Korišćenje Sačuvaj za kopiju da biste izmenili datoteku bez menjanja originala

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Savet: Napravio neželjenih promena pre nego što sačuvate kopiju? Bez brige! Možete da vratite se originalnu datoteku, izaberite naslov dokumenta iznad trake i vratite prethodnu verziju datoteke sa istorijom verzija.

Pre nego što u sistemu Office 365 bi uređivanje datoteke i zatim koristite Sačuvaj kao da biste sačuvali promene kao novi dokument. Ovih dana za Automatsko čuvanje, promene se uvek čuvaju kako ne biste izgubili rad. Da biste se uverili da slučajno ne sačuvate promene u originalnoj datoteci, koristite čuvanje na kopiju pre nego što počnete da obavljate izmena da biste bili sigurni da radite na novu kopiju i ne zamene originalnu.

Korišćenje postojeće datoteke u oblaku kao predložak za novu datoteku pomoću za kopiranje.

Toddov priče o Automatsko čuvanje "i" Kopiraj "i čuvanje

Otvorite datoteku koju želite da kopirate

Inga koristi je mesečni izveštaj budžeta Excel koja je kreirana da biste pratili njen tim troškove za nadoknadu.

Tod je postala menadžer svog tima i želi da biste pratili svoje mesečne troškove. Umesto da radi iz početka, odlučuje da bi efikasnije koristiti Inge je budžet izveštaj kao predložak.

Toddu da biste koristili postojeći izveštaj kao predložak za svoj izveštaj.

Sačuvajte kopiju ćete koristiti kao početnu tačku

Tod ulazi u Inge je tima SharePoint lokaciji i otvara Excel izveštaj budžet za poslednji mesec. Pošto unakrsne tabele u oblaku, Tod zna da Automatsko čuvanje će automatski sačuvati njegove promene datoteku ako ih.

Zato što on ne želite da zamenite Inge je podatke, pre nego što je sve promene, ode u datoteku i klikne na dugme Sačuvaj na kopiju da biste preuzeli kopiju izveštaja u svoj OneDrive.

Todd koristi za kopiranje da sačuvate svoju verziju izveštaja u svoj OneDrive.

Izvršite promene u kopiranu datoteku

Nakon čuvanja u svoj OneDrive, Office automatski otvara datoteku u programu Excel. Sada Todd radi u svoju verziju Inge je izveštaja i da napravite promene bez brinete o promeni njene podatke.

Menja broj centra naslov "i" cena izveštaja i briše polja mora da bi bila spremna da popunite. Tod zna da sa Automatsko čuvanje, svoj izveštaj će uvek spasiti najnovije promene.

Automatsko čuvanje, Tod zna promene pravi u izveštaju su bezbedni.

Odbacite neželjene uređivanja sa istorijom verzija

Todd je napravio nekoliko kopija svoj budžet za izveštaj u okviru priprema za narednih meseci. Međutim, on shvatili da izveštaj da ažurirate sa brojevima za sledeći mesec, je zapravo izveštaj za prošlog meseca. Iako njegove promene imaju Automatsko čuvanje preko njegove podatke, Todd ne plašite zato što on može da vratite prethodnu verziju datoteke sa istorijom verzija.

Bira naslov svog budžeta izveštaja i bira Istorija verzija. On može da vidi različite tačke u vreme gde Excel kreirao verzije njegove datoteke i otvara onaj bez njegove nenamerne promene u novom prozoru. Sada je možete da vratite njegove datoteke sa nikakve gotovo!

Koristite istorija verzija da biste se vratili na prethodnu verziju datoteke.

Resursi

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×