Koristite čitač ekrana da biste planirali događaja u kalendaru

Koristite čitač ekrana da biste planirali događaja u kalendaru

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje Kalendar za Windows 10 na tastaturi i ekrana čitač za planiranje događaja iz kalendara i slanje pozivnice. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Planiranje događaja iz kalendara

Napomena: Outlook razlikuje od zakazanih obaveza koje su događaja iz kalendara koje ne uključuju drugih osoba i sastanaka, što. U Kalendar za Windows 10, ovo su oba smatran Kalendar događaja.

 1. Da biste kreirali novi događaj, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + N. Otvara se prozor novog događaja sa fokusom na polju " ime događaja ".

 2. Unesite ime za događaj.

 3. Da biste podesili lokaciju za sastanak, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Lokacija”, a zatim unesite lokaciju.

 4. Da biste podesili početak i kraj datuma i vremena za događaj, pritisnite taster Tab dok ne čujete podrazumevanog datuma ili vremena. Da biste promenili datum, unesite novi datum u datum početka ili Krajnji rok polje, na primer „februar 1, 2018”. Da biste promenili vreme, pritisnite nagore ili strelica nadole da biste podesili podrazumevano vreme na 30 minuta pomacima i zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

  Savet: Da biste kreirali Celodnevni događaj, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Ceo dan, polja za potvrdu”, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Da biste dodali više informacija o događaju, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Događaj opis”, a zatim unesite opis događaja.

 6. Da biste podesili obaveštenja vremena za događaj, pritisnite taster Alt da biste se premestili na traku, a zatim pritisnite taster strelica nadole jednom i pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: „Podsetnik”. Pritisnite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste pregledali listu podsetnik opcije i pritisnite taster Enter da biste izabrali jednu prepoznate na koju želite.

 7. Kada završite Dodavanje detalja događaja, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S da biste sačuvali događaj. Zatvara se prozor novog događaja, a fokus se vraća nazad na prikaz kalendara.

Pozovite druge osobe da događaja

 1. Kada radite za uređivanje ili kreiranje događaja, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab dok ne čujete „Pozovi nekoga”.

  Napomena: Da biste saznali kako da otvorite i uredite događaje iz kalendara, pogledajte Otvaranje, čitanje, i uređivanje događaja iz kalendara.

 2. Unesite termin za pretragu za kontakt koji želite da dodate. Broj predloga čujete dok kucate. Pritisnite nagore i nadole tastere sa strelicama za pregled liste predloga i pritisnite taster Enter da biste izabrali kad čujete je onaj koji želite. Ako želite da dodate još kontakata, ponovite to za druge pozvane osobe.

 3. Kada završite dodavanjem osoba, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S da biste sačuvali događaja i poslali pozivnicu za sve pozvane osobe.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa kalendarom

Koristite čitač ekrana da biste podesili nalog e-pošte u pošti

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija kalendara

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×