Koristite čitač ekrana da biste dodali osobe kontakata u Skype za posao

Koristite čitač ekrana da biste dodali osobe kontakata u Skype za posao

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite tastaturu i narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste brzo dodali osobe i grupe u svom spisku kontakata u Skype za posao. Možete da dodate osobe ili grupe u vašoj organizaciji i čak i osobe koje nisu iz vaše organizacije, ako znate da oni imaju Skype naloga.

Napomene: 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Za tasterske prečice idite na odeljak Tasterske prečice u programu Skype za posao.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Dodavanje osobe ili grupa koja je u vašoj organizaciji

 1. Da biste pokrenuli Skype za posao, pritisnite taster sa logotipom Windows, unesite Skype za posao i pritisnite taster Enter.

  Prema podrazumevanim opcijama, Skype za posao se otvara u prikazu Kontakti, a izabrano je polje Pronađi nekoga.

  Savet: Da biste otvorili prikaz Kontakti iz nekog drugog prikaza u usluzi Skype za posao (na primer, sa kartice Razgovori ili sa kartice Sastanci), pritisnite Ctrl+1.

 2. U polje za pretragu Pronađi nekoga ukucajte ime, IM adresu, broj telefona ili ime Exchange distribucione liste. Ako vaša organizacija koristi Office 365 grupe, možete pretraživati i ime grupe. Dok kucate, prikazuje se spisak rezultata pretrage i pojavljuje se kartica Moji kontakti.

  Napomena: U zavisnosti od tipa vašeg naloga mogu se pojaviti još dve kartice, Veština i Sobe za ćaskanje. Kada je izabrana kartica Moji kontakti, Skype za posao obavlja pretragu u adresaru vaše organizacije.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime osobe koju želite da dodate.

 4. Pritisnite Enter da biste otvorili iskačući meni. Čućete: „Dugme 'Pošalji trenutnu poruku'“.

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Više opcija'“, a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili meni.

  • Da dodate osobu ili grupu u grupu Omiljeni kontakti u listi kontakata, pritisnite A

  • Da dodate osobu ili grupu u drugu grupu u vašoj listi kontakata, na primer Drugi kontakti, pritisnite O, a zatim koristite taster sa strelicom nadole da biste pregledali vaše grupe. Kada čujete ime grupe koju tražite, pritisnite taster Enter.

Dodavanje osobe ili grupa koja nije u vašoj organizaciji

Napomena: Vaš administrator omogućava ili onemogućava funkciju pretraživanja Skype imenika u skladu sa smernicama organizacije za pretragu. Ako kartica Skype imenik nije dostupna, nećete moći da pretražujete Skype korisnike.

Ako osoba ili grupa koju želite da dodate nije u vašoj organizaciji, ali znate da ima Skype nalog:

 1. Otvorite Skype za posao. Prozor Skype za posao se otvara u prikazu Kontakti, a izabrano je polje za pretragu Pronađi nekoga.

 2. U polje za pretragu Pronađi nekoga ukucajte ime, IM adresu ili broj telefona. Dok kucate, prikazuje se spisak rezultata pretrage pod karticom Moji kontakti.

  Napomena: Kada je Skype Imenik omogućen u vašoj organizaciji, Skype za posao pretražuje milione Skypekorisnika. Ako znate Skype ID i lokaciju osobe ili grupe koju želite da dodate, to pomaže da se pretraga suzi. Pretragu možete obaviti i koristeći adresu e-pošte ili Microsoft nalog, na primer John@outlook.com.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Pretraga mojih kontakata, 1 od 3“.

 4. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Pretraga Skype imenika, 2 od 3“, a zatim pritisnite Enter. Čućete: „Izabrano“.

 5. Dvaput pritisnite taster Tab da bi se fokus premestio na rezultate pretrage, a zatim pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime osobe koju želite da dodate.

 6. Pritisnite Enter da biste otvorili iskačući meni. Čućete: „Dugme 'Dodaj u grupu'“. Pritisnite Enter da biste otvorili meni.

  • Da dodate osobu na listu Omiljeni kontakti, pritisnite A.

  • Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime željene grupe, a zatim pritisnite taster Enter.

  Napomena: Kada dodate Skype kontakt u Skype za posao, osobi koju ste dodali biće poslato obaveštenje. Ta osoba mora prihvatiti vaš zahtev pre nego što vam bude omogućeno da joj šaljete poruke.

