Korišćenje spoljnih lista u SharePoint radnom prostoru

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

SharePoint liste su većinom „unutrašnje“ u odnosu na SharePoint lokaciju. Korisnici kreiraju i čuvaju stavke direktno na listi na lokaciji. Neke SharePoint liste su „spoljne“. Ove liste, koje preuzimaju podatke pomoću mogućnosti usluga poslovnog povezivanja (BCS) sistema SharePoint i Office 2010, izvlače podatke direktno iz spoljnih sistema, na primer poslovnih sistema ili Web 2.0 usluga.

Spoljne liste možete preuzeti i sinhronizovati u SharePoint radnom prostoru, kao što biste to uradili za druge tipove SharePoint lista. U oknu sa sadržajem SharePoint radnog prostora ove liste su sortirane u okviru naslova „Spoljne liste“ kada se sadržaj sortira po vrednosti „Tip“.

Ovaj članak pomoći opisuje način na koji se ponašanje i funkcije spoljnih lista razlikuju u odnosu na druge tipove SharePoint lista u SharePoint radnom prostoru.

Sistemski zahtevi

Preuzimanje spoljne liste

Sinhronizovanje spoljne liste

Traženje sadržaja u spoljnim listama u SharePoint radnom prostoru

Sortiranje, grupisanje ili filtriranje stavki na spoljnim listama

Osvežavanje lokalnog keša

Otklanjanje neusaglašenosti i grešaka u spoljnim listama

Sistemski zahtevi

Imajte u vidu sledeće zahteve:

  • Spoljne liste moraju da se nalaze na SharePoint serveru sa Enterprise licencom za klijentski pristup.

  • Vaš sistem mora imati Microsoft .Net Framework 3.5 ili noviju verziju.

  • Vaša instalacija sistema Microsoft Office 2010 mora imati omogućenu opciju „Usluge poslovnog povezivanja“. Ova opcija, koja se pojavljuje u okviru „Deljene funkcije sistema Office“, podrazumevano je omogućena. Ako ste voljno onemogućili ovu opciju tokom instalacije, instalaciju možete ažurirati pomoću opcije „Dodaj/ukloni programe“ na kontrolnoj tabli operativnog sistema Windows. Ako niste sigurni da li možete omogućiti ovu opciju, obratite se administratoru.

Vrh stranice

Preuzimanje spoljnih lista

Dok preuzimate spoljne liste u SharePoint radni prostor, videćete dodatni dijalog instalacije koji je potreban za instaliranje liste. Takođe ćete videti odzive pri izboru komande „Sinhronizuj alatku“ kada budete koristili spoljnu listu u SharePoint radnom prostoru.

Ako u dijalogu Sinhronizacija sa računarom izaberete opciju Konfiguriši da biste pregledali dostupne liste i biblioteke, spoljne liste će se pojaviti u dijalogu „Konfigurisanje postavki“ uz sledeće razlike:

  • Polja Stavka i Poslednja izmena biće prazna. SharePoint Workspace ne može obezbediti broj stavki i datum poslednje izmene za spoljnu listu zato što podaci nisu uskladišteni u sistemu SharePoint.

  • Padajući meni Preuzimanje postavljen je na podrazumevani prikaz. Ako izabrana spoljna lista sadrži više prikaza, možete izabrati drugi prikaz tako što ćete u padajućem meniju izabrati stavku Izabrani prikazi, a zatim kliknuti na dugme Uredi.

    Možda ćete želeti da izaberete drugi prikaz ako lista sadrži veliki broj stavki, a vi želite da suzite obim preuzimanja.

Vrh stranice

Sinhronizovanje spoljnih lista

Ispravke koje sačuvate na spoljnoj listi u SharePoint radnom prostoru odmah se sinhronizuju sa spoljnim sistemom ukoliko ste na mreži.

Međutim, do automatske sinhronizacije između SharePoint lokacije i spoljne liste u SharePoint radnom prostoru dolazi mnogo ređe nego za ostale SharePoint liste, obično otprilike svakih 180 minuta. Ako želite da se uverite da imate ažurne podatke, uključujući moguće strukturne promene na listi, možete po potrebi pokrenuti ručnu sinhronizaciju.

Vrh stranice

Traženje sadržaja na spoljnim listama u SharePoint radnom prostoru

Funkcije SharePoint Workspace pretrage (tehnologiju Windows Search 4.0) ne vraća rezultate za sadržaj u spoljnim listama. Međutim, možete da koristite funkciju Pretrage ovu listu dostupnih u svakom pojedinačne spoljne liste.

Vrh stranice

Sortiranje, grupisanje ili filtriranje stavki na spoljnim listama

Pored zaglavlja kolona na spoljnoj listi možete kliknuti na strelice padajućeg menija da biste videli iste opcije sortiranja, grupisanja i filtriranja koje su dostupne za spoljne liste na SharePoint lokaciji.

Opcije sortiranja, grupisanja i filtriranja na spoljnim listama

Vrh stranice

Osvežavanje lokalnog keša

Iako retko, moguće je da druge Microsoft Office aplikacije budu u interakciji sa istim podacima koje koristite na spoljnoj listi u SharePoint radnom prostoru. Budući da se SharePoint Workspace ne sinhronizuje sa drugim Microsoft Office aplikacijama, postaje moguće da podaci spoljne liste budu ažurirani u drugoj aplikaciji, a zastareli u programu SharePoint Workspace.

Da biste se uverili da koristite najažurniji sadržaj, u poređenju sa drugim Office aplikacijama, možete osvežiti lokalni keš: kliknite na dugme Sinhronizuj i izaberite stavku Osveži iz lokalnog keša.

Napomena: Sadržaj na spoljnoj listi takođe se ažurira pri svakom izboru liste u radnom prostoru.

Vrh stranice

Otklanjanje neusaglašenosti i grešaka na spoljnim listama

Za informacije o Otklanjanje neusaglašenosti i grešaka u spoljnoj listi, pogledajte članak Otklanjanje neusaglašenosti i grešaka u alatki za spoljne liste.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×