Korišćenje usluge OneDrive for Business u operativnom sistemu iOS

Korišćenje usluge OneDrive for Business u operativnom sistemu iOS

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje aplikacije OneDrive na iPad, iPhone ili iPod Touch uređaju da biste radili sa nalozima usluge OneDrive for Business , kao i lične OneDrive nalog.

Otpremanje, rad sa i premestite datoteke na isti način u OneDrive for Business u iOS aplikacije, kao i vaše lične OneDrive. Da biste saznali više, pogledajte članak Pronalaženje i rad sa datotekama u OneDrive za iOS.

Dodavanje OneDrive for Business naloga

Nalog usluge OneDrive for Business možete da dodate u aplikaciju OneDrive za iOS ako vaša organizacija koristi OneDrive u usluzi Office 365.

  1. Otvorite aplikaciju OneDrive i dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana.

  2. Dodirnite stavku Dodaj nalog.

  3. Na ekranu za prijavljivanje unesite adresu e-pošte i lozinku koje koristite za preduzeće, školu ili drugu organizaciju.

    Ako vaša organizacija koristi SharePoint 2013 ili SharePoint Server 2016, proces prijavljivanja razlikuje se od procesa u usluzi Office 365. Na ekranu za prijavljivanje dodirnite stavku Imate li URL adresu SharePoint servera? Zatim unesite veb adresu svog SharePoint servera da biste nastavili sa procesom prijavljivanja. Veb adresa, koja se naziva i URL, može da izgleda ovako: http://portal.

Napomene: 

  • Da biste se prijavili u OneDrive for Business, organizacija treba da ima kvalifikovani SharePoint Online ili Office 365 poslovni plan pretplate. Druga mogućnost je da vaša organizacija ima sopstvenu primenu sistema SharePoint Server.

  • Ne možete da se prijavite koristeći višestruki poslovni ili školski nalog iz iste organizacije.

Ako imate problema sa prijavljivanjem pomoću poslovni ili školski nalog naloga, pokušajte da se prijavite na https://portal.office.com/onedrive ili se obratite IT sektoru organizacije.

Prebacivanje iz jednog naloga u drugi

Da biste se prebacivali između ličnog OneDrive naloga i OneDrive for Business naloga, odnosno između više OneDrive for Business naloga, otvorite aplikaciju, pritisnite i zadržite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana, a zatim dodirnite ime naloga koji želite da koristite.

Snimak ekrana prebacivanja između naloga u aplikaciji OneDrive za iOS

U aplikaciju OneDrive možete da dodate samo jedan lični nalog. Da biste otvorili drugi lični nalog, dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana, dodirnite nalog sa kog želite da se odjavite, a zatim dodirnite stavku Odjavi se sa ovog naloga. Zatim se ponovo prijavite pomoću naloga koji želite da koristite.

Koristi šifru

Možete da podesite četvorocifreni kôd da biste sprečili druge korisnike na iOS uređaju da pristupa vašem nalogu OneDrive for Business . Da biste to uradili, otvorite aplikaciju, dodirnite sa mnom ikonu Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana, dodirnite stavku Postavke OneDrive postavke , a zatim dodirnite kôd preklopnik da biste uključili i da biste uneli vaš kôd.

Informacije o podršci

Aplikaciju OneDrive zahteva iOS 8.0 ili noviju verziju. To je kompatibilan sa iPhone, iPad i iPod Touch uređajima. Aplikaciju možete povezati sa SharePoint Online u Office 365 (Enterprise, Education, Government i Dedicated), SharePoint 2013i SharePoint Server 2016. Windows potvrda identiteta (NTLM) i potvrdu identiteta zasnovanu na obrascima su podržane za SharePoint 2013 ili SharePoint Server 2016, se naziva i lokalno. Za lokalne, ne podržavamo: Active Directory usluga za ujedinjavanje (ADFS), Kerberos, osnovnu potvrdu identiteta, sažeta potvrda identiteta, samopotpisani Secure Sockets Layer (SSL) šifrovanje ili više tipova potvrde identiteta u jednoj zoni. Za SharePoint Online, ne podržavamo višestruke potvrde identiteta. Podržava SharePoint sve jezike podržava aplikacija. Na listi jezika potražite jezički paketi u sistemu SharePoint Server 2013.

Dodatna pomoć za OneDrive for Business

Pogledajte srodnu Pomoć za OneDrive for Business.

Postavite pitanje na forumu zajednice OneDrive for Business.

Da biste dobili dodatnu pomoć, obratite se IT sektoru ili administratoru. Ako ste SharePoint Online administrator, možete i da otvorite tiket za podršku u Office 365 centru administracije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×