Koristite čitač ekrana da biste dodali vezu u biblioteku dokumenata u sistemu SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uz pomoć čitača ekrana, SharePoint Online biblioteke dokumenata, koji zatim vam omogućava da delite sadržaj sa timom, čak i kada taj sadržaj se nalazi izvan biblioteku dokumenata možete dodati vezu. Kada izaberete i otvorite vezu u biblioteci dokumenata, povezani sadržaj se otvara kao na novoj kartici u pregledaču.

Napomene: 

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste premestili listu fascikle i datoteke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Zaglavlja kolona”. Da biste pomerali kroz listu i izaberite fasciklu u kojoj želite da postavite na vezu, pritisnite taster strelica nadole ili strelica nagore. Da biste otvorili izabranu fasciklu, pritisnite taster Enter.

 3. Da biste se premestili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok se ne čujete „novo. Kreiranje nove fascikle ili Office dokument na ovoj lokaciji”. Da biste izabrali komande " novo ", pritisnite taster Enter.

  Savet: Ako je prva stavka na traci sa menijima Otvori umesto Novo, to znači da je postojeća fascikla ili datoteka izabrana. Da biste prešli na izabranu stavku, pritisnite taster Tab nekoliko puta. Da biste opozvali izbor, pritisnite razmaknicu. Da biste prešli na traku menija, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab nekoliko puta dok ne čujete „Novo“. Komanda Novo je sada dostupna. Pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster strelica nadole nekoliko puta dok se ne čujete „Veza”. Pritisnite taster Enter.

 5. U polju Kreiranje veza ka oknu koje se otvara, pritisnite taster kartici ključne dok ne čujete „Unesite adresu”.

 6. Otkucajte Veb adresu za vezu. TAB do dugmeta Kreiraj i pritisnite taster Enter.

  Savet: Takođe možete da kreirate vezu nedavno otvorenih datoteke. U polju Kreiranje veza ka okna da biste premestili nedavno, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Listu nedavno korišćenih stavki”. Da biste pretražili nedavno otvorenih datoteka, pritisnite taster strelica nadole ili taster strelica nagore. Da biste kreirali vezu ka izabranu datoteku, pritisnite taster Enter.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×