Koristite narator za kreiranje i oblikovanje e-poruka u aplikaciji pošta za Windows 10

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Office 365 centar za obuku > pristupačnosti u sistemu Office i Windows 10

U ovom modulu ćete naučiti kako da koristite Pošta za Windows 10 sa tastature i narator za sastavljanje i oblikujete e-poruke. Takođe ćete naučiti kako da dodate priloge. Da biste dovršili ovaj modul, reprodukujte video i isprobajte korake.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Pokušajte!

Napomene: 

Napišite i pošaljite e-poštu

 1. U prijemnom poštanskom sandučetu, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + N. Otvara se novi prozor sa prazna e-pošte sa fokusom na za e-poštu polja Adresa.

 2. Otkucajte imena ili adrese e-pošte primalaca. Spisak odgovarajućih kontakata ažurira se kako kucate. Da biste izabrali kontakt, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime kontakta koji želite, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Ako želite da pošaljete kopiju ili skrivenih kopiju poruke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Cc, Bcc dugme”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Adresiranje, Cc uređivanje“. Zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Dodajte primaoce kopije.

  • Da biste dodali primaoce skrivene kopije, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Adresiranje, Bcc, uređujete”,, a zatim dodajte primaoce.

 4. Da biste dodali temu e-poruku, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Tema, uređujete”,, a zatim otkucajte temu.

 5. Da biste dodali poruku, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Poruke, uređujete”,, a zatim otkucajte poruku.

 6. Da biste poslali poruku, pritisnite kombinaciju tastera Alt+S.

Oblikovanje teksta e-pošte

 1. U telu poruke, pritisnite taster Alt da biste premestili fokus na traci kartice red. Čujete kartici na osnovu trenutno izabrane traci.

 2. Pritisnite taster strelica nalevo, sve dok ne čujete: „Izabranu stavku kartice oblikovanje”.

 3. Da biste prešli na traci, puta pritisnite taster strelica nadole. Čujete prva opcija na traci, na primer, „isključeno dugmeta podebljano”.

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete oblikovanje opciju koju želite, na primer, „Font, dugme skupljeni”.

 5. Ako opcija ima podmeni, pritisnite taster sa strelicom Alt + strelica nadole da biste razvili meni. Pritisnite nagore ili strelica nadole da biste se kretali kroz opcije.

 6. Da izaberete opciju, pritisnite Enter.

Dodavanje priloga

 1. Kada pišete poruku, pritisnite taster Alt + da biste otvorili prozore datoteka dijalog "birač". Fokus je na polju sa imenom datoteke.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Otkucajte ili nalepite putanju datoteke.

  • Pritisnite taster Tab i tastere sa strelicama sve dok ne pronađete datoteku koju želite da priložite.

 3. Da biste priložili datoteku, pritisnite taster Alt + O. Zatvara dijalog i fokus se vraća u e-poruku.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste oblikovali tekst u e-pošte u pošti

Pogledajte video zapise o korišćenju aplikacije Pošta za Windows 10 sa funkcijom Narator.

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa poštom

Tasterske prečice u aplikacijama Pošta i Kalendar za Windows 10

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija pošte

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×