Brisanje kontakta iz liste

 1. U prikazu Kontakti pritiskajte taster Tab dok ne čujete ime kontakta. Zatim pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime kontakta koji želite da izbrišete.

 2. Pritisnite Enter da biste otvorili iskačući meni. Čućete: „Dugme 'Pošalji trenutnu poruku'“.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Više opcija'“, a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili meni.

  • Da biste određeni kontakt uklonili iz trenutne grupe i premestili ga u grupu Drugi kontakti, pritisnite G.

  • Da uklonite osobu ili grupu sa liste Kontakti, pritisnite R.

 4. Otvoriće se prozor za potvrđivanje. Čućete: „Dugme 'Ne'“. Da biste potvrdili brisanje, pritisnite Y.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za upućivanje ili primanje poziva u usluzi Skype za posao

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku na mreži programu Skype za posao

Tasterske prečice u programu Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Koristite TalkBack čitaču ugrađene Android ekrana sa Skype za posao za Android, da biste dodali osobe u kontakte ili listu omiljenih lokacija u Skype za posao.

Napomene: 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju sa Android telefonom. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Android tabletu.

U ovoj temi

Traženje kontakta i otvorite njihove kontakt kartice

Administrator u organizaciji omogućava ili onemogućava funkcije pretrage direktorijuma Skype u skladu sa smernice za pretragu u organizaciji. Ako drugi organizacija to dozvoljava, možete da dodate nalog Skype osobe iz druge organizacije.

 1. Otvorite Skype za posao za Android i prijavite se ako je potrebno. Pojavljuje se na početni ekran koja sadrži polja za pretragu za kontakte u preduzeću direktorijuma, predstojeće zakazane obaveze i nedavnih razgovora.

  Savet: Ako vam je ne odjavili Skype za posao za Android poslednji put ste koristili, aplikaciju otvara bez upita možete da se prijavite. Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte uputstva za osnovne zadatke pomoću čitača ekrana sa Skype za posao.

 2. Premeštanje fokusa na polje za pretragu u direktorijumu preduzeća . Brzo prevucite do čujete: „Pretraga u direktorijumu preduzeća”. Da biste pronašli kontakt, dodirnite dvaput ekrana. Čujete: „Pretraga osoba, polje za uređivanje”. Otkucajte ime ili e-pošte pseudonim osobe ili grupe koju želite da pronađete koristeći na tastaturi na ekranu.

  Napomena: Da biste otišli na tastaturi, postavite prst na ekranu i prevucite ga okolo dok ne čujete element na tastaturi.

 3. Da biste pregledali pretragu rezultata, prevucite udesno dok ne čujete na kontakt koji želite. Dok se, TalkBack objavljuje ime kontakta (osobe ili grupe) i njihovog statusa. Kada na kontakt čije kontakt kartice koju želite da otvorite, dvaput dodirnite ekran. Kontakt kartica otvara i čuli: „Kontakt karticu”.

 4. Da biste pregledali opcija kontakt kartice ili informacije, brzo prevucite nadesno ili nalevo. TalkBack čita kontakt kartice stavke dok se krećete. U kontakt kartici možda će vam sledeće korisnički interfejs (UI) elemente:

  • Pomeranje unazad za dugme, ime kontakta, dugme " omiljeno " i dugme " Više opcija "

  • Naslov kontakta

  • Dugme video poziv , dugme Audio poziv , dugme " ćaskanje "

  • E-adresu kontakta

  • Broj kancelarije

  • Broj telefona na poslu

  • Ime preduzeća koje kontakt odgovara

Dodavanje osoba u kontakte

 1. Otvorite kontakt karticu osobe ili grupe koje želite da dodate na spisak kontakata . Da biste saznali kako da tražite njihove kontakt kartice, pogledajte članak Traženje kontakta i otvorite njihove kontakt kartice.

 2. Na kartici kontakta, prevucite udesno sve dok ne čujete „Dodaj kontakt, dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na listu kontakta grupe.

 3. Da biste pregledali vaše grupe kontakata prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete ime grupe kojoj želite da dodate kontakt. TalkBack objavljuje imena grupa dok se krećete. Kada želite na grupu, dvaput dodirnite ekran.

