Koristite čitač ekrana da biste kreirali plan i dodali kante u planer

Koristite čitač ekrana da biste kreirali plan i dodali kante u planer

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Microsoft Planner sa tastature i čitač ekrana da biste kreirali planove, dodajte osobe planove i dodajte kante za sortiranje zadataka. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Planner, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Planner pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Planner.

U ovoj temi

Kreiranje plana

 1. Kada se prijavite u Planner, fokus je u prikazu Planer čvorišta i čitača ekrana objavljuje ime i poverljivost prvog plana na listi. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „Novi plan”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Novi plan dijalog”.

 2. Otkucajte ime za vaš plan.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da dodate plan u postojeću Office 365 grupu, pritisnite taster Tab. Čujete: „Dodaj u postojeće Office 365 grupu”. Pritisnite taster Enter i nastavite iz koraka 4.

  • Ako želite da kreirate novu grupu sa plana, nastavite sa korak 6.

 4. Pritisnite taster Tab dok ne čujete ime prve grupe na listi i koristite na nadole i nagore tastere sa strelicama da biste pregledali listu. Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste izabrali trenutni grupe.

  Savet: Da biste filtrirali listu grupa pre nego što ga pregledanja, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Grupe za pretragu” i otkucajte bar deo ime grupe koju želite. Pritisnite taster Tab dok ne dođete do rezultata pretrage i pronađite onaj koji želite da koristite na dole i tastere sa strelicama nagore.

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Odaberite stavku Grupiši, dugme” i pritisnite taster Enter.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „kreiranje plana, dugme” i pritisnite taster Enter. Kada Planner ima završili sa kreiranjem plan, fokus se u prikazu table i čujete: „Unesite ime zadatka”. Da biste saznali više o kreiranju zadatke, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana za kreiranje i ažuriranje zadataka u planer.

Brisanje plana

Napomena: Morate biti vlasnik plana da biste mogli da je izbrišete.

 1. Kada se prijavite u Planner, fokus je u prikazu Planer čvorišta i čitača ekrana objavljuje ime i poverljivost prvog plana na listi. Pritisnite taster Tab dok ne pronađete plan na koji želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tablu prikaz.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „, dugme” i pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Plan postavke”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Izbriši ovaj plan, dugme” i pritisnite taster Enter.

 5. Pritiskajte taster Tab sve dok ne čujete „Izbor neproverena, razumem da ovaj plan i sve njene zadaci će biti trajno izbrisana” i pritisnite taster RAZMAKNICA.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Brisanje, dugme” i pritisnite taster Enter. U centru pažnje vraća Planer čvorišta prikaz.

Dodavanje osoba u plan

Svaki član dodate prima obaveštenje e-poštu koji su dodata u plan.

 1. Kada se prijavite u Planner, fokus je u prikazu Planer čvorišta i čitača ekrana objavljuje ime i poverljivost prvog plana na listi. Pritisnite taster Tab dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tablu prikaz.

  Napomena: Ako ne pronađete željeni plan na listi, možete promeniti da biste prikazali sve planove umesto samo nedavno otvorenih planovi. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „svi planovi tab stavke” ili „Nedavno planova karticu stavke”, u zavisnosti od toga na koji želite da koristite, a zatim pritisnite taster Enter.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „Članovi plan”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „koji se može uređivati kombinovanog okvira”.

 3. Otkucajte ime osobe koju želite da dodate. Kada zaustavite kucanje na trenutak, čitača ekrana objavljuje prvi odgovarajuće ime i koliko podudaranja tamo su. Pritisnite taster strelica nadole dok ne pronađete prava osoba, a zatim pritisnite taster Enter da biste ih dodali.

 4. Ako želite da dodate još osoba, ponovite korake 3. Ako niste, pritisnite taster Esc da biste se vratili na tablu.

Dodavanje kante na plan

Možete da sortirate zadatke u kante za prelom stvari u fazama, tipovi rad, sektoru ili ono najsmisleniji za vaš plan.

 1. Kada se prijavite u Planner, fokus je u prikazu Planer čvorišta i čitača ekrana objavljuje ime i poverljivost prvog plana na listi. Pritisnite taster Tab dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tablu prikaz.

