Korišćenje režima kompatibilnosti u usluzi Word Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite Word Online da biste otvorili dokument koji je sačuvan kao .docx datoteku u režimu kompatibilnosti, imate veći deo funkcije uređivanja Word Online dostupne. Međutim, da biste umetnuli slike i menjajte im veličinu ili uređujete alternativni tekst, koje morate otvorite dokument u Microsoft Word 2010 ili kasnije konvertujete dokument i sačuvajte je. Ako ne morate da umetnete slike, možete nastaviti da radite sa dokumentima u programu Word Online u režimu kompatibilnosti i nema potrebe da biste konvertovali dokument.

Ako želite da konvertujete dokument, morate imati Word 2010 ili noviju verziju. Pratite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Uredi u programu Worddokument otvorena u Word Online .

 2. U programu Word izaberite karticu Datoteka.

 3. Na kartici Informacije kliknite na dugme Konvertuj.

 4. Ako se prikaže upozorenje o konvertovanju dokumenata, kliknite na dugme U redu.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+S da biste dokument sačuvali na veb lokaciji.

  Napomene: 

  • Ova procedura je potrebno samo za dokumente koji su sačuvani kompatibilni sa Word97-2003 formatu datoteke. Dokumenti sačuvani u formatu datoteke Word 2007 podržava sve funkcije uređivanja od Word Online, iako se kreću u režimu kompatibilnosti kada prvi put su otvoreni u Word 2010 i novijim verzijama.

  • Kada koristite Word Online da biste otvorili dokument koji je sačuvan u .doc formatu, možete da prikažete samo dokument. Kada izaberete stavke uređivanje dokumenta u pregledaču, Word Online će vas upitati da konvertujete datoteku. Kada kliknete na dugme Konvertuj, Word Online pravi kopiju datoteke u .docx formatu. Kliknite na dugme Uredi da biste nastavili da uredite .docx kopiju u Word Online.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×