 4. Kontakt se dodaje izabrane grupe i čujete: „Kontakt će biti dodat < ime grupe >”. Da biste se vratili na kontakt karticu, prevucite ulevo dok ne čujete „Navigacija se dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Dodavanje osoba na spisak omiljenih lokacija

 1. Otvorite kontakt karticu osobe ili grupe koje želite da dodate na listu omiljenih lokacija . Da biste saznali kako da tražite njihove kontakt kartice, pogledajte članak Traženje kontakta i otvorite njihove kontakt kartice.

  Savet: Ako na kontakt koji želite da dodate u Omiljene lokacije je već u kontakte, možete da ih traže u prikazu " Kontakti ". Da biste otišli u prikazu " Kontakti ", na ekranu početak prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „prikaz kontakata i upravljanje kontaktima ekran”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se prikazu " Kontakti ".

 2. Da biste dodali kontakt u Omiljene lokacije liste prevucite nadesno dok ne čujete „Dodaj u omiljene stavke dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Kontakt je dodao na listu omiljenih lokacija i čujete: „Kontakt će biti dodat u omiljene lokacije”.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za upućivanje ili primanje poziva u usluzi Skype za posao

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku na mreži programu Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Možete da koristite Skype za posao u Outlook na vebu narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste dodali kontakt iz organizacije ličnog spiska kontakata.

Napomene: 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi Outlook na vebu.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Skype za posao u programu Outlook na vebu, preporučujemo da kao veb pregledač koristite Microsoft Edge. S obzirom na to da Skype za posao u programu Outlook na vebu radi u vašem veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu na radnoj površini. Na primer, koristićete tastere Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak i izlazak iz komandi. Pored toga, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe za veb pregledač – a ne za Outlook na vebu.

Dodavanje kontakta

 1. Otvorite Outlook na vebu u pregledaču i, ako je potrebno, prijavite se.

  Savet: Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte uputstva za osnovne zadatke pomoću čitača ekrana sa Skype za posao.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Korišćenje strelica nadole da biste koristili okno Skype za posao razgovore”, a zatim pritisnite taster strelica nadole. Otvara se okno Skype za posao razgovora sa fokusom na spisak kontakata i čujete: „Grupa kontakata”.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Pretraži razgovor, otkucajte ime kontakta”, a zatim otkucajte ime ili e-pošte pseudonim osobe ili grupe koju želite da pronađete. Čujete: „Pretraga ažuriraju i < X > rezultat(a) pronađeno u kontakte”.

 4. Da biste premestili na listu, dvaput pritisnite taster Tab. Čujete: „Osobe” i prvi kontakt ime i status.

 5. Da biste pregledali rezultate, koristite nagore ili nadole tastere sa strelicama. Dok se, narator čita kontakte za vas.

 6. Kada čujete ime kontakta koji želite, pritisnite taster Enter. Otvaranje prozora za razgovor u novo okno.

 7. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „Otvori < ime kontakta > profila”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se na kontakt kartici.

 8. Da biste dodali kontakt, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dodaj u kontakte dugme”, a zatim pritisnite taster Enter. Kontakt je dodao na spisak kontakata i čujete: „< ime kontakta > je sada kontakta”.

 9. Da biste se vratili na spisak kontakata , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Stavke "”Kontakti meni”, a zatim pritisnite taster Enter. Da biste zatvorili okno Skype za posao razgovora , pritisnite taster Esc.

Brisanje kontakta

 1. Na spisku kontakata pritisnite taster Tab dok ne čujete ime kontakta, a zatim koristite nagore ili nadole tastere sa strelicama da biste pregledali svoje kontakte. Narator čita imena kontakata dok se krećete.

 2. Kada na kontakt koji želite da izbrišete, pritisnite taster Enter. Otvaranje prozora za razgovor u novo okno.

 3. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „Otvori < ime kontakta > profila”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se na kontakt kartici.

 4. Da biste izbrisali kontakt, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Izbriši kontakt dugme”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se prozor sa obaveštenjem i čujete: „dijaloga brisanje kontakata, usmerene na dugme Izbriši”. Da biste potvrdili i zatvorite prozor obaveštenje, pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pronalaženje kontakta u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Korišćenje čitača ekrana za slanje trenutne poruke u programu Skype za posao

Tasterske prečice u programu Outlook na vebu

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×