Koristite čitač ekrana sa pojednostavljeni trakom

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite Office Online sa tastature i čitač ekrana da biste premestili između različitih prikaza na ekranu za korišćenje pojednostavljeni trake koja je još unapređena i koristi manje prostora na ekranu. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Ako koristite narator uz Windows 10 Fall Creators Update, morate da isključite režim skeniranja da biste uredili dokumente, unakrsne tabele ili prezentacije pomoću usluge Office Online. Više informacija potražite u članku Isključite virtuelni režim ili režim pregledača u čitačima ekrana u Windows 10 Fall Creators Update.

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Word Online, preporučujemo da kao veb pregledač koristite Microsoft Edge. Zbog toga što se Word Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Word Online.

U ovoj temi

Prebacivanje između trake pojednostavljeni i klasični trake

Možete se prebacivati između trake pojednostavljeni i klasični trake u bilo kom trenutku. U zavisnosti od tipa Office Online pretplatu, tip trake može da se preklapa ili kartici " Prikaz " na glavnoj traci ili iz preklopnik na zaglavlje.

 • Da biste promenili tip trake sa kartice " Prikaz ", pritisnite taster Alt + taster sa Windows logotipom, W, R.

 • Da biste se prebacili tip trake iz zaglavlja, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete „Lista Microsoft usluge”, a zatim pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pojednostavljeni trake” i pritisnite taster Enter.

Idite na pojednostavljeni traci

Da biste premestili spolja dokument na traci, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + F6. Alternativno, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 više puta uzastopno da biste premestili fokus između regiona ekrana u sledećem redosledu:

 • Sadržaja oblasti dokumenta, koja sadrži oblast za uređivanje za sadržaj dokumenta

 • Na statusnoj traci

 • Zaglavlje, koje sadrže veze za navigaciju da biste koji je trenutni dokument se nalazi u biblioteci dokumenata, a ime dokumenta

 • Kartice na traci, koja sadrži listu kartice i traka prikazuje sadržaj trenutno aktivne kartice

Pritisnite tastere STRELICA NALEVO ili nadesno za pomeranje između kartice na traci u listi kartica. Sadržaj trenutno aktivne kartice se prikazuju na traci. Pritisnite taster Tab da biste premestili fokus između regiona na traci u sledećem redosledu:

 • Kartica trenutno aktivan trake u listi kartica

 • Na prvu kontrolu u donjem trake

 • Dodatne kontrole grupe, koja sadrži dugmad za Otvaranje u programu Word, recite šta želite da uradite, Deljenjei komentara

 • Dugme " datoteka "

Da biste otišli unutar trake ili grupe dodatne kontrole , pritisnite taster strelica nalevo ili nadesno dok ne čujete ime kontrole koje želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Napomena ako fokus se premešta u kontrole koja se može uređivati tekst (na primer, recite), morate da pritisnete taster Tab jednom da biste premestili fokus sa njega. Pored toga, možete da pritisnete tastere Home ili End da biste prešli na prvu ili poslednju kontrolu u regionu, tim redom. Takođe možete da odete na traci, odeljak po odeljak tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + strelica nalevo i nadesno sa strelicama.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija programa Word

Tasterske prečice u aplikaciji Word Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×