 2. Da biste proverili da na tablu koja prikazuje kante, pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „grupe tako što ćete u meniju trenutni grupisanje je tako što ćete kofu”. Ako se koristi neki drugi grupisanja, pritisnite taster Enter da biste otvorili meni, pritisnite na dole ili strelica nagore sve dok ne čujete „Bucket” i pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

 3. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dodaj novi kofa”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Otkucajte ime za novu moru i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje i ažuriranje zadataka u planer

Koristite čitač ekrana da biste sortirali i naručite zadatke na tabli u planer

Tasterske prečice u programu Microsoft Planner

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Microsoft Planner

Koristite Planner za iOS sa VoiceOver ugrađena iOS čitač ekrana, da biste kreirali planove, dodajte osobe planove i dodajte kante za sortiranje zadataka.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite VoiceOver, ugrađeni iOS čitač ekrana. Da biste saznali više o korišćenju programu VoiceOver, posetite Apple pristupačnost.

U ovoj temi

Kreiranje plana

 1. U prikazu Planer čvorišta prevucite nadesno dok ne dođete do novog plana dugme i dvaput dodirnite ekran.

 2. Otkucajte ime za vaš plan pomoću na tastaturi na ekranu.

 3. Brzo prevucite nalevo dok ne dođete do dugmeta Kreiraj , a dvaput dodirnite ekran.

 4. Brzo prevucite nalevo dok ne dođete do dugmeta Preskoči , a dvaput dodirnite ekran. Plan se kreira i fokus se premešta na prikaz plana.

Brisanje plana

Nije moguće izbrisati plan pomoću Planner za iOS. Ako vam je potrebna da biste izbrisali plan, koristite Planner web app. Za više informacija pogledajte odeljak „Brisanje plana” koristi čitač ekrana da biste kreirali plan i dodali kante u planer.

Dodavanje osoba u plan

Svaki član dodate prima obaveštenje e-poštu koji su dodata u plan.

 1. U prikazu Planer čvorišta , prevucite udesno do VoiceOver objavljuje ime prvi plan. Nastavite da brzo prevući sve dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa, a dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na prikaz plana.

  Napomena: Ako ne pronađete željeni plan želite na listi, prevucite udesno dok ne čujete „Vide sve planove”, a dvaput dodirnite ekran. Ili možete da upišete ime plana u polje za pretragu ili prevucite nadesno dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili trenutno izabranog plana.

 2. Prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Opcije plana”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Prevucite nadesno dok ne čujete „Članovi”, a dvaput dodirnite ekran.

 4. Prevucite nadesno dok ne čujete „Dodaj članove”, a dvaput dodirnite ekran.

 5. Otkucajte ime osobe koju želite da dodate pomoću na tastaturi na ekranu. Planner liste rezultati pretrage ispod polja za pretragu.

 6. Prevucite prstom oko u gornjoj polovini ekrana dok se ne VoiceOver objavljuje jedan od rezultata pretrage, prevucite nadesno ili nalevo dok ne pronađete prava osoba među rezultatima pretrage, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete ime osobe, praćeno „Dodato”.

 7. Brzo prevucite nalevo dok ne čujete „Gotovo”, a dvaput dodirnite ekran da biste se vratili u prikaz članova . Čujete: „Zatvori”.

 8. Ako želite da dodate još osoba, ponovite korake 4-7. Ako ne vidite, dvaput dodirnite ekran da biste se vratili u prikaz plana.

Dodavanje kante na plan

Možete da sortirate zadatke u kante za prelom stvari u fazama, tipovi rad, sektoru ili ono najsmisleniji za vaš plan.

 1. U prikazu Planer čvorišta , prevucite udesno do VoiceOver objavljuje ime prvi plan. Nastavite da brzo prevući sve dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa, a dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na prikaz plana.

  Napomena: Ako ne pronađete željeni plan želite na listi, prevucite udesno dok ne čujete „Vide sve planove”, a dvaput dodirnite ekran. Ili možete da upišete ime plana u polje za pretragu ili prevucite nadesno dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili trenutno izabranog plana.

 2. Da biste se uverili plan prikaz pokazuje kante, prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Grupisanje po”, a dvaput dodirnite ekran. Prevucite nadesno dok ne čujete „Bucket”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Prevucite nadesno dok ne čujete „Dodaj novi kofa”, a dvaput dodirnite ekran.

