Korišćenje programa OneNote na Windows Phone uređaju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Najbolji deo skladištenja OneNote beležnica u oblaku je to što možete doći do beležaka na svim uređajima – uključujući Windows Phone.

Otvorena OneNote datoteka

Sinhronizovanje postojeće beležnice

 1. Ako beležnicu nije već u oblaku, sa računara, premestite OneNote beležnice u usluzi OneDrive.

 2. Prijavite se pomoću istog Microsoft naloga , možete koristiti za podešavanje usluge OneDrivena telefonu.

 3. Idite do liste aplikacija na telefonu i dodirnite stavku OneNote (ako koristite Windows Phone 7, tapnite na stavku Office da biste videli OneNote beleške).

U OneNote aplikaciji na telefonu videćete beležnice koje ste sačuvali u usluzi OneDrive. Beleške će se automatski sinhronizovati, a možete i da odaberete da ih ručno sinhronizujete sa telefona kad god želite. Iz bilo koje beležnice, odeljka ili stranice na telefonu dodirnite dugme „još“ (...) na dnu ekrana, a zatim dodirnite stavku sinhronizuj.

Pravljenje nove beleške

 1. Otvorite aplikaciju OneNote OneNote icon na telefonu.

 2. Dodirnite stavku novo Ikona „Novi dokument“ .

 3. Ako želite da dodate naslov, dodirnite oblast naslova, a zatim otkucajte naslov.

 4. Dodirnite ispod naslova, a zatim kucajte beleške.

  Ako imate Microsoft nalog za podešavanje na telefonu, promene će biti sačuvane u podrazumevani beležnici na OneDrive. Ako ne postoji podrazumevani beležnicu na OneDrive, će se kreirati novu beležnicu koja se zove Moja Beležnica i beleške biće sačuvani tamo. Da biste saznali više, pogledajte članak Sinhronizovanje dokumenata pomoću usluge OneDrive.

  Ako na telefonu nemate podešen Microsoft nalog, promene će se sačuvati na telefonu u odeljku „Brze beleške“.

  Napomene: 

  • OneNote automatski čuva promene tako da ne morate da brinete o izgubili svoj rad kada se udaljite od stranice u programu OneNote ili kada pritisnete taster nazad Dugme „Nazad“ ili pokrenuli Hardversko dugme „Početak“ dugmad na telefonu.

  • Ako ne otkucate naslov, prvi red teksta u belešci koristiće se kao naslov.

Otvaranje beleške

 1. Na listi aplikacija dodirnite ikonu OneNote OneNote icon .

 2. Dodirnite belešku da biste je otvorili. Ako ne vidite belešku, uradite nešto od ovoga:

  • Dodirnite dugme "Pretraga" Ikona za pretragu , otkucajte reč ili dva koji može biti u belešku, a zatim dodirnite dugme "enter" Ikona „Enter“ . Dodirnite stranicu da biste je otvorili.

  • Ako vidite listu Beležnica na ekranu OneNote dodirnite beležnicu koja sadrži belešku, idite na stranicu, a zatim dodirnite da biste ga otvorili. Beležnice koje se pojavljuju može da bude na telefonu, OneDrive, Microsoft SharePoint 2010 ili noviju verziju lokacije ili na SharePoint lokaciji, koji je dostupan u Microsoft Office 365.

  • Dodirnite nedavne Ikona „Nedavne beleške“ da biste prikazali listu beležaka koje ste nedavno otvarali, a zatim dodirnite stranicu da biste je otvorili.

 3. Da biste prikazali različite delove beleške, pomerite se nagore ili nadole pomoću prsta ili uvećajte i umanjite primicanjem i razdvajanjem prstiju.

  Saveti: 

  • OneNote aplikacija na Windows Phone nema sve funkcije u Programu OneNote Online ili OneNote aplikaciji za računare (OneNote 2016). Ako poruka ima sadržaj koji nije dostupna u OneNote aplikaciji za telefon, i dalje možete da otvorite poruku i prikazivanja na telefonu, ali neće se prikazati sadržaj koji nije podržan.

  • Ako otvorite OneNote datoteku koja je priložena uz e-poruku, ne možete je sačuvati ili urediti na telefonu.

  • Ako se beleška koju želite da otvorite nalazi u zatvorenoj beležnici, dodirnite beležnicu u okviru Zatvorene beležnice da biste je otvorili, a zatim idite do beleške ili je tražite.

Kačenje beleške na početni ekran

Imate beleške koje koristite, na primer sa liste obaveza u njoj. Zakačite ga na početak tako da možete brzo da ga otvorite.

 • U programu OneNote dodirnite i držite belešku, a zatim dodirnite stavku Zakači na početni ekran.

Pravljenje liste obaveza

 1. Dodirnite telo poruke, dodirnite ikonu Obaveze Ikona „Obaveze“ , a zatim otkucajte prvu stavku.

 2. Dodirnite taster za unos Ikona „Enter“ , a zatim otkucajte drugu stavku.

 3. Da biste završili listu obaveza, dodirnite dvaput taster za unos Ikona „Enter“ .

Pravljenje drugih vrsta lista

 1. Da biste napravili listu sa znacima za nabrajanje, u belešci dodirnite ikonu Lista Ikona „Lista sa znacima za nabrajanje“ , a zatim otkucajte prvu stavku.

