Korišćenje usluge OneDrive uz Office

Korišćenje usluge OneDrive uz Office

Brzo možete da otvorite i sačuvate OneDrive dokumente direktno iz Office aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint. Ako imate i OneDrive aplikaciju za računare instaliranu na računaru (neka izdanja sistema Office dolaze uz OneDrive aplikaciju za računare), OneDrive i Office rade zajedno na sinhronizovanju dokumenata i omogućavaju vam da istovremeno radite sa drugim osobama na deljenim dokumentima.

Da biste sačuvali Office dokumente u usluzi OneDrive:

 1. Prijavite se u OneDrive kada instalirate Office ili direktno iz neke Office aplikacije. Izaberite Prijavljivanje u gornjem desnom uglu aplikacije, a zatim unesite e-adresu i lozinku za Microsoft nalog.

 2. Otvorite dokument koji želite da sačuvate u OneDrive, izaberite Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite vaš OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Za informacije o kreiranju Office dokumenata u usluzi OneDrive koristeći Office Online pogledajte članak Korišćenje usluge Office Online u usluzi OneDrive.

Windows 10, Windows 7 ili Windows Vista

Da biste optimizovali OneDrive za upotrebu sa sistemom Office, proverite da li je izabrana opcija „Koristi Office...“ u OneDrive postavkama.

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDriveoblaka ili je dodirnite na Windows sistemskoj traci poslova na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive.)

 2. U centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Izaberite stavku Office, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Korišćenje sistema Office za istovremeni rad na datotekama sa drugim osobama.

  (U operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista, u polju za potvrdu piše Korišćenje sistema Office za bržu sinhronizaciju datoteka i rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama.)

Napomena: Ako isključite postavku Korišćenje sistema Office za rad na datotekama istovremeno sa drugim osobama, promene koje izvršite vi i druge osobe u Office datotekama neće se više objedinjavati automatski.

Windows 8.1

Da biste proverili da li imate OneDrive aplikaciju instaliranu na vašem PC računaru, sledite ove korake:

 1. Na početnom ekranu unesite Programi i izaberite Programi i funkcije.

 2. Na listi instaliranih programa potražite MicrosoftOneDrive. Ako je pronađete, to znači da je aplikacija za stone računare instalirana na vašem računaru.

U operativnom sistemu Windows 8.1 možete da instalirate OneDrive aplikaciju za računare i uključite postavku koja vam omogućava da koristite Office da biste istovremeno radili na OneDrive dokumentima sa drugim osobama. Pošto je OneDrive ugrađen u Windows 8.1, neće se instalirati druge funkcije aplikacije za računare. Preuzmite besplatnu aplikaciju za računare.

Pogledajte sistemske zahteve za OneDrive. Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate Microsoft ugovor o pružanju usluga i izjavu o privatnosti. Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Srodne teme

Čuvanje datoteke u sistemu Office for Mac

Sinhronizovanje dokumenata pomoću usluge OneDrive (Windows Phone)

Office Mobile za Android telefone

Instaliranje i podešavanje sistema Office na iPhone ili iPad uređaju sa uslugom Office 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×