Korišćenje sistema Office Online na tablet uređaju

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na dodirnom ekranu računara kao što su iPad i Windows RT tablet računare, koristite dodir za prikazivanje i uređivanje dokumenata u pregledaču. Kada pratite vezu da biste dokument uskladišten u usluzi OneDrive ili u biblioteci u sistemu Office 365 ili SharePoint lokacije u vašoj organizaciji, dokument se otvara u Veb pregledaču.

Isprobajte: Ako još uvek nemate dokument uskladišten u oblaku, pokušajte da dodirnete uzorak Word dokumenta.

Savet: Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows RT upotrebite dugme Režim dodira da biste se prebacili između režima korišćenja dodira i korišćenja miša i tastature.
Dugme „Režim dodira“

Korišćenje poznatih pokreta

U režimu dodira koristite pokrete koji su vam poznati, na primer dodirivanje, prevlačenje, umanjivanje primicanjem prstiju i uvećavanje razvlačenjem prstiju.

Pomeranje

Prevucite da biste se pomerali nalevo, nadesno, nagore i nadole, da biste se kretali kroz stranice Word dokumenta ili da biste se kretali kroz slajdove PowerPoint prezentacije. Lakim udarcima se brzo pomerajte i kada stignete na željeno mesto dodirnite da biste prekinuli pomeranje.

Brzo prevucite preko ekrana

Povećavanje i smanjivanje

Povećavajte prikaz tako što ćete razmaknuti dva prsta.

Razmaknite prste jedan od drugog

Smanjujte tako što ćete primaknuti dva prsta zajedno.

Primaknite prste zajedno

Uređivanje

U prikazu za uređivanje u sistemu Office Online dodirnite da biste stavili mesto umetanja i počnite da kucate.

Pokret dodira

Dodirnite jednom da biste postavili mesto umetanja u dokument. Dodirnite još jednom da biste preciznije postavili mesto umetanja unutar jedne reči. Da biste izabrali blok teksta, prevucite kružne regulatore. Ili dodirnite i zadržite, a zatim izaberite stavku „Izaberi“.

Izbor teksta u režimu dodira u sistemu Office Online

Kako da „kliknete desnim tasterom miša“

Pomoću miša i tastature možete na stavke kliknuti desnim tasterom miša da biste dobili komande koje se odnose na stavku na koju ste kliknuli desnim tasterom miša. U režimu dodira dodirnite i držite da biste videli komande koje se odnose na bilo koje mesto umetanja. Da biste videli komande koje se odnose na izabrani tekst, prevucite regulatore da biste izabrali tekst, dodirnite i zadržite, a zatim dodirnite željenu komandu.

Kontekstualni meni u programu OneNote Online na uređaju osetljivom na dodir

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×