 2. Dodirnite taster za unos Ikona „Enter“ , a zatim otkucajte drugu stavku.

 3. Da biste završili listu sa znakovima za nabrajanje, dodirnite dvaput taster za unos Ikona „Enter“ .

 4. Da biste kreirali novu numerisanu listu, dodirnite ikonu Još Ikona „Još“ > Numerisana lista, a zatim otkucajte prvu stavku.

Umetanje slike

 1. U belešci dodirnite ikonu Slika Ikona „Umetni sliku“ .

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste snimili novu sliku i umetnuli je, dodirnite ikonu Kamera Ikona „Kamera“ , pritisnite dugme za kameru ili dodirnite ekran da biste snimili sliku, a zatim izaberite stavku Prihvati.

   Savet: Ako snimate slike belih tabli, menija, znakova ili bilo čega što ima mnogo teksta, pokušajte da Office Lens. Office Lens ispravi slike reši senke i šalje slike direktno u programu OneNote. To je besplatna i je dostupna iz Prodavnice za Windows Phone.

  • Da biste umetnuli postojeću sliku, dodirnite album koji sadrži sliku koju želite da umetnete, dodirnite sliku (ili slike), a zatim dodirnite ikonu Gotovo Ikona „Gotovo“ .

Savet: Želite da napravite novu belešku koja ima neke slike koje ste slikali telefonom? Na listi aplikacija dodirnite ikonu Fotografije Ikona „Fotografije“ > Snimci kamere > Izbor Ikona „Izbor“ > dodirnite slike koje želite da uključite u belešku > Deljenje Ikona „Deljenje“ > OneNote.

Hvatanje zvučnih beležaka

 1. U belešci dodirnite ikonu Zvuk Ikona „Snimanje zvuka“ .

 2. Kažite šta želite i snimite to.

 3. Dodirnite ikonu Zaustavi kad završite.

 4. Da biste reprodukovali zvuk, dodirnite dugme „Zvučna beleška“ Ikona „Audio beleška“ .

Oblikovanje teksta

 1. U belešci dodirnite reč, a zatim prevucite krugove na svakom kraju izabranog teksta da biste uključili prvu i poslednju reč koje želite da oblikujete.

 2. Dodirnite ikonu Još Ikona „Još“ > Oblikovanje.

 3. U okviru Oblikovanje, dodirnite oblikovanje teksta koje želite da koristite: Podebljano Ikona „Podebljano“ , Kurziv Ikona „Kurziv“ , Podvučeno Ikona „Podvučeno“ ili Precrtani tekst Ikona „Precrtani tekst“ .

 4. Da biste zaustavili oblikovanje teksta, dodirnite iza izabranog teksta, dodirnite ikonu Još Ikona „Još“ > Oblikovanje, a zatim dodirnite ikonu za oblikovanje koje se trenutno koristi da biste ga isključili.

Savet:  Možete primeniti više opcija za oblikovanje. Jednostavno izaberite tekst za oblikovanje, dodirnite stavke Još Ikona „Još“ > Oblikovanje, a zatim odaberite prvu opciju oblikovanja. Posle toga ponovo dodirnite stavke Još Ikona „Još“ > Oblikovanje, a zatim odaberite drugu opciju oblikovanja.

Kreiranje nove stranice

 • Na ekranu OneNote dodirnite beležnicu (može se otvoriti ili zatvoriti), dodirnite odeljak, a zatim dodirnite ikonu Novo Ikona „Novi dokument“ .

Brisanje stranice

 1. Dodirnite i držite stranicu, a zatim dodirnite ikonu Izbriši.

 2. Dodirnite stavku Da u okviru za poruku Izbrisati stranicu?.

  Ako se beležnica nalazi u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint, stranica će se izbrisati i na telefonu i na serveru.

  Saveti: 

  • Da biste izbrisali stranicu koja je trenutno otvorena, dodirnite ikonu Još Ikona „Još“ > Izbriši > Da radi potvrde.

  • Možete i da izbrišete više stranica odjednom. U odeljku koji ima stranice koje želite da izbrišete, dodirnite ikonu Još Ikona „Još“ > Izbor stranica. Dodirnite stranice koje želite da izbrišite, dodirnite ikonu Izbriši Ikona stavke „Izbriši“ > Izbriši radi potvrde.

Slanje beleške u e-poruci

 1. U programu OneNote otvorite belešku koju želite da pošaljete kao prilog e-pošte.

 2. Dodirnite ikonu Još Ikona „Još“ > Deljenje, a zatim dodirnite nalog e-pošte koji želite da koristite za slanje beleške.

 3. Dodajte primaoca i druge informacije u e-poruku, a zatim dodirnite ikonu Pošalji Ikona „Pošalji e-poruku“ .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×