Korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka za objedinjavanje pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Operaciju objedinjavanja pošte možete da kreirate pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte programa Microsoft Word. Ovaj čarobnjak je dostupan i u programu Microsoft Office Access 2007, a omogućava vam da podesite proces objedinjavanja pošte prilikom kog se tabela ili upit iz Access baze podataka koristi kao izvor podataka za tipska pisma, e-poruke, nalepnice sa adresom, koverte ili kataloge.

Ova tema sadrži objašnjenja o načinu pokretanja čarobnjaka za objedinjavanje pošte iz programa Access i kreiranju direktne veze između tabele ili upita i Microsoft Office Word 2007 dokumenta. Ova tema obuhvata i proces pisanja pisama. Detaljne informacije o podešavanju procesa objedinjavanja pošte potražite u pomoći za Office Word 2007.

Korišćenje tabele ili upita kao izvora podataka

 1. Otvorite izvornu bazu podataka i u oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji želite da koristite kao izvor podataka za objedinjavanje pošte.

 2. Na kartici Spoljni podaci , u grupi Izvoz kliknite na dugme još Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Objedini pomoću programa Microsoft Office Word Slika dugmeta .

  Pokrenuće se „Čarobnjak za objedinjavanje pošte programa Microsoft Word“.

 3. Izaberite da li želite da kreirate vezu sa postojećim ili sa novim dokumentom, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Ako ste odabrali da se povežete sa postojećim dokumentom, u dijalogu Biranje Microsoft Word dokumenta pronađite i izaberite datoteku, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Pokrenuće se Word. U zavisnosti od vašeg izbora, Word će otvoriti navedeni ili novi dokument.

 5. U oknu Objedinjavanje pošte, u odeljku Izbor tipa dokumenta izaberite opciju Pisma, a zatim kliknite na vezu Sledeće: Početak pravljenja dokumenta da biste prešli na 2. korak.

 6. U 2. koraku kliknite na vezu Sledeće: Izbor primalaca.

  U 3. koraku kreira se veza između izvora podataka u programu Access i Word dokumenta. Pošto ste čarobnjak pokrenuli iz programa Access, ova veza će se automatski kreirati. Imajte u vidu da je u odeljku Izbor primalaca izabrana opcija Iskoristi postojeću listu, a ime vašeg izvora podataka je prikazano u odeljku Iskoristi postojeću listu.

  Izvor podataka za objedinjavanje pošte

 7. Kliknite na vezu Uredi listu primalaca ako želite da prilagodite sadržaj tabele ili upita.

  Uredi listu primalaca

  Možete da filtrirate, sortirate i proverite valjanost podataka. Kliknite na dugme „U redu” da biste nastavili.

 8. Kliknite na vezu Sledeće: Pisanje pisma da biste nastavili. Sledite ostala uputstva u oknu Objedinjavanje pošte i u 5. koraku kliknite na vezu Sledeće: Dovršavanje objedinjavanja.

Ostali načini korišćenja tabele ili upita kao izvora podataka

Tabelu ili upit možete da navedete kao izvor podataka i na neke druge načine. Na primer, možete da izvezete tabelu ili upit iz programa Access u ODBC bazu podataka, u Microsoft Office Excel 2007 datoteku, tekstualnu datoteku ili u neki drugi format datoteke koji je kompatibilan sa programom Word, a zatim da izvršite povezivanje sa rezultujućom datotekom pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte programa Word.

 1. Ako već niste, izvezite tabelu ili upit. U programu Access, u oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji želite da koristite, zatim na kartici Spoljni podaci, u grupi Izvoz izaberite format u koji želite da izvezete tabelu ili upit, a potom sledite uputstva.

 2. Ako u programu Word, u grupi Početak objedinjavanja pošte, na kartici Pošiljke nije prikazano okno Objedinjavanje pošte, kliknite na strelicu na dugmetu Započni objedinjavanje pošte, a zatim izaberite stavku Čarobnjak za objedinjavanje korak po korak. Pojaviće se okno Objedinjavanje pošte.

 3. U 3. koraku u oknu Objedinjavanje pošte, u odeljku Iskoristi postojeću listu kliknite na vezu Potraži ili Uredi listu primalaca.

 4. U dijalogu Izbor izvora podataka navedite datoteku sa podacima koju ste kreirali u programu Access, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 5. Sledite uputstva u dijalozima koji slede. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte redigujte i prilagodite sadržaj datoteke. Možete da filtrirate, sortirate i proverite valjanost podataka pre nego što nastavite.

 6. Kliknite na dugme U redu, a zatim na vezu Sledeće: Pisanje pisma u oknu Objedinjavanje pošte. Više uputstava za prilagođavanje objedinjavanja pošte potražite u pomoći za Word.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×