Koristite čitač ekrana da biste proverili pravopis i gramatiku u pošti

Koristite čitač ekrana da biste proverili pravopis i gramatiku u pošti

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Pošta za Windows 10 sa tastature i čitač ekrana automatski proverava potencijalne pravopisne i gramatičke greške tokom kucanja i da odete do grešaka i njihovo rešavanje. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

U ovoj temi

Provera pravopisa u e-poruci

Proverite da li u e-poruci postoje pravopisne greške, a zatim odlučite da li se slažete sa proverom pravopisa.

 1. U e-poruku koju želite da proverite za pravopisne greške, pritisnite taster F7. Čujete: „Provera”, iza kojeg sledi prvi predložene ispravke. Fokus se nalazi na predloženoj ispravci u kontekstualnom meniju.

 2. Da biste pregledali listu ispravki predloge, pritisnite taster sa strelicom nadesno. Da biste izabrali predlog, pritisnite taster Enter.

 3. Da biste ignorisali predloge, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Zanemari sve”, a zatim pritisnite taster Enter.

Skrivanje i otkrivanje oznaka provere

Možete da sakrijete oznake za proveru, tako da čitača ekrana neće se najavljuju pravopisne greške tokom rada na e-poštu. Kada završite, možete da otkrijete oznake i provera pravopisa pomoću čitača ekrana.

 1. Pritisnite taster F6 da biste premestili fokus na traci kartice red. Čujete kartici na osnovu trenutno izabrane traci.

 2. Pritisnite taster strelica nalevo, sve dok ne čujete: „Izabrana, opcije pritiskajte taster tab stavke”.

 3. Da biste prešli na traci, puta pritisnite taster strelica nadole. Čujete prva opcija na traci, na primer, „isključena, velika važnost”.

 4. Pritisnite taster strelica nalevo ili nadesno dok ne čujete „provera i jezik, dugme skupljeni”, i pritisnite taster Alt + strelica nadole da biste razvili meni.

 5. Da biste sakrili za proveru oznake, pritisnite taster strelica nadole ključne dok ne čujete „Izbor neproverena, skrivanje oznaka za sve za proveru”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

  Savet: Da biste sakrili oznake provere za određeni deo teksta, prvo izaberite tekst u e-poruci, a zatim idite na meni Provera pravopisa i jezik kao što je navedeno iznad. U meniju pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Izbor neproverena, sakrij za proveru označava u izabrani tekst”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 6. Da biste otkrili oznake za proveru, idite na Provera i jezik meni uputstvima iznad. U meniju, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Potvrđen, sakrij sve oznake za proveru” i zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa poštom

Koristite čitač ekrana da biste oblikovali tekst u e-pošte u pošti

Tasterske prečice u aplikacijama Pošta i Kalendar za Windows 10

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija pošte

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×