Korišćenje sistema Office Online na SharePoint lokaciji organizacije

Office Online radi sa bibliotekama dokumenata na SharePoint lokaciji da bi otvarao dokumente u veb pregledaču umesto u Office programu na računaru. Uz prikazivanje i uređivanje zasnovano na pregledaču, deljenje dokumenata je olakšano u organizaciji u kojoj ljudi možda koriste različite verzije sistema Office, a neki od njih možda i nemaju Office.

Office Online radi sa programom SharePoint, ali nije nužno dostupan na svakoj SharePoint lokaciji. To zavisi od toga koju verziju usluge SharePoint koristi vaša organizacija i da li je osoba koja je konfigurisala server uključila Office Online.

Uz pretpostavku da koristite SharePoint Foundation 2013 i da je vaš administrator uključio Office Online, počnimo sa njihovim korišćenjem. (Ako vaša organizacija koristi uslugu SharePoint 2010, počnite da koristite Office Online u usluzi SharePoint 2010.)

Idite na biblioteku, kao što je OneDrive i kliknite na Word, Excel, PowerPoint ili OneNote dokument. Dokument će se otvoriti u pregledaču i za tren oka ćete koristiti Office Online.

Ako se dokument nije otvorio u pregledaču, administrator servera je možda isključio otvaranje dokumenata „jednim klikom“ u sistemu Office Online. I dalje možete da koristite Office Online, ali je neophodan dodatni klik.

  1. Otvorite meni pored imena dokumenta.

  2. U pregledu, kliknite na dugme Otvori meni.
    Otvori meni

  3. Kliknite na dugme Prikaži u pregledaču ili Uredi u pregledaču.

Office Online ima osnovne opcije za uređivanje Office dokumenata, ali i dalje nije isti kao Office programi koji se pokreću na računaru. Ako dođete u situaciju da su vam potrebne funkcije Office programa za računare, koristite komandu Office OnlineOtvori da biste otvorili dokument u programu za računare (Otvori u programu Word, Otvori u programu Excel, Otvori u programu PowerPoint ili Otvori u programu OneNote).

Primere kako da koristite svaku od aplikacija ćete pronaći u:

Osnovni zadaci u Word Online
Osnovni zadaci u Excel Online
Osnovni zadaci u PowerPoint Online
Osnovni zadaci u OneNote Online

Ako nemate Office na računaru

Ako na računaru nemate instalirane Office aplikacije za računare, rad će vam biti ograničen na funkcije koje sadrži Office Online. Međutim, Office Online programi vam omogućavaju da čitate i uređujete Office dokumente, što u suprotnom ne biste mogli. Office dokumente možete da kreirate čak i u pregledaču.

  1. Na lokaciji usluge OneDrive ili lokaciji tima idite u biblioteku u kojoj želite da uskladištite dokument.

  2. Izaberite stavku Novi dokument, a zatim kliknite na željeni tip dokumenta.
    Novi dokument

  3. Otkucajte ime za dokument. Otvoriće se novi dokument za rad u veb pregledaču.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×