Koristite čitač ekrana za upućivanje ili primanje poziva u programu Skype za posao

Koristite čitač ekrana za upućivanje ili primanje poziva u programu Skype za posao

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite Skype za posao sa tastature i narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, možete da upućivanje i primanje audio poziva. Skype za posao automatski otkriva uređaja, kao što su slušalice, mikrofon i zvučnike. Pre nego što unesete poziv, proverite da li imate audio uređaj povezan sa računarom. Takođe je preporučuje da proverite da audio uređaj ispravno radi, da biste se uverili da ste spremni.

Napomene: 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Za tasterske prečice idite na odeljak Tasterske prečice u programu Skype za posao.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Kada koristite Narator, održavajte jačinu zvuka konstantnom.

Kada je Narator uključen, on prema podrazumevanim opcijama smanjuje jačinu zvuka iz drugih izvora. Zbog toga je tokom poziva i sastanaka u programu Skype za posao jačina zvuka suviše niska.

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom. Čućete: „Prozor za pokretanje. Uređivanje polja za pretragu“. U polje za pretragu ukucajte „Narator“. Otvoriće se lista rezultata pretrage.

 2. U listi rezultata pretrage pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Izmenite postavke Naratora“ i pritisnite Enter. Čućete: „Prozor 'Postavke', Uključeno, Preklopnik Naratora“.

 3. U postavkama Naratora pritiskajte Tab dok ne čujete: „Uključeno, Smanji jačinu zvuka drugih aplikacija dok Narator radi, preklopnik“.

 4. Pritisnite razmaknicu. Čućete: „Isključeno, Smanji jačinu zvuka drugih aplikacija dok Narator radi.“

Upućivanje audio poziva

 1. Da biste se prebacili na karticu Kontakti, pritisnite Ctrl+1. Čućete: „Unos pretrage, uređivanje, Pronađi nekoga ili sobu“. Ukucajte ime kontakta koji želite da pozovete. Čućete: „Rezultati pretrage, okno ažurirano“. Pritisnite taster sa strelicom nadole da biste prešli na listu rezultata pretrage i nastavili kretanje kroz nju dok ne čujete tačno ime kontakta.

 2. Da vidite više opcija za taj kontakt, pritisnite Enter. Otvoriće se meni opcija.

 3. U meniju opcija pritiskajte Tab dok ne čujete „Pozovite <contact name>“, a zatim pritisnite razmaknicu.

 4. Kada čujete „Skype poziv“, pritisnite taster Enter. Prozor usluge Skype za posao se otvara i čujete zvuk zvona.

 5. Kada se poziv poveže:

  • Da biste privremeno isključili ili ponovo uključili mikrofon, pritiskajte taster sa Windows logotipom+F4 ili Tab dok ne čujete poruku „Dugme 'Mikrofon'“, a zatim pritisnite Enter.

  • Da biste poziv stavili na čekanje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+H. Čućete: „Ovaj poziv je na čekanju“. Da biste nastavili poziv, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+Shift+H ili taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Nastavi poziv'“, pa pritisnite taster Enter.

  • Da biste preneli poziv, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+T. Time se otvara birač kontakata tokom poziva peer-to-peer.

   Napomena: Funkcija prenosa poziva nije dostupna u okviru osnovne pretplate za samostalan Skype za posao, niti u okviru svih Office 365 pretplata.

  • Da biste prikazali brojčanik, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+D.

  • Da biste izabrali više kontrola za pozive (Uređaji ili Jačina zvučnika), pritiskajte taster Tab dok ne čujete poruku „Dugme „Kontrole poziva”“, pa pritisnite taster Enter. Pritisnite taster Tab da biste se prebacili na opciju, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste dodali video zapis pozivu, pritiskajte Ctrl+Shift+Enter ili taster Tab dok ne čujete poruku „Dugme 'Video'“, a zatim pritisnite Enter.

  • Da biste dodali razmenu trenutnih poruka pozivu, pritiskajte taster Tab dok ne čujete poruku „Isključeno, Dugme 'Okno za razmenu trenutnih poruka'“, a zatim pritisnite Enter.

