Korišćenje stavke „Sačuvaj kao“ u meniju „Datoteka“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sačuvaj kao vam pruža način da biste sačuvali kopiju trenutne datoteke, na kojoj radite sa drugim imenom ili na drugoj lokaciji.

Napomena: Ako vaša datoteka se skladišti na OneDrive ili SharePoint komandu promocije Za kopiranje, ali funkcionalnost je isto.

Opcije „Sačuvaj kao“ prikazuju se pošto kliknete na „Ovaj računar“.

Da biste sačuvali datoteku u oblaku, izaberite jednu od lokacija nalozi omogućavaju vam da dođu, prijavite se ako je potrebno, a zatim sačuvajte datoteku.

Da biste sačuvali datoteku na svoj računar, izaberite Ovaj računar, izaberite fasciklu u koju želite da sačuvate datoteku ili izaberite stavku Pregledaj da biste koristili u dijalogu Otvaranje da biste pronašli lokaciju.

Saveti

  • Da biste dodali novu lokaciju, kao što su OneDrive ili SharePoint, kliknite na dugme Dodaj mesto.

  • Promenite koliko nedavnih fascikli vidite tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Opcije > Napredno. U okviru Prikaz postavite broj koji želite da vidite u polju Prikaži ovaj broj otkačenih nedavnih fascikli. Ako postoji fascikla koja želite da uvek bude prikazana na listi Nedavne fascikle, zadržite pokazivač miša iznad nje na listi, kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Zakači na listu.

  • Ako želite da otvorite datoteku iz korenske fascikle Windows disk jedinice ili da je sačuvate u njoj (tj. C:\), prvo morate da pokrenete Office aplikaciju kao administrator.

  • Ako ste navikli da koristite dijalog „Sačuvaj kao“ iz starijih verzija sistema Office, možete opet da ga koristite. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Sačuvaj, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne prikazuj Backstage pri otvaranju ili čuvanju datoteka. Ova postavka se odnosi na sve Office programe. Ako želite da koristite dijalog „Sačuvaj kao“ bez pravljenja postavki u svim Office programima, samo pritisnite F12 umesto kombinacije tastera Ctrl+S prilikom čuvanja datoteke.

  • Postavka u okviru Datoteka > Opcije > Sačuvaj > Podrazumevana lokacije lokalne datoteke je jedino podrazumevana za lokalne datoteke na vašem računaru. Nijedna druga lokacija nema podrazumevanu postavku. Moraćete da odaberete mesto svaki put kada koristite komandu „Sačuvaj kao“.

Takođe pogledajte

Čuvanje datoteke

Sačuvaj kao PDF

Šta je to automatsko čuvanje?

Čuvanje radne sveske u drugom formatu datoteke

Prilagođavanje liste nedavno korišćenih datoteka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×