Korišćenje postojećih prilagođenih traka sa alatkama i postavki pokretanja u programu Access 2007

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova tema objašnjava kako prilagođene trake sa alatkama i menijima koje ste kreirali u prethodnim verzijama programa Access će se ponašati kada otvorite stare baze podataka u Microsoft Office Access 2007. Ova tema i objašnjava kako da isključite trake tako da možete da koristite vaše prilagođene trake sa alatkama i menijima. Traka je deo korisničkog interfejsa Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent.

U ovom članku

Ponašanje baza podataka starije verzije Office Access 2007

Otvaranje i korišćenje baze podataka iz prethodne verzije koja sadrži prilagođene trake sa alatkama

Otvaranje i korišćenje baze podataka iz prethodne verzije uz prilagođeno ponašanje prilikom pokretanja

Isključivanje trake i koristite samo na prilagođenih traka sa menijima

Ponašanje baza podataka starije verzije u Office Access 2007

Ako imate .mdb datoteku koja sadrži prilagođene trake sa alatkama, prilagođena traka sa menijima ili prilagođeno pokretanje ponašanje, te opcije se primenjuju kada otvorite tu starije verzije baze podataka u Office Access 2007 , kao i kada konvertujete starije verzije baze podataka u Office Access 2007 datoteku (na. accdb ili .accde datoteke). Na primer, ako ste isključili ugrađene trake sa alatkama i zamenili podrazumevanu traku sa menijima u bazi podataka kreirane u programu Microsoft Office Access 2003, to ponašanje ostaju na mestu kada otvorite bazu podataka u Office Access 2007.

Pored toga, možete da sakrijete Office Fluent traku kada otvorite zastarelog datoteke (.mdb, .mde i .mda datoteke) u Office Access 2007i kada koristite Office Access 2007 da biste kreirali datoteku zastarelog – nešto što ne možete da radite sa .accdb i .accde datoteke. Možete da definišete različite ponašanja za zastareli datoteke, zato što starije verzije baze podataka formati koriste različiti model rada od novi .accdb i .accde datoteke – starije verzije programa Access otvoriti svaki objekat u odvojenom prozoru; Međutim, Office Access 2007 (podrazumevano) otvara sve objekte u jednom dokumentu na karticama i razdvaja otvorene objekte sa karticama.

Pored toga, možete da isključite traku za zastareli bazu podataka tako što ćete postaviti opcije za tu bazu podataka u programu Access 2003 ili podesiti opcije globalnog programa u Office Access 2007. Koraci u nastavku ove teme objašnjavaju kako da izvršite oba zadataka.

Kada otvorite zastarelog bazu podataka i odaberete da prikažete na traci, sve prilagođene trake sa alatkama se pojavljuju kao grupa na kartici Programski dodaci . Svaka grupa na kartici odgovara prilagođene trake sa alatkama, a svaka grupa koristi ime dodeljeno prvobitnoj traci sa alatkama. Međutim, traka sa alatkama mora biti vidljiva na zastareli baze podataka ili se ne pojavljuju na kartici.

Podsetnik    Ako želite da zaobiđe sve prilagođeno ponašanje prilikom pokretanja, pritisnite i držite taster SHIFT dok otvarate bazu podataka.

Koraci u sledećem odeljku objašnjavaju kako da otvorite i koristite bazu podataka koja sadrži jednu ili više prilagođene trake sa alatkama, kako da otvorite bazu podataka koja koristi prilagođeno ponašanje pri pokretanju i kako da sakrijte traku.

Vrh stranice

Otvaranje i korišćenje baze podataka iz prethodne verzije koja sadrži prilagođene trake sa alatkama

 1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Otvori.

  Pojavljuje se dijalog Otvaranje.

 2. Koristite listu Pogledaj da biste pronašli zastarele baze podataka (u .mdb ili .mde datoteci), a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Office Access 2007 otvara starije verzije baze podataka. Objekti baze podataka – tabele, obrasce, izveštaje i tako dalje – se pojavljuju u oknu za navigaciju. Ako podesite obrasca, komandne table ili drugog objekta da se pojavi prilikom pokretanja, taj objekat će se pojaviti u oknu za navigaciju. Takođe, ako ste kreirali sve prilagođene trake sa alatkama ili traka sa menijima, ona se pojavljuju na kartici Programski dodaci kao jednu ili više grupa. Svaka grupa koristi ime dodeljuje prilagođene trake sa alatkama ili traka sa menijima.

 3. Izaberite karticu Programski dodaci .

  Vaše prilagođene trake sa alatkama se pojavljuju kao jednu ili više grupa, a možete ih koristiti kada je to logično. Na primer, pretpostavimo da je jedan od vaše prilagođene trake sa alatkama sadrži komande " Odštampaj relacije ". Access neće omogućiti tu komandu dok ne prikažete relacije otvorene baze podataka.

Napomena: Ako bazu podataka ne sadrži prilagođene trake sa alatkama, kartica Programski dodaci ostaju skrivene.

Vrh stranice

Otvaranje i korišćenje baze podataka iz prethodne verzije uz prilagođeno ponašanje prilikom pokretanja

Napomena: Ove korake, potrebno je da imate baze podataka kreirane u prethodnoj verziji programa Access i tu bazu podataka koristi prilagođene postavke pokretanja. Ako ne možete da zanemarite ove korake.

Otvaranje baze podataka

 1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Otvori.

  Pojavljuje se dijalog Otvaranje.

 2. Koristite listu Pogledaj u da biste pronašli i otvorite bazu podataka iz prethodne verzije.

  Office Access 2007 otvara bazu podataka i pokrenuti postavke pokretanja. Na primer, ako bazu podataka iz prethodne verzije postavljena za pokretanje parametarskog upita pre otvaranja obrazaca za unos podataka, dijalozi za upit će se pojaviti u Office Access 2007.

Napomena: Ako bazu podataka koristi Visual Basic for Applications (VBA) kôd, Access podrazumevano blokira kôd.

Vrh stranice

Isključivanje trake i koristite samo na prilagođenih traka sa menijima

Ovi koraci objašnjavaju kako da sakrijte traku tako što ćete promeniti postavke u programu Access 2003 i Office Access 2007. Da biste pratili ove korake, morate imati baze podataka kreirane u prethodnoj verziji programa Access i baze podataka mora da sadrži prilagođeni menijima. Više informacija o kreiranju prilagođenih menijima, pogledajte pomoć za prethodne verzije programa Access.

Postavljanje programa Access 2003 da biste koristili prilagođenu traku sa menijima

 1. Pomoću programa Access 2003, otvorite zastarele baze podataka.

 2. U meniju Alatke , kliknite na dugme za pokretanje.

  Pojavljuje se dijalog za pokretanje .

 3. Sa liste Sa menijima izaberite prilagođenu menijima.

  Napomena: Morate da izaberete traku sa menijima. Ne možete da izaberete traku sa alatkama.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli ugrađene trake sa alatkama , kliknite na dugme u redu, a zatim zatvorite bazu podataka.

  Kada otvorite bazu podataka u Office Access 2007, Access prikazuje traku sa porukama (ako je potrebno), prilagođenu traku sa menijima postavite za bazu podataka, a sve ostale pri pokretanju postavke, kao što je obrazac i sve prilagođene trake sa alatkama.

Postavljanje Office Access 2007 za korišćenje prilagođenih traka sa menijima

 1. Otvorite bazu podataka zastareli u Office Access 2007.

 2. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Access opcije.

 3. U dijalogu Opcije programa Access izaberite stavku Aktuelna baza podataka.

 4. U okviru trake i trake sa alatkama opcije, opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli cele menije .

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×