Koristite čitač ekrana da biste pretražili sajtove u usluzi SharePoint Online

Koristite čitač ekrana da biste pretražili sajtove u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste pretraživali u vašoj organizaciji SharePoint lokacija za podlokacije koje su važne za projekte. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Pomoću funkcije pretrage, možete da pronađete lokacije treba brzo direktno sa matične stranice.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Pretraga sajtova na mreži

 1. Prijavite se na Microsoft 365 nalog organizacije i pokrenite SharePoint aplikaciju.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pretrage u sistemu SharePoint”.

 3. Da biste našli sajt, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste pronašli listu čestih lokacija, pritisnite taster strelica nadole. Čujete „Predložene lokacije” i puno ime prve lokacije. Da biste istražili na listi, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama. Da biste otišli na lokaciju, pritisnite taster Enter.

  • Da biste pronašli lokaciju sa imenom koje znate, otkucajte ime lokacije i pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Predložene lokacije” i ime lokacije. Da biste izabrali, pritisnite taster Enter.

  • Da biste pronašli lokacije sa samo ključnu reč, otkucajte ključnu reč u polju Ime lokacije i pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Predložene lokacije” i ime prve lokacije. Da biste se pomerali kroz listu, koristite na nadole i nagore tastere sa strelicama. Kada čujete ime lokacije koju tražite, pritisnite taster Enter.

   Savet: U nekim pretrage vezu Prikaži više rezultata je dostupna na kraj liste rezultata pretrage. Da biste otvorili proširene liste sa rezultatima, kada čujete „Videli još rezultata”, praćeno termin za pretragu, pritisnite dvaput taster Enter. (U Narator, pritisnite taster Enter jednom.) Novo okno se otvara sa razvijenim listu lokacija i čujete „Rezultati lokacija”. Da biste istražili na listi, koristite na nadole i nagore tastere sa strelicama. Da biste videli više lokacija, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete da „Vide o svim lokacijama da podudaranje pretrage veze” i pritisnite taster Enter.

Napomene: Sajt možete da nađete tako što ćete potražiti liste Česti sajtovi i Predloženi sajtovi na matičnoj stranici.

 1. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „česti lokacijama ili „Predložene lokacije”.

 2. Da biste pregledali lokacije pločice, pritisnite sa desne strane i ostalo tastere sa strelicama dok ne čujete onaj koji želite.

 3. Pratite ili prestanak praćenja lokacije, kada čujete ime lokacije, pritisnite taster strelica nagore. Uz JAWS, čujete „Prati lokacija”, a zatim ime lokacije, i „Za potvrdu potvrđen izbor” ili „Za potvrdu nije potvrđen izbor”. Narator, čujete „Odjavljena praćenje lokacija”, ili „Opozvan praćenje lokacija”, a ime lokacije. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 4. Da biste čuli detalje o lokaciji, kao što su ko je izmenio na lokaciji, pritisnite taster strelica nadole.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste istražili listu nedavnih sajtova i sajtova koje pratite u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×