Korišćenje usluge Yammer sa čitačem ekrana

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Yammer predstavlja odličan način za deljenje informacija, čak i sa osobama koje ne poznajete, ali ponekad upoznavanje novi proizvod može biti izazov ako koristite čitač ekrana. Ako koristite čitač ekrana, ovaj članak mogu vam pomoći da razumete kako da odete u usluzi Yammer.

Pronaći ćete opise (naveden u redosledu kartica) Yammer raspored na stranici i određene informacije o tome kako Yammer koristi HTML naslove i WAI ARIA obeležja dokument. Nudimo nekoliko tehnika za kretanje Yammer pomoću čitača ekrana.

U ovom članku

Kretanje kroz Yammer stranice

Kretanje kroz feedovi i niti

Kretanje kroz Yammer prijemnog poštanskog sandučeta

Tasterske prečice koje možete da koristite u usluzi Yammer

Kretanje kroz Yammer stranice

Yammer stranice možete da se krećete pomoću naslova ili WAI ARIA obeležja dokumenta.

Kretanje po naslovima

Yammer koristi naslove nivoa 2 da biste identifikovali glavna odeljka stranice, kao što su oblasti za navigaciju, naslove grupa i poruku kompozitor. Kada prvi put posetite stranicu u Yammer da niste upoznati sa, možda će vam biti korisno da pregledate samo naslove nivoa 2 da biste dobili pregled funkcionalnost na stranici.

Kretanje po WAI ARIA dokument obeležja

Možete da se krećete po WAI ARIA dokument obeležja. Dokument obeležja označavanje sledećih oblasti stranice:

  • Reklamni natpis nivou lokacije

  • Oblasti za navigaciju i pretrage unutar natpisu

  • Levoj traci za navigaciju

  • Glavna oblast sadržaja

  • Srodne sadržaja tablu sa desne strane

Kretanje kroz feedovi i niti

Yammer predstavlja sve o razgovorima; Razgovori pokreću kada neko objavi poruku ili pitanje, a zatim nastavite kao druge osobe odgovor na prvu poruku. Poruke i odgovore u njemu se nazivaju „niti”. Niti možete da se krećete pomoću naslove. Početne poruke u niti ima nivo naslova 3 i svakom odgovoru ima nivo naslova 4.

Obično Yammer stranice sadrži kolekciju niti razgovora. Ova vrsta stranice se zove „feed na stranici”, ili samo „feed”. Na primer, matična stranica, Čitavo preduzeće stranice i stranice za interesne grupe i pojedince su feeda stranice.

Feeda stranica može da sadrži oblast gde možete da započeli novi razgovor tako što ćete otkucati poruku. Pored toga, matična stranica sadrži objave oblast.

Kretanje kroz Yammer prijemnog poštanskog sandučeta

Yammer prijemnog poštanskog sandučeta sadrži poruke koje je neko poslao direktno na vas, kao pojedinac ili član grupe. Pored toga, možete dobiti poruke u ime grupe kojoj ste je neko pomenuo.

Yammer prijemnog poštanskog sandučeta stranica ima drugačiji raspored od feeda stranice. Njegove glavnoj oblasti sadržaja sadrži:

  • Kreiranje poruke dugme, koji se otvara dijalog sa obrazac za kreiranje nove poruke

  • Grupa kartica za izbor prikaza, uključujući nepročitane poruke, privatne porukei sve poruke.

  • U oblasti za pretraživanje gde možete da pronađete u prijemno poštansko sanduče

Ovo Sledi lista veza koje navigacija svake poruke i odgovore u njemu.

Tasterske prečice koje možete da koristite u usluzi Yammer

Napomena: Ako koristite čitač ekrana koja koristi jednu ili više tastere da biste otišli na stranicu, možda ćete morati da promenite u neki drugi ekran čitač režim ili koristite taster direktni biste mogli da koristite Yammer tasterske prečice; u suprotnom tastature unosa mogu se tretira kao ekrana komande za navigaciju umesto komande Yammer.

Možete da koristite tasterske prečice da biste prešli na određene oblasti lokacije. Na primer, da kucate „g” brzo praćeno „da idu u prijemno poštansko sanduče.

Možete da pronađete listu prečica u bilo kom trenutku iz Yammer stranice. Jednostavno kliknite na '?' ključ (znak pitanja) bilo gde na stranici Yammer da biste otvorili dijalog koji prikazuje tasterske prečice.

Tasterske prečice su aktivni kada je fokus tastature na kontroli koji prihvata unos teksta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×