Korišćenje veb segmenta za radnje filtera

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje Veb segmenta za radnje filtera kada imate dve ili više Web segmentima za filtriranje na jednoj stranici, a želite da sinhronizujete prikaz filtriranje rezultata. Na primer, možete da kreirate finansijske kontrolne table sa nekoliko Web segmenata da korisnika možete da promenite klikom na dugme, na osnovu određenih sektor, kvartal i region, i čak i sačuvajte taj filtrirani prikaz kao lične podrazumevani prikaz.

U ovom članku

Saznajte više o korišćenju Veb segmenta za radnje filtera

Dodavanje Veb segmenta za radnje filtera na stranicu

Najbolje prakse za dizajniranje i održavanje Veb stranice

Dodavanje Veb segmenta za radnje filtera na stranicu

Saznajte više o korišćenju Veb segmenta za radnje filtera

Ovaj odeljak opisuje dodavanjem Veb segmenta za radnje filtera za stranicu i najbolje prakse za dizajniranje i održavanje stranice.

Dodavanje Veb segmenta za radnje filtera na stranicu

Kada dodajete Web segment za radnje filtera na stranicu, menja ponašanje funkcije sa drugim Veb segmentima za filtriranje na stranici. Za razliku od drugih Web segmente, ne povežete Veb segmenta za radnje filtera Veb segment. Umesto toga, korisnik mora unesite željene vrednosti za svaki od sa drugim Veb segmentima za filtriranje na stranici, i zatim kliknite na dugme Radnje Filter da biste videli rezultate. Zapravo, na dugme Filter radnje se ponaša kao da korisnik je na taster ENTER ili kliknuti na dugme u redu za svaki od sa drugim Veb segmentima za filtriranje.

Veb segment za radnje filtera

1. dva Web Access Veb segmenti za Excel pruža preduzeća informacije o prodaji.

2. Web segmenti za filtriranje dva možete da promenite prikaz rezultate na osnovu različitih vrednosti, kao što su”„Prvi i „Pribor”.

3. na Web segment za radnje filtera dugme prikazuje rezultate pomoću samo jednog klika.

Najbolje prakse za dizajniranje i održavanje Veb stranice

Evo nekoliko najbolje prakse da biste pratili prilikom dizajniranja i održavanje Web stranice:

 • Uklanjanje veze sa onemogućene svojstva Veb segmenta    Na stranici režim uređivanja, možete da vidite filter Veb segmenti su trenutno povezani i kako su oni povezani tako što ćete poruku koja se prikazuje ispod Web segment za filtriranje.

  U nekim slučajevima ćete možda morati da uklonite vezu da biste svojstvo Veb segmenta onemogućene filtera za promenu. Ako je ovo slučaj, u oknu sa alatkama možete videti sledeću poruku podsetnik:

  „Možete da uklonite vezu između Web segmenata da biste izmenili onemogućene svojstva”.

 • Uklanjanje nekorišćene Veb segmenata na Veb stranici    Ako slučajno zatvorite Veb segment, umesto da je izbrišete, Veb segment ostaje na stranici kao skrivene Veb segment. Da biste pronašli skrivene Veb segmente, pronađite Veb stranicu u biblioteci dokumenata u kojoj je uskladišten, postavite pokazivač na ime datoteke Veb segmenta, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, izaberite stavku Uredi svojstvai zatim kliknite na vezu Otvori Veb stranica u prikazu za održavanje .

Vrh stranice

Dodavanje Veb segmenta za radnje filtera na stranicu

Napomena: Sledeća procedura pretpostavlja da kreirate Veb stranice na lokaciji tima. Komande i uputstva mogu se razlikovati na drugim lokacijama.

 1. Ako već niste uradili, dodajte najmanje dva filtera Web segmenata i bar jedan koji se mogu povezati Veb segment na stranicu.

  Savet: Preporučuje se da biste potvrdili da je Veb segmenti rade kao što je predviđeno prvo pre nego što odete sledeći korak.

 2. Dodavanje Veb segmenta za radnje filtera.
  The Web segmenta za radnje filtera ima sledeće podrazumevana ponašanja: prikazuje dugme za korisnika da kliknete na dugme, tekst na na dugme Primeni filtere, položaj dugmeta je nalevo u zoni Veb segmenata i Sačuvaj kao moje podrazumevane vrednosti polju za potvrdu je omogućena. Opcionalno, možete da promenite podrazumevano ponašanje tako što ćete prilagoditi Web segment za radnje filtera.

  Prilagođavanje Veb segmenta za radnje filtera:   

 3. Postavite pokazivač Web segment za radnje filtera, kliknite na strelicu nadole i izaberite stavku Uredi Veb segment.

  Web segment za radnje filtera ulazi u režim uređivanja i prikazuje se okno sa alatkama Veb segment.

 4. Možete da prilagodite podrazumevane postavke Veb segmenta u okviru radnje filtera u oknu sa alatkama.

  • Da ne prikaže dugme, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži primenite filtere dugme . Onemogućava ovo polje za potvrdu dugme tekst i okvir sa listom dugme poravnavanje .

  • Da biste prikazali različite tekst na dugmetu za Radnje filtera , unesite novi tekst u okvir za tekst tekst dugmeta .

  • Da biste promenili položaj Web segment za radnje filtera u zoni Veb segmenata, izaberite levo, Centarili desno od liste Poravnavanje dugme padajućeg menija.

  • Da biste sprečili korisnike da promene na novi podrazumevane vrednosti za druge filtriranje Web segmenata na stranici, opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da biste sačuvali filtere . Ovo polje za potvrdu je podrazumevano omogućena.

 5. Da biste sačuvali promene, kliknite na dugme u redu na dnu okna sa alatkama.

  Proverite rezultate:   

 6. Da biste izašli iz režima za uređivanje i prikaz stranice, kliknite na karticu stranice , a zatim kliknite na dugme Zaustavi uređivanje.

 7. Da biste dinamički Promena prikaza na stranici rezultata, unesite vrednosti u sa drugim Veb segmentima za filtriranje i zatim kliknite na dugme Radnje filtera .

  Ako je svojstvo Dozvoli korisnicima da biste sačuvali filtere omogućena, možete uštedeti na nove podrazumevane vrednosti unosa vrednosti za druge filtriranje Web segmenata na stranici, izbor u polju za potvrdu Sačuvaj kao moje podrazumevane vrednosti , a zatim izabrati radnje filtera dugme.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Filtera radnje , uverite se da je makar jedan od sa Web segmentima za filtriranje je povezan sa drugim Veb segmentom koji se mogu povezati.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×