 4. Otkucajte ime za nove kofa koristi na tastaturi na ekranu. Da biste završili, pomerite se do i kliknite na dugme Završi u donjem desnom uglu na tastaturi na ekranu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje i ažuriranje zadataka u planer

Koristite čitač ekrana da biste sortirali i naručite zadatke na tabli u planer

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Microsoft Planner

Koristite Planner za Android sa TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, da biste kreirali planove, dodajte osobe planove i dodajte kante za sortiranje zadataka.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Kreiranje plana

 1. U prikazu Planer čvorišta , prevucite udesno sve dok ne dođete do dugmeta Kreiraj novi plan, a dvaput dodirnite ekran.

 2. Otkucajte ime za vaš plan pomoću na tastaturi na ekranu.

 3. Prevucite nadole onda levo da biste zatvorili na ekranu na tastaturi, brzo prevucite nalevo ili nadesno dok ne dođete do dugmeta Kreiraj , a dvaput dodirnite ekran.

 4. Brzo prevucite nalevo dok ne dođete do dugmeta Preskoči , a dvaput dodirnite ekran. Plan se kreira i fokus se premešta na prikaz plana.

Brisanje plana

Nije moguće izbrisati plan pomoću Planner za Android. Ako vam je potrebna da biste izbrisali plan, koristite Planner web app. Za više informacija pogledajte odeljak „Brisanje plana” koristi čitač ekrana da biste kreirali plan i dodali kante u planer.

Dodavanje osoba u plan

Svaki član dodate prima obaveštenje e-poštu koji su dodata u plan.

 1. U prikazu Planer čvorišta , prevucite udesno do TalkBack objavljuje ime prvi plan. Nastavite da brzo prevući sve dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa, a dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na prikaz plana.

  Napomena: Ako ne pronađete željeni plan želite na listi, prevucite udesno dok ne čujete „Vide sve planove”, a dvaput dodirnite ekran. Ili možete da upišete ime plana u polje za pretragu ili prevucite nadesno dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili trenutno izabranog plana.

 2. Prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Dugme još opcija”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Prevucite nadesno dok ne čujete „Članovi”, a dvaput dodirnite ekran.

 4. Prevucite nadesno dok ne čujete „Dodaj članove”, a dvaput dodirnite ekran.

 5. Otkucajte ime osobe koju želite da dodate pomoću na tastaturi na ekranu. Planner liste rezultati pretrage ispod polja za pretragu. Prevucite nadesno dok ne pronađete prava osoba među rezultatima pretrage, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. Prevucite nadole onda levo da biste zatvorili na tastaturi na ekranu, prevucite ulevo dok ne čujete „Gotovo”, a dvaput dodirnite ekran da biste se vratili u prikaz članova .

 7. Ako želite da dodate još osoba, dvaput dodirnite ekran i ponovite korake od 5 do 6. Ako ne, brzo prevucite nadole tada sleva da biste se vratili u prikaz plana.

Dodavanje kante na plan

Možete da sortirate zadatke u kante za prelom stvari u fazama, tipovi rad, sektoru ili ono najsmisleniji za vaš plan.

 1. U prikazu Planer čvorišta , prevucite udesno do TalkBack objavljuje ime prvi plan. Nastavite da brzo prevući sve dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa, a dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na prikaz plana.

  Napomena: Ako ne pronađete željeni plan želite na listi, prevucite udesno dok ne čujete „Vide sve planove”, a dvaput dodirnite ekran. Ili možete da upišete ime plana u polje za pretragu ili prevucite nadesno dok ne pronađete plan na koji želite da radite sa. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili trenutno izabranog plana.

 2. Da biste se uverili plan prikaz pokazuje kante, prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Sortiraj po”, a dvaput dodirnite ekran. Prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Kante”, a dvaput dodirnite ekran.

 3. Prevucite ulevo sa tri prsta dok ne čujete „Dodaj novi kofa”, a dvaput dodirnite ekran.

 4. Otkucajte ime za nove kofa koristi na tastaturi na ekranu. Da biste završili, pronađite i izaberite dugme Gotovo u donjem desnom uglu na tastaturi na ekranu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje i ažuriranje zadataka u planer

Koristite čitač ekrana da biste sortirali i naručite zadatke na tabli u planer

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Microsoft Planner

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×