Koristite čitač ekrana da biste pretražili sajtove u usluzi SharePoint Online

Koristite čitač ekrana da biste pretražili sajtove u usluzi SharePoint Online

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online uz tastaturu i čitač ekrana kao što je JAWS ili Narator, ugrađeni čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste pretražili SharePoint sajt organizacije u potrazi za podsajtovima koji su relevantni za projekte. Pomoću funkcije „Pretraga“ možete brzo da pronađete sajtove koji su vam potrebni, direktno sa početne stranice.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Pretraga sajtova na mreži

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije i pokrenite SharePoint aplikaciju.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete „Napuštanje menija, polje za pretragu regiona”. (U Narator ćete čuti „Polje za pretragu, pritisnite taster Enter da biste prosledili”.)

 3. Da biste našli sajt, uradite nešto od sledećeg:

  Da biste pretraživali listu najčešćih sajtova:

  1. Pritisnite taster sa strelicom nadole. Čućete „Prikaz liste sajtova“i puno ime prvog sajta. (U naratoru ćete čuti ime prve pločice, puno ime prvog sajta i „Jedan od x”.)

  2. Da biste istražili listu, koristite tastere sa strelicama nagore i nadole.

  3. Pritisnite taster Enter da biste otišli na sajt.

  Da biste pronašli sajt sa imenom koje znate:

  1. Otkucajte ime sajta i pritisnite taster sa strelicom nadole.

  2. Kada čujete „Prikaz liste sajtova“i ime sajta, pritisnite taster Enter. (U naratoru ćete čuti ime pločice sajta, puno ime sajta i „Jedan od x”.)

  Da biste pronašli sajt uz samo ključnu reč:

  1. Otkucajte ključnu reč u ime sajta i pritisnite strelicu nadole. Na primer, ako otkucate marketing i pritisnete taster Enter, lista sa rezultatima pretrage može da uključi Dokumenti marketinga, Marketinške kampanje i Prodaja i marketing.

  2. Kada čujete „Prikaz liste sajtova” i ime prvog sajta, da biste se kretali kroz listu koristite tastere sa strelicama nadole i nagore. (U naratoru ćete čuti ime prve pločice prvog sajta, puno ime prvog sajta i „Jedan od x”.)

   Savet: U nekim pretragama, veza Pogledajte više rezultata dostupna je na kraju liste rezultata pretrage. Da biste otvorili e proširenu listu rezultata, kada čujete „Veza ’Pogledajte više rezultata’”, dvaput pritisnite taster Enter. (U NarNaratoratoru pritisnite taster Enter.) Otvara se novo okno sa razvijenom listom sajtova i čućete „rezultati sajta“. Da biste istražili listu, koristite tastere sa strelicama nagore i nadole. Da biste videli dodatne sajtove, pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Pogledajte sve sajtove koji odgovaraju vezi pretrage“ i pritisnite taster Enter.

  3. Kada čujete ime sajta koji tražite, pritisnite taster Enter.

Napomene: Sajt možete da nađete tako što ćete potražiti liste Česti sajtovi i Predloženi sajtovi na matičnoj stranici.

 • U programu JAWS:

  1. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Tabela Često, Kolona jedan, Red jedan”.

  2. Da biste pregledali pločice sajta:

   • Pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Pratite sajt, ime prvog sajta, potvrđen izbor u polju za potvrdu” ili „Pratite sajt, ime prvog sajta, nije potvrđen izbor u polju za potvrdu”.

   • Dvaput pritisnite razmaknicu. Ovim se aktivira taster sa strelicom nadesno koji vam omogućava da pregledate druge sajtove.

   • Da biste prešli na sledeći sajt, pritisnite taster sa strelicom nadesno.

  3. Da biste pratili ili prestali da pratite sajt, kada čujete ime sajta, pritisnite taster sa strelicom nagore. Čućete „Pratite sajt, ime sajta, potvrđen izbor u polju za potvrdu” ili „Pratite sajt, ime sajta, nije potvrđen izbor u polju za potvrdu”. Pritisnite taster Razmaknica da biste potvrdili ili opozvali izbor u polju za potvrdu.

  4. Da biste čuli detalje o sajtu kao što je ko je izmenio sajt, pritisnite taster sa strelicom nadole.

 • U programu Narator:

  1. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Nema nijedne stavke u prikazu”.

  2. Da biste pregledali pločice sajta, koristite taster sa strelicom nadesno.

  3. Da biste čuli ime sajta ili da biste pratili ili prestali da pratite sajt, kada čujete „Nema nijedne stavke u prikazu“, pritisnite taster sa strelicom nagore. Čućete „Potvrđen izbor u polju Prati sajt, polje za potvrdu” ili „Opozvan izbor u polju Prati sajt, polje za potvrdu” i ime sajta. Pritisnite taster Razmaknica da biste potvrdili ili opozvali izbor u polju za potvrdu.

  4. Da biste čuli detalje o sajtu kao što je ko je izmenio sajt, pritisnite taster sa strelicom nadole.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste istražili listu nedavnih sajtova i sajtova koje pratite u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Prvi koraci uz čitač ekrana sa modernom bibliotekom dokumenata u usluzi SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×