Koristite Office 365 mreža za isporuku sadržaja sa SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da hostujete statične sredstava u na Office 365 mreža za isporuku sadržaja (CDN) za pružanje bolje performanse za vaše SharePoint Online stranice. Statične resursi su datoteke koje se ne menjaju često, kao što su slike, video i zvuk, opise stilova, fontove i JavaScript datoteka. CDN radi kao geografski raspoređen keširanje proxy server, tako što ćete keširanje statične sredstva bliže pregledačima ih zahteva.

Ako ste već upoznati sa načinom na koji to CDNs rad, samo treba da dovršite nekoliko koraka da biste ga podesili. Ova tema opisuje kako. Nastavite da čitate informacija o sistemu Office 365 CDN i kako da počnete da hostujete statične imovinu.

Vratimo se Planiranje mreže i podešavanje performansi za Office 365.   

Office 365 CDN osnove

Office 365 CDN je uključen kao deo sistema SharePoint Online pretplatu. Ne morate da platite dodatno za njega. Office 365 pruža podršku za oba privatni i javni pristup i omogućava vam da hosta statične sredstava u više lokacija ili izvora. Office 365 CDN nije ista kao Azure CDN. Ako je potrebno više informacija o tome zašto koristiti CDN "ili" o opšte CDN koncepata, pogledajte članak mreže za isporuku sadržaja.

Kako CDN odobrava pristup krajnjim korisnicima

Privatna pristup statične sredstava u Office 365 CDN dodeljuje se tako što ćete tokena generiše SharePoint Online. Korisnici koji već imaju dozvolu za pristup u fascikli ili biblioteci dizajniranim pomoću poreklo automatski će dobiti tokena. SharePoint Online ne podržava dozvola na nivou stavke za CDN.

Na primer, za datoteku koja se nalazi na https://contoso.sharepoint.com/sites/site1/library1/folder1/image1.jpg, s obzirom na sledeći način:

 • Korisnik 1 ima pristup folder1 i image1.jpg

 • Korisnik 2 nema pristup folder1

 • Korisnik 3 nema pristup folder1, ali je odobren izričite dozvole za pristup image1.jpg preko SharePoint Online

 • Korisnik 4 ima pristup folder1, ali ima izričito odbijena pristup image1.jpg

Zatim sledeće su tačni:

 • Korisnik 1 i 4 korisnik će moći da pristupe image1.jpg kroz na CDN.

 • Korisnik 2 i 3 korisnik nećete moći da pristupi image1.jpg kroz na CDN.

  Međutim, korisnik 3 da i dalje pristupate sredstava image1.jpg direktno pomoću SharePoint Online dok 4 korisnik ne može da pristupi sredstava kroz SharePoint Online.

Pregled rada sa Office 365 CDN

Da biste podesili Office 365 CDN, sledite ove osnovne korake:

Kada završite sa podešavanjem, Upravljanje Office 365 CDN tokom vremena tako što ćete:

 • Dodavanje, ažuriranje i uklanjanje resursa

 • Dodavanje i uklanjanje izvora

 • Konfigurisanje smernica za CDN

 • Ako je potrebno, onemogućavanje Office 365 CDN

Odredili gde želite da uskladištite imovinu

CDN pribavi imovinu sa lokacije koja se zove na poreklo. U sistemu Office 365 na poreklo predstavlja u SharePoint biblioteci ili fasciklu u kojoj se može pristupiti pomoću URL ADRESE. Imate veliku fleksibilnost kada navedete poreklo za vašu organizaciju. Na primer, možete da navedete više izvora ili jedan poreklo gde želite da stavite svih CDN sredstava. Možete odabrati da ima javni ili privatni poreklo za vašu organizaciju. Većina organizacija će izabrati da biste primenili kombinacija ta dva.

Ako definišete stotine poreklo, će verovatno morati negativan efekat na vreme koje je potrebno da se zahtevi obrade. Preporučujemo da ako imate više od 100 poreklo možda želite da razmislite o vaše arhitekture.

Odaberite da li svaki poreklo trebalo bi da bude javni ili privatni

Kada identifikujete e poreklo, navedite da li treba da budu izvršene javni ili privatni. Bez obzira na to koju opciju odaberete, Microsoft radi sve prenesu kada je u pitanju administraciji CDN sebi. Takođe, možete da promenite um kasnije, kada ste podesili CDN i identifikujete svog porekla.

Javni i privatni opcije pružaju poboljšanja performansi, ali svaki ima jedinstvene atributi i prednosti.

