Korišćenje tipografskih stilova radi postizanja jačeg utiska publikacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Publisher 2010 daje nove alatke koje vam pomažu da transformišete običnom teksta u redu tipografiju. Korišćenje skupovi stilova, alternativni stilovi, tačno mala slova, ligature, broj stilova i druge stvari koje su dostupne u OpenType fontovima kao što su Calibri i Gabriola. Takođe možete da koristite dodatne OpenType fontovima koje su dostupne putem drugih preduzeća. Da li font koji podržava napredne tipografskih funkcije, kao i koje funkcije, određen je dizajner fonta. Većina fontova u ovom trenutku ne podržavaju napredne OpenType funkcije.

Kada kreirate okvir za tekst na karticu Alatke okvira za tekst se pojavljuje na traci. Ako font koji ste izabrali podržava OpenType, grupa " tipografija" će biti omogućene i imati pristup oblikovanja alatke, uključujući i nove funkcije za tipografiju i funkcije.

Grupa „Tipografija“ u programu Publisher 2010
Slika 1: Grupi tipografiju u alatke okvira za tekst traka "lokacija".

U ovom članku

Spušteni inicijal

Stil brojeva

Ligature

Skup stilova

Pljesak

Alternativni stilovi

Spušteni inicijal

Ova opcija vam omogućava da dodate spuštenog velikog slova, naziva i Spušteni inicijal, ovaj stil oblikovanja obično se koristi za označavanje uvodnog pasusa publikacije pomoću velikog spuštenog početna slova da biste dodali kamata biltena ili poziv. Za više informacija o kreiranju prilagođeni Spušteni inicijal pogledajte: Dodavanje spuštenog velikog slova.

Stil brojeva

Ako font koji podržava OpenType broj stilova ovaj padajući meni će biti omogućena.

Tabelarno oblikovanje oblikuje brojeve tako da svaki broj koristi isti broj piksela i ispravno se poravnava u formatu tabele.

Proporcionalni oblikovanja formati brojeva tako da broj piksela proporcionalna, na primer 0 možda šire od 1.

Postavi i stari stil će ili podesite brojeva na osnovu tako da su sve u istom vertikalni položaj ili dozvoli brojeve da imaju različite pozicije, kao što je prikazano u ovom primeru:

Primeri za stil brojeva „Stari stil“ i „Postavljanje“
Slika 2: Primer stari stil "i" Postavljanje Oblikovanje brojeva.

Ligatures

Ligature su veze između znakova, kao što su između ti ili ff kreiranje u suštini jednog znaka iz dva. Standardni ligature samo će koristiti najčešći kombinacijom slova. Ako je dizajner fonta i kreiran prošireni skup ligature, ovo će se koristiti ako izaberete standardne i ovlašćeni ili istorijski i standardne.

Skup stilova

Svaki font može imati od jednog do dvadeset skupova tipografskih stilova za izabrani font.

Skup stilova za naprednu tipografiju u OpenType fontovima u programu Publisher 2010
Slika 3: Skupovi stilova za Gabriola.

Pljesak

Ovo dugme omogućava ukrašavanje znakova, ako je dizajner fonta kreirao ih, često u vidu većih i izraženijih serifa.

Alternativni stilovi

Ovo vam omogućava da izaberete alternativni izgled na izgled izabranih znakova ako dizajner fonta kreirao takve alternative.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×