Koristite deljenje nadzor u Office 365 za evidenciju nadzora

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Deljenje je ključne aktivnosti u SharePoint Online i OneDrive for Businessi često se koristi u Office 365 organizacijama. Administratori sada možete da koristite za deljenje nadzor u evidenciji nadzora Office 365 da biste utvrdili kako deljenje se koristi u svojoj organizaciji.

Šema SharePoint deljenja

Deljenje događaje (bez smernica i deljenje veza događaje) se razlikuju od datoteke i fascikle vezane za događaje u jedan primarni način: jedan korisnik preduzima radnje koja ima neki efekat na drugog korisnika. Na primer, korisnik A pruža pristup korisnika B datoteke. U ovom primeru, korisnik A je stavke korisnika i korisnik B je ciljna korisnika. U okviru SharePoint datoteke šeme, radnja privremeni korisnika utiče samo na same datoteke. Kada korisnik A otvara datoteku, samo informacije koje su potrebne u događaj FileAccessed je privremeni korisnika. Da biste adresu ove razlike, je odvojene šema, koji se zove SharePoint deljenje šeme, koji obuhvata informacije o deljenju događaja. Na ovaj način da administratori imaju više uvid koji dele resursa i korisnik resurs koji se deli sa.

Deljenje šeme pruža dva dodatna polja u evidenciji nadzora u vezi sa deljenjem događaja:

 • TargetUserOrGroupName   Skladišti UPN ili ime ciljne korisniku ili grupi da resurs se deli sa (korisnik B u prethodnom primeru).

 • TargetUserOrGroupType   Navodi da li je cilj korisnika ili grupu članova, gost, grupe ili partnera.

Ova dva polja, pored drugih svojstava sa šemom evidencije nadzora Office 365 kao što je korisnik, operacija i datum da vidite ceo priče o koje korisnik dele koje resurs sa kime i kada.

Postoji drugu šemu svojstvo koje je važan deljenja priču. Svojstvo EventData skladišti dodatne informacije o deljenju događaja. Na primer, kada korisnik deli lokacije sa drugom korisniku, ovo se postiže tako što ćete dodati ciljnog korisnika u grupu SharePoint . Svojstvo EventData obuhvata ove dodatne informacije za pružanje kontekst za administratore.

Povratak na vrh

SharePoint modela i deljenje događaja

Deljenje zapravo definiše tri odvojena događaja: SharingSet, SharingInvitationCreatedi SharingInvitaitonAccepted. Evo toka posla za način deljenja događaji su evidentiraju u evidenciji nadzora Office 365 .

Dijagram toka funkcionisanja deljenja nadzor

Kada korisnik (privremeni korisnik) želi da resurs delite sa drugog korisnika (cilj korisnik), SharePoint (ili OneDrive for Business) prvo proverava da li e-adresa korisnika ciljne je već pridružen korisnički nalog u direktorijumu u organizaciji. Ako je ciljna korisnika u direktorijumu u organizaciji, SharePoint radi sledeće:

 • Odmah dodeljuje ciljne korisničke dozvole za pristup resursu.

 • Deljenje obaveštavate na e-adresu ciljne korisnika.

 • Evidencije događaja iz SharingSet .

Ako korisnički nalog za ciljne korisnika nije u direktorijumu u organizaciji, SharePoint radi sledeće:

 • Kreira poziv za deljenje i šalje e-adresu ciljne korisnika.

 • Evidencije događaja iz SharingInvitationCreated .

  Napomena: SharingInvitationCreated događaj je uvek povezan sa spoljnim ili slobodno deljenje kada ciljne korisnik nema pristup resursa koja je deljena.

Kada korisnik ciljne prihvata koja je poslata ih (tako što ćete kliknuti na vezu u pozivu), SharePoint poziv za deljenje evidencije događaja iz SharingInvitationAccepted i dodeljuje ciljne korisničke dozvole za pristup resursu. Dodatne informacije o korisniku ciljne takođe evidentira, kao što su identitet korisnika koji je poslat poziv i korisnika koji je stvarno prihvatio pozivnicu. U slučaju da neki, ovi korisnici (ili e-adrese) mogu se razlikovati.

Povratak na vrh

Kako da prepoznate resursima deljenim sa spoljnim korisnicima

Uobičajeni zahtev za administratore kreira listu svih resursa koji se dele sa korisnicima izvan organizacije. Korišćenjem deljenja nadzor u Office 365, administratori mogu trenutno da generišu ovu listu. Evo kako.

Korak 1: Pretraživanje događaja za deljenje i izvoz rezultata u CSV datoteku

Prvi korak je da biste pretražili Office 365 za evidenciju nadzora za deljenje događaja. Za više detalja (uključujući potrebne dozvole) za pretraživanje datoteka za evidenciju nadzora u članku Pretraga nadzora prijavite se u Office 365 bezbednosti i centru za usaglašenost.

 1. Idite na adresu https://protection.office.com.

 2. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 3. U levom oknu, u okviru Centar za usaglašenost i bezbednost izaberite stavku Pretraga i istraga, a zatim izaberite stavku Pretraga evidencije nadzora.

  Prikazuje se stranica Pretraga evidencije nadzora.

