Koristite i konfigurišite okno za čitanje da biste pregledali poruke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada izaberete poruku na listi poruka, možete da vidite poruku u oknu za čitanje i pristup mnogo različitih tipova datoteka priloga. Možete da prilagodite način na koji okno za čitanje funkcioniše i pojavljuje se ili možete da ga isključite.

Pored upotrebe okna za čitanje će vam pomoći da brzo skeniranje poruke, možete da pregledate i prvog nekoliko redova poruke na listi poruka i dugačke poruke mogu raskinuti deljenjem prozoru poruke.

Uključivanje, isključivanje ili premeštanje okna za čitanje

Okno za čitanje je podrazumevano uključena. Uradite sledeće:

 • Da biste isključili okno za čitanje     Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Okno za čitanje, a zatim izaberite Isključeno.

 • Da biste uključili ili premestite u oknu za čitanje     Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Okno za čitanje, a zatim izaberite desno ili dno.

  Opcije okna za čitanje

Izbor isključili zatvara okno za čitanje samo za fasciklu u kojoj se nalazite. Da biste isključili okno za čitanje brzo za više fascikli, na kartici Prikaz izaberite Promena prikaza > Primenili trenutni prikaz na druge fascikle pošte, a zatim odaberite fascikle u dijalogu Primeni prikaz .

Više opcija za pregled

 1. Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Okno za čitanje, a zatim izaberite Opcije.

 2. Da biste uključili ovu funkciju, potvrdite izbor u polju za potvrdu u Označi stavke kao pročitane kada su prikazane u oknu za čitanje, a zatim unesite broj u polju Čekajte n sekundi pre Označavanje stavke kao pročitajte .

  Da biste isključili ovu funkciju, opozovite izbor u polju za potvrdu u Označi stavke kao pročitane kada su prikazane u oknu za čitanje.

  Postavke u dijalogu okno za čitanje

Jedan ključ za čitanje pomoću trake prostor omogućava vam da brzo pomerali kroz poruke u oknu za čitanje. Svaki put kada pritisnete razmaknicu, okno za čitanje sadržaja pomera nadole za jednu stranicu. Na kraju stavku, sledeće nepročitane stavke na listi poruka se pojavljuje.

Jedan ključ za čitanje je podrazumevano uključena, ali možete da pretvorite ili isključite u bilo kom trenutku.

 1. Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Okno za čitanje, a zatim izaberite Opcije.

 2. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Čitaj pritiskom na razmaknicu .

  Postavke u dijalogu okno za čitanje

Postoje dva načina za privremeno Povećavanje ili smanjivanje nivoa zumiranja u oknu za čitanje Microsoft Outlook. Uradite sledeće:

 • Koristite kontrolu zumiranje na dnu prozora programa Outlook.

  Kontrola zuma

 • Ako koristite miš sa kontrolom točkić, u oknu za čitanje kliknite na dugme, držite pritisnut taster CTRL i rad točkić za pomeranje. Ta točkić od koji čini sadržaj veće, a ta točkić prema koji čini sadržaj manje.

Napomena: Zumiranje utiče samo trenutne stavke u oknu za čitanje. Kada izaberete drugu stavku ili fasciklu, u oknu za čitanje vraća podrazumevani zumiranja od 100%.

Za način da brzo skeniranje prijemno poštansko sanduče, isprobajte pregled poruka, gde možete odabrati da prikažete između jedan i tri reda za svaku poruku na listi poruka, zajedno sa ime pošiljaoca i temu.

Na kartici Prikaz izaberite Pregled poruka, a zatim odaberite opciju.

Postavljanje pregled poruka

U poruku koju čitate ili pisanja, možete da razdelite prozor horizontalno na dva okna. To omogućava da sadržaj u svakom oknu pomerate posebno i da vidite dva odeljka poruke koja inače ne možete da istovremeno vidite na ekranu

 1. Otvorite poruku u zasebnom prozoru.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Alt+S i zatim kliknite na mesto na kojem želite da horizontalno razdelite prozor.

 3. Prevucite razdelnu traku na željeno mesto. Sadržaj u jednom oknu možete da pomerate nezavisno od drugog.

Da biste se vratili u prikaz sa jednim oknom poruke, povucite razdelnu traku na vrh ili na dno prozora. Takođe možete da ponovo pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+Alt+S da biste isključili razdeljeni prikaz.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×