Korišćenje pipete za podudaranje boja u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenjem pipete, možete precizno da se podudara sa boje oblika i objekata za druge delove PowerPoint prezentacije, da biste promenili izgled slajdova u jedinstvenu.

Da izaberete i primenite boju uz pomoć pipete

Možete da koristite pipete bilo gde koji može da pristupite Još boja meni opcije, kao što je popune oblika, oblik prikaza strukture, senke postavke, opcije linije, grafikon popune i tako dalje. Ime opcije menija mogu se razlikovati (na primer, možda ćete videti Još boja popune) u zavisnosti od tipa objekta kojima radite. Dvaput kliknite na objekat da biste otvorili okno "Oblikovanje" u kojem ćete pronaći sve željene opcije boje za taj objekat.

 1. Izaberite oblik ili objekat koji želite da se podudara sa bojama za. (Možete da izaberete grupa objekata tako što ćete pritisnuti taster Shift, a zatim izabrati stavku objekte.) Otvorite opcije boje. U sledećem primeru, izabere oblik i se klikne na strelicu pored stavke Popuna oblika .

  Većina opcije menija boja donekle ovako da izgleda:

  Opcije boje

 2. Kliknite na opciju Više boja da biste otvorili okvir boja , a zatim izaberite stavku pipete.

  Alatku "pipeta" u okviru boje

 3. Dok se pokazivač iznad druge boje u prezentaciji, pojavljuje se pregled uživo boje u krug. Kliknite na boju koju želite da se podudara sa da ga primenite na izabrani oblik ili objekat.

  U ovom primeru, pipete pokazuje pregled ljubičastom boju koja se podudara sa boja na pozadinu slajda.

  Pregled boja pipete

Da biste otkazali korišćenje pipete bez biranja boje, pritisnite taster „Esc“.

Savet: Boje možete da uporedite i bilo gde na ekranu.

Srodne informacije

Izrada prozirne slike

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×