Korišćenje pretraživanja za popunjavanje vrednosti polja u alatki za liste

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Pretraživanja možete da koristite da biste popunili vrednosti polja u poljima tipa liste kao što su okvir padajuće liste ili okvir sa listom za višestruki izbor. Upotreba pretraživanja za popunjavanje vrednosti tih polja omogućava vama i drugim korisnicima da ažurirate opcije u tim poljima bez upotrebe programa InfoPath Designer.

Na primer, pretpostavimo da želite da dodate okvir padajuće liste koji od korisnika traži da izaberu ukus sladoleda. Jedan od načina na koje to možete da uradite jeste da kreirate polje u programu InfoPath i dodate vrednosti određene opcije (kao što su „Vanila“, „Čokolada“ i „Jagoda“). Međutim, ako koristite ovaj metod i želite da naknadno dodate nove ukuse, morate da uredite polje u programu InfoPath Designer.

Osim toga, možete da kreirate određeni obrazac, na primer pod imenom „Ukusi“, koji će se koristiti za kreiranje stavki podataka koje sadrže vrednosti opcija za okvir padajuće liste. Taj obrazac obično sadrži jedno tekstualno polje za zapisivanje imena ukusa. Vi ili drugi korisnici radnog prostora zatim možete da kreirate stavke pomoću tog obrasca sa jednom stavkom po imenu ukusa. Te stavke bi bile navedene u vlastitom prikazu, možda takođe pod imenom „Ukusi“. Zatim možete da primenite podatke za povezivanje u okviru padajuće liste koji „pretražuju“ sve stavke u prikazu „Ukusi“ i prikazuju njihove vrednosti kao opcije na padajućoj listi. Pomoću ovog metoda, da biste dodali nove opcije za ukuse, vi ili drugi korisnici jednostavno dodajete nove stavke pomoću obrasca „Ukus“.

Možete da kreirate pretraživanja koja izvode vrednosti iz drugog prikaza u istoj alatki za liste ili iz druge alatke za liste u istom Groove radnom prostoru. Nije moguće definisati pretraživanje koje izvodi podatke iz alatke u drugom Groove radnom prostoru.

Napomena: Ako želite da definišete pretraživanja, preporučuje se da koristite predloške obrazaca započete u SharePoint Workspace alatki za liste, a ne da počinjete direktno u programu InfoPath. Predlošci obrazaca započeti u alatki za liste sadrže ugrađene funkcije za omogućavanje pretraživanja.

Podešavanje pretraživanja zahteva dva opšta zadatka. Morate da:

Dozvoljavanje pristupa podacima za pronalaženje

Definisanje pretraživanja

Dozvoljavanje pristupa podacima za pronalaženje

Da biste dozvolili polju u kojem je pretraživanje definisano da pristupa podacima iz druge alatke za liste i prikaza, morate izabrati opcije koje dozvoljavaju drugoj alatki za liste i prikazu da dele podatke za pronalaženje.

 1. Otvorite alatku koja sadrži podatke za pronalaženje.

 2. Otvorite dizajner.

 3. Izaberite stavku Postavke i opcije, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli ovoj alatki da obezbeđuje podatke za pronalaženja definisana u drugim alatkama.

 4. Klik na prikaz navodi stavke podataka za pronalaženje.

 5. Izaberite stavku Svojstva, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli ovom prikazu da obezbeđuje podatke za pronalaženja definisana u drugim alatkama.

Vrh stranice

Definisanje pretraživanja

Pretraživanje definišete podešavanjem svojstava polja za kreiranje veze ka spoljnim podacima. Ta svojstva polja morate podesiti u programu Microsoft InfoPath.

 1. Otvorite svojstva polja za polje u kojem želite da definišete pretraživanje.

 2. Na kartici Podaci izaberite stavku Preuzmi izbore iz spoljnog izvora podataka.

 3. Pored polja Izvor podataka kliknite na dugme Dodaj.

 4. U čarobnjaku za povezivanje sa podacima prihvatite postavku Kreiraj novu vezu ka...Prijem podataka, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Izaberite stavku SharePoint Workspace biblioteka ili lista i kliknite na dugme Dalje.

 6. Izvršite sve sledeće radnje kada vam budu zatražene informacije o alatki za liste koja sadrži podatke za pronalaženje:

  • Izaberite alatku, prikaz i kolonu prikaza koja sadrži stavke podataka za pronalaženje.

  • Ako želite, u okvir za tekst unesite komentar o pretraživanju.

  • Kliknite na dugme Dalje.

  • Unesite ime za podatke za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Završi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×