Korišćenje usluge Yammer sa glasovnom kontrolom

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite zmaj glas kontrola softver za kretanje u Yammer i učestvovanje u diskusijama ruke slobodne.

Napomene: 

  • Kada koristite Yammer, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač.

  • Preporučujemo da koristite najnoviju verziju softvera kontrola glasa – na primer, je zmaj korisnici bi trebalo da bude pomoću verzije 13 Premium ili noviju verziju. Starije verzije možda neće raditi sa složenim Veb aplikacija kao što su Yammer.

U ovoj temi

Saveti za početak

  • Da biste kliknuli veze ili dugmadi na Yammer, recimo „Kliknite na dugme”, praćeno tekstom da kliknete na dugme. Na primer, da biste videli poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, recimo „Kliknite na dugme prijemnom poštanskom sandučetu”.

  • Da se pomerite nadole na stranici dok budete čitali feed, recimo „Page down” ili „Page up”.

  • Da biste sastavili dugačke poruke, obično je bolje da koristite prozor otkucate u zmaju nego da određuju direktno u polju Yammer sastavljanje oblasti teksta. Da biste otvorili prozor zmaj otkucate, recimo „Prikaži otkucate polje”.

Skoro svake kontrole na bilo kojoj stranici u Yammer je veza – čak i kontrole koje izgledaju kao dugmad. sve Yammer feedove imati više veza za kaoodgovor, Deljenjei druge radnje za objavljivanje. Pored toga, jedna osoba ime prikazuje kao vezu svaki put kada se pojedinac ostvaruje interakciju sa diskusije.

Da biste izvršili sledeću radnju

Uradite sledeće

Izaberite dugme ili ikonu

Recite „kliknite na ikonu oznake”, a zatim izgovorite „odaberite” i oznaka ikone

Kliknite na vezu

Recite „kliknite na vezu”, a zatim izgovorite „odaberite” i broj veza

Izaberite polje ili kontrolu u obrascu

„Kliknite na dugme Uredi”, a zatim izgovorite „odaberite” i kontrolisali ime obrasca

Izvršavanje radnje sa prilozi poruke

Izgovorite „kliknite na Prikaži radnje”, a zatim izgovorite „odaberite” i ime za radnju

Rad sa obrascima i okviri za tekst

Napomena: Metoda opisana u ovom odeljku primenjuju se na veliki broj aplikacija, kao što su Yammer, Outlook i Word.

Da biste otišli na tekst u, recimo „Kliknite na dugme” praćeno oznake u tom polju. Na primer, stranicu profila počinje sa obrascem unose svoje ime. Recite „kliknite na ime”, i zmaj odmah premešta gde možete da unesete svoje ime u polju za.

Da biste radili sa obrascima i okviri za tekst, koristite jedan od ovih metoda:

  • Da biste otišli u okvir za tekst, recimo „Izaberite stavku” i polje oznake, kao što su „kliknite na ime”.

  • Da biste izabrali između svih polja koja se može uređivati na stranici, recite „Kliknite na dugme Uredi”, a zatim izgovorite oznaku polja.

  • Da biste izabrali između svih uređivanje polja i padajuće kombinovanim okvirima na stranici, recimo „Kliknite na polje”.

Rad sa ikonama

Napomena: Metoda opisana u ovom odeljku primenjuju se samo na mreži Yammer.

Kao što je većina proizvoda, kada želite da uradite nešto u usluzi Yammer, kliknite na ikonu. Na primer, kada kliknete na ikonu koverte, Yammer vodi vas do vaše prijemno poštansko sanduče. Da biste koristili zmaja da kliknete na ikonu, recimo „Izaberite stavku”, a zatim oznaku za ikone. Na primer, da biste koristili zmaja da kliknete na ikonu obaveštenja, recimo „Izaberite stavku obaveštenja”

Yammer reklamni natpis koji prikazuje oznake koje se pojavljuju sa komandom zmaja

Da biste pronašli oznaku za ikona tako da možete da kliknete na njega, recimo „Kliknite na dugme Prikaži ikonu oznaka”. Nalepnice sa ime ikone se pojavljuju pored ikone relevantne.

Oznake nestaju automatski kada kliknete na ili pomeranje stranice ili recite „Kliknite na dugme Sakrij ikonu oznaka” da biste ih sakrili.

Rad sa Yammer radnje

Prilozi poruke – kao što su beleške, datoteke i veze – često imaju dostupne dodatne radnje koje se ne prikaže. Ove radnje vam omogućavaju da pomerite se do stranice za stavku ili preuzmite datoteku.

  • Da bi ove radnje se pojavljuju, recite „Kliknite na Prikaži radnje”

  • Da biste sakrili radnje, recite „Kliknite na dugme Sakrij radnje”

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×