Korišćenje sistema Office instaliranog pomoću tehnologije „Klikni i pokreni“ i programa Windows Installer nije podržano

Ovu poruku o grešci ćete dobiti ako pokušate da instalirate Office 365 proizvod ili samostalnu Office 2013 ili Office 2016 aplikaciju (kao što je Access, Visio, Project, Skype za posao ili OneDrive for Business) kada na računaru već imate instaliranu istu verziju sistema Microsoft Office Professional Plus ili Microsoft Office Standard.

Greška prilikom instaliranja Klikni i pokreni preko MSI instalacije

„Klikni i pokreni“ je tehnologija koja se koristi za instaliranje pretplate na Office 365, kao i većine drugih Office 2013 i Office 2016 proizvoda. Windows tehnologija za instalaciju (MSI) koristi se za instaliranje izdanja za količinsko licenciranje sistema Office, kao što su Microsoft Office Professional Plus i Microsoft Office Standard.

Nažalost, na istom računaru ne možete da imate instalirane Office proizvode iste verzije (na primer, 2013 ili 2016) koji koriste dve različite tehnologije instalacije. To se odnosi i na samostalne aplikacije kao što su Access, Visio, Project, Skype za posao ili OneDrive for Business.

U nekim slučajevima, takođe možete da imate dve različite verzije aplikacije „Klikni i pokreni“ na istom računaru. Više informacija potražite u članku Greška „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instaliracijom sistema Office 2016“.

Šta mogu da uradim povodom toga?

Deinstalirajte Windows Installer (MSI) verziju sistema Office

Možete da ostavite Windows Installer verziju sistema Office i da ne instalirate verziju usluge Office 365 „Klikni i pokreni“ koju pokušavate da instalirate. Možete da uradite i sledeće:

  1. Pratite korake u članku Deinstaliranje sistema Office 2013, Office 2016 ili usluge Office 365 sa Windows računara da biste uklonili Windows Installer verziju sistema Office.

  2. Pokušajte ponovo da instalirate Office koji ste instalirali kada ste dobili poruku o grešci.

Za količinsku licencu verzije Project 2016 ili Visio 2016, koristite alatku za primenu sistema Office (ODT) da biste instalirali verziju „Klikni i pokreni“

Ako imate količinsku licencu za Project 2016 i/ili Visio 2016, a pokušavate da instalirate „Klikni i pokreni“ verziju sistema Office 365 ProPlus, možete da koristite alatku za primenu programskog paketa Office da biste preuzeli i instalirali „Klikni i pokreni“ stalne (samostalne) verzije programa Project 2016 i/ili Visio 2016. Pogledajte odeljak Korišćenje alatke za primenu programskog paketa Office da biste instalirali izdanja programa Visio 2016 i Project 2016 sa količinskim licenciranjem.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×