Atributi i prednosti hostinga sredstava u javnom poreklo   

 • Sredstva izloženim u javnom poreklo su anonimno svima da mu pristupi.

  Važno: Ako identifikujete javne poreklo u vaš CDN, nikada ne bi trebalo da postavite resurse koje se smatraju osetljive vaše organizacije u javnom poreklo ili SharePoint Online biblioteci.

 • Ako uklonite materijalnih sredstava iz javnih poreklo, sredstva možda i dalje dostupne do 30 dana iz keša; Međutim, će da poništite veze ka resursa u CDN u roku od 15 minuta.

 • Dodeli opisa stila (CSS datoteke) u javnom poreklo, možete da koristite relativne putanje i URI-Ji unutar kôd. To znači da možete da napravite referencu na lokaciju slike u pozadini i druge objekte u odnosu na lokaciju sredstava koja je poziva.

 • Dok je teško mogu da kôd URL adresu javne poreklo, radite tako nije preporučljivo. Razlog za to je ako pristup CDN postaje nedostupna, URL će automatski rešava vaše organizacije u sistemu SharePoint Online i može dovesti do raskinute veze i druge greške.

 • Podrazumevani tipovi datoteka koji su uključeni za javnu poreklo su .css .eot, .gif, .ico, .jpeg, .jpg, .js, .map, .png, .svg, .ttf i .woff. Možete da navedete dodatne tipove datoteka.

 • Ako želite, možete da konfigurišete smernicu da biste izuzeli resursa koji je identifikovao klasifikacija lokacije koje ste naveli. Na primer, možete odabrati da isključite sve resursa koji su označeni kao „poverljivi podaci” ili „ograničeni” čak i ako su tip dozvoljeni datoteke i nalaze se u javnu poreklo.

Atributi i prednosti hostinga sredstava u privatnu poreklo   

 • Korisnici mogu samo da pristupe sredstva iz privatne poreklo ako imaju dozvolu da biste to uradili. Anonimni pristup ova sredstva je sprečava.

 • Ako uklonite materijalnih sredstava iz privatne poreklo, sredstva možda i dalje dostupna za najviše sat vremena iz keša; Međutim, će da poništite veze ka resursa u CDN u roku od 15 minuta.

 • Podrazumevani tipovi datoteka koji su uključeni za privatne poreklo su .gif .ico, .jpeg, .jpg, .js i .png. Možete da navedete dodatne tipove datoteka.

 • Kao i javnih izvora, možete da konfigurišete smernicu da biste izuzeli resursa koji je identifikovao klasifikacija lokacije koje ste naveli čak i ako koristite džoker znakove da biste uključili sve sredstava unutar fascikle ili biblioteke lokacije.

Podrazumevana Office 365 CDN poreklo

Ako ne navedete u suprotnom, Office 365 podešava neke podrazumevane poreklo za vas kada omogućite Office 365 CDN. Ako ste ih prvobitno izuzeli, možete da dodate ove poreklo nakon završetka instalacije.

Podrazumevani privatnih izvora:

 • */userphoto.aspx

 • * / siteassets

Podrazumevani javnih izvora:

 • * / masterpage

 • * / stil biblioteke

Podešavanje i konfiguriše Office 365 CDN pomoću SharePoint Online Management Shell

Procedure u ovoj temi zahtevaju da koristite SharePoint Online Management Shell za povezivanje sa SharePoint Online. Uputstva potražite u članku Povezivanje sa SharePoint Online PowerShell.

Dovršite ove korake da biste podesili i konfigurišete Office 365 CDN da hostujete statične imovinu u sistemu SharePoint Online.

Da biste omogućili vašoj organizaciji koristi Office 365 CDN

Koristite Set-SPOTenantCdnEnabled cmdlet da biste omogućili vašoj organizaciji koristi Office 365 CDN. Možete da omogućite organizaciju za korišćenje javnih izvora, privatne poreklo, ili oba sa CDN. Takođe možete da konfigurišete Office 365 CDN da biste preskočili Podešavanje podrazumevanog poreklo kada omogućite je. Uvek možete da dodate ove poreklo kasnije kao što je opisano u ovoj temi.

U programu Windows Powershell za SharePoint Online:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType <Public | Private | Both> -Enable $true

Na primer, da biste omogućili vašoj organizaciji koristi javnim i privatnim poreklo sa CDN, otkucajte sledeću komandu:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType Both -Enable $true

Da biste omogućili vašoj organizaciji koriste javnim i privatnim poreklo sa CDN ali preskočili postavljanje podrazumevanih poreklo, otkucajte sledeću komandu:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType Both -Enable $true -NoDefaultOrigins

Da biste omogućili organizaciju za korišćenje javnih izvora sa CDN, otkucajte sledeću komandu:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType Public -Enable $true

Da biste omogućili vašoj organizaciji koristi privatne poreklo sa CDN, otkucajte sledeću komandu:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType Private -Enable $true

Više informacija o ovu cmdlet komandu potražite u članku Podešavanje SPOTenantCdnEnabled.

