Korišćenje stavke „Sačuvaj kao“ u meniju „Datoteka“

Kada sačuvate datoteku brzo ćete videti dostupna mesta za nalog na koji ste prijavljeni. Na ovaj način, Office datoteke su uvek pri ruci gde god da idete, bez obzira na to gde su uskladištene.

Opcije „Sačuvaj kao“ prikazuju se pošto kliknete na „Ovaj računar“.

Da biste sačuvali datoteku na računaru, izaberite stavku Ovaj računar, a zatim fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku ili izaberite stavku Potraži da biste koristili dijalog Otvori kako biste pronašli lokaciju. Odnosno kliknite na jednu od lokacija na koju vam nalog omogućava da odete, prijavite se ako je neophodno, a zatim sačuvajte datoteku.

Napomena: Postavka u okviru Datoteka > Opcije > Sačuvaj > Podrazumevana lokacije lokalne datoteke je jedino podrazumevana za lokalne datoteke na vašem računaru. Nijedna druga lokacija nema podrazumevanu postavku. Moraćete da odaberete mesto svaki put kada koristite komandu „Sačuvaj kao“.

Da biste dodali novu lokaciju, izaberite stavku Dodaj mesto. Čuvanje na lokacijama u oblaku koje nisu SharePoint i OneDrive nije dostupno u verziji Office programa za računare. Međutim, možete da koristite Office Online i Office aplikacije na iOS uređajima za uređivanje datoteka na lokacijama u oblaku kao što su Box i Dropbox (ali ne Google Disk ili iCloud).

Ako ste navikli da koristite dijalog „Sačuvaj kao“ iz starijih verzija sistema Office, možete opet da ga koristite. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Sačuvaj, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne prikazuj Backstage pri otvaranju ili čuvanju datoteka. Ova postavka se odnosi na sve Office programe. Ako želite da koristite dijalog „Sačuvaj kao“ bez pravljenja postavki u svim Office programima, samo pritisnite F12 umesto kombinacije tastera Ctrl+S prilikom čuvanja datoteke.

Saveti: 

  • Promenite koliko nedavnih fascikli vidite tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Opcije > Napredno. U okviru Prikaz postavite broj koji želite da vidite u polju Prikaži ovaj broj otkačenih nedavnih fascikli. Ako postoji fascikla koja želite da uvek bude prikazana na listi Nedavne fascikle, zadržite pokazivač miša iznad nje na listi, kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Zakači na listu.

  • Ako želite da otvorite datoteku iz korenske fascikle Windows disk jedinice ili da je sačuvate u njoj (tj. C:\), prvo morate da pokrenete Office aplikaciju kao administrator.

Takođe pogledajte

Čuvanje datoteke

Sačuvaj kao PDF

Čuvanje radne sveske u drugom formatu datoteke

Prilagođavanje liste nedavno korišćenih datoteka

Office i Dropbox – najčešća pitanja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×