Korišćenje prilagođenih traka sa alatkama i postavki pokretanja iz starijih verzija programa Access

Važno: Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako ste kreirali prilagođene trake sa alatkama i menijima u starijim verzijama programa Microsoft Office Access, ovaj članak opisuje ove postavke bi ponašanje kada ih otvorite u Microsoft Access 2010.

Ovaj članak sadrži:

Kako se baza podataka starije verzije se ponašaju u programu Access 2010

Otvaranje baze podataka iz prethodne verzije koja sadrži prilagođene trake sa alatkama

Podešavanje programa Access 2010 da biste koristili samo prilagođenih traka sa menijima

Ponašanje baza podataka iz starijih verzija u programu Access 2010

Ako stariju verziju Access baze podataka (.mdb datoteci) sadrži prilagođene trake sa alatkama, prilagođena traka sa menijima ili prilagođeno pokretanje ponašanje, možete da ažurirate opcije kada se otvori bazu podataka u programu Access 2010 ili kada konvertujete zastarelog bazu podataka u programu Access 2010 bazu podataka (.accdb ili .accde datoteke). Na primer, ako ste isključili ugrađene trake sa alatkama i zamenili podrazumevanu traku sa menijima u bazi podataka kreirane u programu Access 2003, to ponašanje ostaju na mestu kada otvorite bazu podataka u programu Access 2010 ako ne možete ga promeniti pomoću starije verzije programa Access.

Kada otvorite zastarelog datoteke (.mdb, .mde i .mda datoteke) u programu Access 2010, ili možete da definišete različite ponašanja za starije verzije datoteke tako što ćete koristiti Access opcije da biste prilagodili ponašanja trake i trake sa alatkama, možete da sakrijete na traci. Više informacija potražite u članku Podešavanje korisničkih opcija za trenutnu bazu podataka sa centralizovane lokacije.

Kada otvorite Access bazu podataka iz prethodne verzije i odaberete da prikažete traku, prilagođene trake sa alatkama se pojavljuju kao grupe na kartici Programski dodaci. Svaka grupa na kartici odgovara prilagođenoj traci sa alatkama i koristi ime dodeljeno originalnoj traci sa alatkama. Međutim, trake sa alatkama moraju biti vidljive u zastareloj bazi podataka da bi se pojavile na ovoj kartici.

Napomena: Da biste zaobišli prilagođeno ponašanje pri pokretanju, pritisnite i držite taster SHIFT dok otvarate bazu podataka.

Vrh stranice

Otvaranje baze podataka iz starije verzije koja sadrži prilagođene trake sa alatkama

 1. Izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Otvori.

  Pojaviće se dijalog Otvaranje.

 2. Izaberite bazu podataka (.mdb ili .mde datoteku) i kliknite na dugme Otvori.

  Access 2010 otvara bazu podataka iz starije verzije, a objekti baze podataka se pojavljuju u oknu za navigaciju. Ako obrazac, komandnu tablu ili drugi objekat podesite tako da se pojavi prilikom pokretanja, taj objekat se prikazuje i u oknu za navigaciju. Pored toga, ako ste kreirali prilagođene trake sa alatkama ili trake sa menijima, one se pojavljuju na kartici Programski dodaci u vidu jedne ili više grupa. Svaka grupa koristi ime koje je prvobitno dodeljeno prilagođenoj traci sa alatkama ili traci sa menijima.

  Napomena: Ako kartica Programski dodaci nije vidljiva, izaberite karticu Datoteka, kliknite na dugme Opcije, a zatim izaberite stavku Prilagođavanje trake. Uverite se da je u oblasti Prilagođavanje trake izabrana opcija Programski dodaci.

 3. Izaberite karticu Programski dodaci.

  Prilagođene trake sa alatkama se pojavljuju u vidu jedne ili više grupa, a traku sa alatkama možete koristiti kada to bude potrebno. Na primer, ako prilagođena traka sa alatkama sadrži komandu Odštampaj relacije, Access ne omogućava tu komandu dok ne prikažete relacije baze podataka.

Vrh stranice

Podešavanje programa Access 2010 za korišćenje samo prilagođenih traka sa menijima

 1. Otvorite Access bazu podataka iz prethodne verzije u programu Access 2010.

 2. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 3. U dijalogu Access opcije izaberite stavku Aktuelna baza podataka.

 4. U okviru Opcije trake i trake sa alatkama opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli cele menije i kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×