 4. U okviru aktivnosti, kliknite na dugme Deljenje aktivnosti da biste pretraživali samo za deljenje događaja.

  U okviru aktivnosti, izaberite stavku deljenje aktivnosti
 5. Izaberite opseg datuma i vremena da biste pronašli deljenja događaje koji su se desili u tom periodu.

 6. Kliknite na dugme za pretragu da biste pokrenuli pretragu.

 7. Kada se pretraga završi pokrenuto i rezultati se prikazuju, kliknite na dugme Izvezi rezultate > Preuzimanje sve rezultate.

  Kada izaberete opciju za izvoz, prikazuje se poruka na dnu prozora koji se od vas zatraži da otvorite ili sačuvate CSV datoteke.

 8. Kliknite na dugme Sačuvaj > Sačuvaj kao i CSV datoteku sačuvate u fascikli na lokalnom računaru.

Povratak na vrh

Korak 2: Filter CSV datoteku za resurse deljeno sa spoljnim korisnicima

Sledeći korak je da biste filtrirali CSV za SharingSet i SharingInvitationCreated događaja i da prikaže te događaje gde je svojstvo TargetUserOrGroupType je Guest. Koje ćete koristiti funkciju Power Query u Excel da biste to uradili. Sledeća procedura se izvršava u Excel 2016.

 1. U Excel 2016, otvorite praznu radnu svesku.

 2. Izaberite karticu Podaci.

 3. Izaberite stavku Novi upit > iz datoteke > Iz csv datoteke.

  Na kartici "Podaci" izaberite stavku novi upit, izaberite stavku iz datoteke, a zatim izaberite iz csv datoteke
 4. Otvorite CSV datoteku koju ste preuzeli u koraku 1.

  CSV datoteka je otvorena u uređivaču upita. Postoje četiri kolone: vreme, korisnika, Radnjei detaljima. Kolona detalj je polje sa više svojstava. Sledeći korak je da kreirate novu kolonu za svaki od svojstva kolona detalj .

 5. Izbor kolona detalj , a zatim na kartici Početak izaberite stavke Podeli kolonu > Po znaka za razgraničavanje.

  Na kartici početak izaberite stavke podeli kolonu, a zatim kliknite na osnovu znaka za razgraničavanje
 6. U prozoru za Razdeljivanje kolone pomoću znaka za razgraničavanje , uradite sledeće:

  • U okviru izaberite ili unesite znaka za razgraničavanje, izaberite zarez.

  • U okviru Razdeljivanje, izaberite stavku na svako pojavljivanje znaka za razgraničavanje.

 7. Kliknite na dugme U redu.

  Kolona detalj se Razdeli na više kolona. Svaka nova kolona je ime Detail.1, Detail.2, Detail.3i tako dalje. Primetićete da su vrednosti u svakoj ćeliji u kolonama Detail.n prefixed sa imenom svojstva; na primer, Operacija: SharingSetOperacija: SharingInvitationAcceptedi Operacija: SharingInvitationCreated.

  Kolona detalj se Razdeli na više kolona, jednu za svaku svojstvo
 8. Na kartici datoteka kliknite na dugme Zatvori i Učitaj zatvorite uređivač upita i otvorite datoteku u radnoj svesci Excel .

  Sledeći korak je da biste filtrirali datoteku da biste prikazali samo SharingSet i SharingInvitationCreated događaje.

 9. Idite na karticu Početak , a zatim izaberite koloni Radnja .

 10. Sortiranje i filtriranje padajuće liste, opozovite izbor u svim izbora, a zatim izaberite SharingSet i SharingInvitationCreatedi kliknite na dugme u redu.

  Excel prikazuje redove za SharingSet i SharingInvitationCreated događaje.

 11. Idite na kolonu koja se zove Detail.17 (ili onog kolona sadrži svojstvo TargetUserOrGroupType ) i izaberite je.

 12. Sortiranje i filtriranje padajuće liste, opozovite izbor u svim izbora, a zatim izaberite TargetUserOrGroupType:Guest i kliknite na dugme u redu.

  Sada Excel prikazuje redove za SharingInvitationCreated i SharingSet događaja i gde se nalazi izvan vaše organizacije, ciljnog korisnika jer spoljnim korisnicima su identifikovao vrednost TargetUserOrGroupType:Guest.

Sledeća tabela prikazuje sve korisnike u organizaciji koje dele resurse sa korisnik sa statusom gosta u nekom opsegu navedeni datum.

Deljenje događaje u usluzi Office 365 nadzora evidencije

Iako to nije uključen u prethodnu tabelu, Detail.10 kolonu (ili onog kolona sadrži svojstvo ObjectId ) identifikuje resursa koji se deli sa ciljne korisnika; na primer ObjectId:https:\/\/contoso-my.sharepoint.com\/personal\/sarad_contoso_com\/Documents\/Southwater Proposal.docx.

Savet: Ako želite da identifikujete kada korisnik sa statusom gosta u stvari dodeljen dozvole za pristup resursa (naspram samo resurse da gde podelili sa njima), ponovite korake od 10 i 11 12 i filtriranje na SharingInvitationAccepted i SharingSet događaje u koraku 10.

Povratak na vrh

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×