(Opcionalno) Da biste promenili listu tipova datoteka da biste uključili u Office 365 CDN

Savet: Kada definišete tipove datoteka tako što ćete koristiti Set-SPOTenantCdnPolicy cmdlet, zamenite trenutno definisane liste. Ako želite da dodate dodatne tipove datoteka na listu, prvi put koristite cmdlet da biste saznali šta tipova datoteka je već dozvoljeno i uključite ih na listi zajedno na nove.

Koristite Set-SPOTenantCdnPolicy cmdlet da definišete tipove statične datoteka koje mogu biti domaćin javnim i privatnim poreklo u CDN. Podrazumevano, uobičajeni tipovi resursa je dozvoljeno za primer .css, .gif, .jpg i .js.

U programu Windows PowerShell za SharePoint Online:

Set-SPOTenantCdnPolicy -CdnType <Public | Private> -PolicyType IncludeFileExtensions -PolicyValue "<Comma-separated list of file types>"

Da biste videli koji tipovi datoteka koje su trenutno dozvoljene tako što ćete CDN, koristite komandu Get-SPOTenantCdnPolicies :

Get-SPOTenantCdnPolicies -CdnType <Public | Private>

Više informacija o ovim cmdlet pogledajte članak Podešavanje SPOTenantCdnPolicy i Get-SPOTenantCdnPolicies.

(Opcionalno) Da biste promenili listu lokacija klasifikacija koju želite da izuzmete iz Office 365 CDN

Savet: Kada izuzeli klasifikacija lokacije tako što ćete koristiti Set-SPOTenantCdnPolicy cmdlet, zamenite trenutno definisane liste. Ako želite da isključite dodatne lokacije klasifikacije, prvi put koristite cmdlet da saznate šta klasifikacija već isključuju, a zatim ih dodajte zajedno na nove.

Koristite Set-SPOTenantCdnPolicy cmdlet da biste izuzeli klasifikacija lokacija koje ne želite da učinite dostupnim preko CDN. Podrazumevano, bez lokacija klasifikacija isključuju.

U programu Windows PowerShell za SharePoint Online:

Set-SPOTenantCdnPolicy -CdnType <Public | Private> -PolicyType ExcludeRestrictedSiteClassifications -PolicyValue "<Comma-separated list of site classifications>"

Da biste videli koje lokacije klasifikacija su trenutno ograničena, koristite komandu Get-SPOTenantCdnPolicies :

Get-SPOTenantCdnPolicies -CdnType <Public | Private>

Više informacija o ovim cmdlet pogledajte članak Podešavanje SPOTenantCdnPolicy i Get-SPOTenantCdnPolicies.

Da biste dodali na poreklo za sredstva

Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje na poreklo. Možete da definišete više izvora. Poreklo je URL koji upućuje na SharePoint biblioteku ili fasciklu koja sadrži resursa koji želite da se nalaze CDN.

Važno: Ako identifikujete javne poreklo u vaš CDN, nikada ne bi trebalo da postavite resurse koje se smatraju osetljive vaše organizacije u javnom poreklo ili SharePoint Online biblioteci.

Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType <Public | Private> -OriginUrl <path>

Gde je putanja putanja do fascikle koja sadrži sredstva. Možete da koristite džokere pored relativne putanje. Na primer, da biste uključili sve sredstava masterpages fasciklu za sve vaše lokacije kao javne poreklo unutar CDN, otkucajte sledeću komandu:

Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Public -OriginUrl */masterpage

Za više informacija o ovu komandu i njegove sintaksu, pogledajte članak Dodavanje SPOTenantCdnOrigin.

Kada ste pokrenuli komandu sistem sinhronizuje konfiguraciju preko sa centrom podataka. Ovo vodi 15 minuta.

Primer: Konfigurisanje javne poreklo za master stranice i stil biblioteke za SharePoint Online

Obično, ove poreklo su podešeni za vas podrazumevano kada omogućite javnih izvora za Office 365 CDN. Međutim, ako želite da ih omogućite ručno, pratite ove korake.

 • Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje biblioteci stilova kao javne poreklo u okviru Office 365 CDN.

  Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Public -OriginUrl */style%20library
 • Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje master stranice kao javne poreklo u okviru Office 365 CDN.

  Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Public -OriginUrl */masterpage
 • Za više informacija o ovu komandu i njegove sintaksu, pogledajte članak Dodavanje SPOTenantCdnOrigin.

  Kada ste pokrenuli komandu sistem sinhronizuje konfiguraciju preko sa centrom podataka. Ovo vodi 15 minuta.

Primer: Konfigurisanje privatne poreklo za sredstva lokacije, stranice lokacije i objavljivanje slike za SharePoint Online

 • Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje fasciklu sredstva lokacije kao privatne poreklo u okviru Office 365 CDN.

  Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Private -OriginUrl */siteassets
 • Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje fascikla stranica lokacije kao privatne poreklo u okviru Office 365 CDN.

  Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Private -OriginUrl */sitepages
 • Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje fasciklu objavljivanje slike kao privatne poreklo u okviru Office 365 CDN.

  Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Private -OriginUrl */publishingimages

  Za više informacija o ovu komandu i njegove sintaksu, pogledajte članak Dodavanje SPOTenantCdnOrigin.

  Kada ste pokrenuli komandu sistem sinhronizuje konfiguraciju preko sa centrom podataka. Ovo vodi 15 minuta.

Primer: Konfigurisanje privatne poreklo za kolekciju lokacija za SharePoint Online

Koristite Add-SPOTenantCdnOrigin cmdlet za definisanje kolekcije lokacija kao privatne poreklo u okviru Office 365 CDN. Na primer,

Add-SPOTenantCdnOrigin -CdnType Private -OriginUrl sites/site1/siteassets

Za više informacija o ovu komandu i njegove sintaksu, pogledajte članak Dodavanje SPOTenantCdnOrigin.

Kada ste pokrenuli komandu sistem sinhronizuje konfiguraciju preko sa centrom podataka. Ovo vodi 15 minuta.

Upravljanje Office 365 CDN

Kada ste podesili CDN, možete da menjate konfiguraciju dok ne ažurirate sadržaj ili od vaših potreba, kao što je opisano u ovom odeljku.

Dodavanje, ažuriranje ili uklanjanje sredstva iz Office 365 CDN

Pošto dovršite korake za podešavanje, možete da dodate novi sredstva i ažuriranje ili uklonite postojeće sredstva kad god poželite. Samo unesite promene sredstava u fasciklu ili SharePoint biblioteke koje ste identifikovali kao jedan izvor. Ako dodate nove resursa, dostupan je putem CDN odmah. Međutim, ako ažurirate sredstava, biće potrebno do 15 minuta za novu kopiju da se prenese i postaju dostupni u CDN.

Ako morate da preuzmete lokaciju poreklo, možete da koristite Get-SPOTenantCdnOrigins cmdlet. Informacije o tome kako da koristite ovu cmdlet komandu potražite u članku Get-SPOTenantCdnOrigins.

Da biste uklonili sa poreklo iz Office 365 CDN

Ako je potrebno, možete da uklonite pristup fasciklu ili SharePoint biblioteke koje ste identifikovali kao jedan izvor. Da biste to uradili, koristite Remove-SPOTenantCdnOrigin cmdlet. Informacije o tome kako da koristite ovu cmdlet komandu potražite u članku Uklanjanje SPOTenantCdnOrigin.

Da biste izmenili na poreklo u Office 365 CDN

Ne možete da izmenite u poreklo koje ste kreirali. Umesto toga, uklonite poreklo, a zatim dodajte novi. Više informacija potražite u članku da biste uklonili sa poreklo iz Office 365 CDN i da dodate na poreklo za sredstva.

Da biste onemogućili Office 365 CDN

Koristite Set-SPOTenantCdnEnabled cmdlet da biste onemogućili CDN za vašu organizaciju. Ako imate i javnim i privatnim poreklo omogućena za CDN, morate da pokrenete cmdlet dvaput kao što je prikazano u sledećim primerima.

Da biste onemogućili korišćenje javnih izvora u polju CDN, u programu Windows Powershell za SharePoint Online, unesite sledeću komandu:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType Public -Enable $false

Da biste onemogućili korišćenje privatne poreklo u CDN, unesite sledeću komandu:

Set-SPOTenantCdnEnabled -CdnType Private -Enable $false

Više informacija o ovu cmdlet komandu potražite u članku Podešavanje SPOTenantCdnEnabled.

Rešavanje problema sa Office 365 CDN konfiguracije

Krajnju tačku neće odmah biti dostupne za korišćenje, koliko je potrebno vremena za registraciju da se prenese putem CDN. Konfiguracija vodi 15 minuta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×