync

Microsoft Lync     Zamena za Microsoft Office Communicator, Lync je komunikacija klijent omogućavanje informacioni radnici da komunicirate u realnom vremenu. Lync radi sa sistema Microsoft Office programe i infrastrukture za telefoniju preduzeća. U nekim slučajevima možete takođe da komunicirate sa osobama koje koriste drugim uslugama razmene trenutnih poruka, uključujući Skype, i iz preduzeća kao što su Yahoo! ili AOL.

Tema na pomoću programa Lync sa programom Outlook

Promena statusa prisutnosti u programu Lync

Najčešća pitanja o programu Lync za Office 365 – Lync

Prijavljivanje u program Lync i odjavljivanje iz njega

Podešavanje Lync sastanka u programu Outlook

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×