Koristite objedinjavanja pošte za masovnu e-poštu, pisma, nalepnice i koverte

Koristite objedinjavanja pošte za masovnu e-poštu, pisma, nalepnice i koverte

Organizacije komuniciraju sa klijentima tokom svakodnevnih radnji. Komunikacija može da bude u različitim formama: Od kojih su neke pisma dobrodošlice, specijalne objave, e-poruke sa zahvalnicom i fakture. Funkcija objedinjavanja pošte u programu Word organizacijama može da pomogne da efikasnije prave razne oblike pisanih komunikacija.

Pomoću procesa objedinjavanja pošte organizacija može da napravi paket personalizovanih pisama ili e-poruka koje će poslati stručnim kontaktima. Svako pismo ili e-poruka može da obuhvata standardni ili prilagođeni sadržaj. Na primer, možete da odaberete da pozdravite svakog primaoca imenom, koristite njegovu poštansku adresu ili dodate jedinstvene informacije kao što je članski broj. Sve informacije koje koristite za prilagođavanje pisma ili e-poruke uzimaju se iz unosa u izvoru podataka, koji može da bude lista slanja.

Pomoću kombinacije pisma ili e-adrese i liste slanja možete da napravite dokument za objedinjavanje pošte koji šalje masovnu poštu određenim osobama ili svim osobama na listi slanja. Možete da napravite i odštampate nalepnice sa adresom i koverte pomoću objedinjavanja pošte.

Proces objedinjavanja pošte

Proces objedinjavanja pošte ima tri dokumenta uključena u pravljenje i štampanje pisama i e-poruka ili nalepnica i koverata.

  • Glavni dokument
    Ovaj dokument sadrži tekst i grafike (na primer, logotip ili sliku) koji su isti za svaku verziju objedinjenog dokumenta. Primer identičnog sadržaja jeste povratna adresa na koverti ili u telu pisma ili e-poruke.

  • Lista slanja
    Ovaj dokument sadrži podatke koji se koriste za popunjavanje informacija u glavnom dokumentu. Na primer, lista slanja sadrži adrese koje se štampaju na nalepnicama ili kovertama.

  • Objedinjeni dokument
    Ovaj dokument je kombinacija glavnog dokumenta i liste slanja. Informacije se povlače sa liste slanja i umeću u glavni dokument, čime se dobija objedinjeni dokument – pismo, e-poruka, nalepnice ili koverte – personalizovan za različite osobe sa liste slanja.

Kakav dokument za masovno slanje želite da napravite?

Koju vrstu liste slanja koristite?

Word može da povuče podatke iz različitih izvora podataka kako bi izvršio objedinjavanje pošte. Ako nemate listu slanja, možete da je napravite tokom procesa objedinjavanja pošte. Evo liste nekoliko jednostavnih izvora podataka koje možete da koristite za objedinjavanje pošte.

Sada kada ste izabrali dokument za masovno slanje i spremili listu slanja, slobodno izvršite objedinjavanje pošte i pošaljite poruku klijentu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×