  • Da biste pozvali druge kontakte da se pridruže razgovoru, pritiskajte Alt+V ili taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Pozovi još osoba'“, a zatim pritisnite Enter. Otvara se novi prozor sa fokusom na polje za uređivanje. Otkucajte ime ili koristite taster sa strelicom nadole da biste izabrali ime sa liste. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'U redu'“, a zatim pritisnite taster Enter

  • Da biste prekinuli poziv, pritiskajte taster Tab dok ne čujete poruku „Prekini vezu“, a zatim pritisnite taster Enter ili kombinaciju tastera Alt+Q (funkcioniše samo tokom poziva peer-to-peer, ne i tokom konferencijskih poziva).

Odgovor na audio poziv

Kada vas kontakt pozove, otvara se prozor sa obaveštenjem za Skype za posao i čućete zvuk zvona i: „Obaveštenje: Dolazni poziv u programu Skype za posao od <caller name>. Pritisnite Windows+Shift+O da prihvatite, a Windows+Esc da odbijete.“

 • Da biste odgovorili na poziv, pritisnite Windows+Shift+O.

 • Ako ne želite da prihvatite poziv, pritisnite Windows+Esc. Time odbijate poziv koji se šalje na govornu poštu ako je dostupna.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje ljudi u kontakte u programu Skype za posao

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku na mreži programu Skype za posao

Tasterske prečice u programu Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Koristite Skype za posao za Android sa TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, možete da upućivanje i primanje audio poziva.

Napomene: 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju sa Android telefonom. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Android tabletu.

U ovoj temi

Upućivanje poziva

 1. Otvorite Skype za posao za Android i prijavite se ako je potrebno. Pojavljuje se na početni ekran koja sadrži polja za pretragu za kontakte u preduzeću direktorijuma, predstojeće zakazane obaveze i nedavnih razgovora.

  Savet: Ako vam je ne odjavili Skype za posao poslednji put ste koristili, aplikaciju otvara bez upita možete da se prijavite. Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte uputstva za osnovne zadatke pomoću čitača ekrana sa Skype za posao.

 2. Da biste otišli u prikaz kontakata , prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „prikaz kontakata i upravljanje kontaktima ekran”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Prikaz kontakata otvara se spisak kontakata i spiskova kontakata (na primer, "Omiljene lokacije").

  Napomena: Ako želite da pozovete osobu koja se ne nalazi na spisku kontakata , možete da ih traže na početnom ekranu pomoću polja za pretragu u direktorijumu preduzeća za pretragu. Da biste saznali kako da potražite kontakt i dodali nekoga sa spiska kontakata , pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana da biste dodali osobe sa kontaktima u programu Skype za posao.

 3. Da biste pregledali liste u prikazu " Kontakti ", prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete ime na listi koja sadrži kontakt koju želite da pozovete. TalkBack objavljuje listu imena dok se krećete. Ako na listi je zatvoreno, čujete „Dugme skupljeni”, a ime liste. Da biste otvorili listu, dvaput dodirnite ekran.

  Napomena: Listu omiljenih lokacija je otvorena podrazumevano.

 4. Da biste pregledali kontakte u okviru liste, prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete kontakt koju želite da pozovete. TalkBack objavljuje imena kontakata i njihovom statusu dok se krećete. Kada na kontakt koji želite da pozovete, dvaput dodirnite ekran da biste otvorili kontakt karticu te osobe.

 5. Brzo prevucite do čujete: „Audio poziv dugme”. Dvaput dodirnite ekran da biste poziv. Fokus se premešta na ekran poziv.

 6. Da biste završili poziv, na ekranu za poziv prevucite udesno sve dok ne čujete „Dugme za završetak poziva”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na ekran razgovora i čujete: „Pozovi kraj”. Da biste se vratili na početni ekran, prevucite ulevo dok ne čujete „Vrati”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Primanje audio poziva

Kada kontakt pozove, obaveštenje se otvara na ekranu i čujete: „Dolazne audio poziv iz < pozivaoca ime >”.

 • Da biste odgovorili na poziv, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „audio-poziva dugme za prihvatanje”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 • Da biste odbili poziv, brzo prevucite nadesno dok ne čujete „Zanemari dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Privremeno isključite mikrofon

Da biste privremeno isključili mikrofon, dok ste u pozivu da napravili ili dobili, prevucite udesno ili ulevo dok ne čujete „Nije potvrđen privremeno isključivanje Uključi/isključi prekidač”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Dalje”.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje ljudi u kontakte u programu Skype za posao

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku na mreži programu Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×