Korišćenje veb segmenta „Slika“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dodate moderni stranicu na lokaciji, dodavanje i prilagođavanje web segmenatakoji predstavljaju sastavne blokove za stranice sa. Ovaj članak opisuje kako da koristite Veb segment za sliku. Koristite ga da biste umetnuli sliku na stranici na lokaciji računara ili sa veba.

Dodavanje slike na stranicu

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Zadržite pokazivač miša iznad ili ispod postojeće Veb segment ili u okviru oblasti naslova, kliknite na dugme Zaokružen znak plus koji se koristi za dodavanje modernog veb segmenta na stranicu , a zatim izaberite Veb segment za sliku .

 3. Odaberite nedavne slike, vašu lokaciju, vaš računar ili vezu. U SharePoint Online takođe možete da pretražite Veb ili preuzimanje slike iz usluge OneDrive.

  Napomena: Web pretrage koristi usluge Bing images koje koriste kreativni uobičajenih licencu. Vi ste odgovorni za redigovanje licenciranja za sliku pre nego što umetnete na stranici.

 4. Kliknite na dugme Otvori ili Dodavanje slike (u zavisnosti od toga odakle sliku dolazi).

 5. Opcionalno, otkucajte natpis ispod slike u Veb segmentu.

 6. Kliknite na dugme Uredi Veb segmentDugme Uredi Veb segment (levo).

  Na SharePoint_Online, možete promeniti na slici, dodali vezu ka sliku, dodajte tekst iznad slike, a da biste dodali ili promenili alternativni tekst (za osobe koje koriste čitače ekrana).

  Za SharePoint Server 2019, možete da dodate ili promenite alternativni tekst (za osobe koje koriste čitače ekrana).

  Slika web segmenta okvira sa alatkama

  Automatski alternativni tekst Kada umetnete sliku, alternativni tekst (za osobe sa čitača ekrana) se automatski generiše. U većini slučajeva, tekst se automatski čuva sa slikom, osim ako promenite ili uklonite ga. U slučajevima gde nivo pouzdanosti alternativni tekst za sliku nije visoko, videćete obaveštenje na slici koja vam omogućava da pregledate i promenite ili zadržite alternativni tekst.

  Slika sa alternativni tekst odziva

Izrezivanje slike

Možete da biste izrezali sliku bez ili bez korišćenja unapred određeni odnos kompresije.

 1. Ako već niste u režimu uređivanja, kliknite na dugme Uredi u gornjem desnom uglu stranice.

 2. Kliknite na sliku koju želite da promenite. Traka sa alatkama za uređivanje slika će biti prikazana.

  Slika trake sa alatkama

  1. odnos kompresije

  2. izrezivanje pomoću besplatnog širina/visina

  3. Opozovi

  4. poništavanje

  5. pregleda (Sačuvaj)

Izrezivanje pomoću odnos širina/visina

Izrezivanje sa odnos širina/visina vam omogućava da utvrdite proporcije širine i visine slike. Oblast prikaza strukture u plavoj boji u Sledeća slika prikazuje izbor 1:1 (kvadratne) odnos širina/visina.

Primer izrezivanja odnos širina/visina
 1. Kliknite na dugme odnos kompresije dugme Dugme "Izreži" odnos širina/visina .

  Traku sa alatkama za dodatne će nestati, sa opcijama za različite odnos kompresije.

  Alatke za odnos širina/visina

  Izaberite odnos širina/visina koji želite. 16:9 je krajnjoj levoj odnos širina/visina opcija, a zatim po 3:2, 4:3 i 1:1. Videćete pregled okvir da vidite kako će biti izrezane slike. Polje za izrezivanje možete da premestite unutar slike da biste promenili oblast koja je izrezana.

  Takođe možete rotirati izbor u polju za izrezivanje tako da biste promenili kako se prikazuje odnos širina/visina položaj tako što ćete kliknuti na polje za rotiranje izrezivanje dugme Dugme rotiranja izrezivanja .

 2. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Čuvanje .

Izrezivanje ručno

Primer besplatno izrezivanja
 1. Kliknite na dugme Izreži pomoću besplatnog odnos Izrezivanje bez dugme odnos širina/visina da biste izrezali bez korišćenja odnos širina/visina. Prevucite jedan od kvadrate na svakoj strani slike da biste sliku uži, povećali po širini, viši ili kraće.

 2. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Čuvanje .

Opoziv radnje i uspostavi početne vrednosti

Koristite opozvali dugme Opozivanje izrezivanja da biste opozvali poslednju radnju. Koristite Poništavanje dugme Poništavanje izrezivanje slika da biste opozvali sve promene koje ste izvršili na jednom vraćanje slike u stanje u kojem se nalazila nakon poslednjeg čuvanja.

Takođe pogledajte

Galerija web segmenata

Heroj Veb segment

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×