Korišćenje pipete za podudaranje boja na slajdu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uz pomoć pipete u PowerPoint upoređujete boju iz oblika ili slike na drugi element prezentacije za više jedinstvenu izgled.

Da izaberete i primenite boju uz pomoć pipete

Kliknite dvaput na oblik ili druge stvari koje želite da se podudara sa bojama za. (Da biste izabrali višestruki grafikoni, držite pritisnut taster Ctrl i izaberite stavku oblike.) Zatim izaberite željene opcije boje, kao što su Popuna oblika u grupi Stilovi oblika , na kartici " Oblikovanje " u okviru Alatke za crtanje.

Padajući meni „Popuna oblika“ koji sadrži alatku „Pipeta“

Koristeći pipetu izaberite boju koju želite da usaglasite i primenite je na izabrani oblik ili objekat.

Kursor pipete i usaglašena boja

Dok se pokazivač oko različitih boja, pojavljuje se pregled uživo boje. Zadržite pokazivač miša ili postavite pokazivač na boju da biste videli koordinate boja RGB (crveno zeleno plavo). Kliknite na željenu boju. Da biste preciznije način dobijanja tačnu boju koju želite prilikom mnogo boja su grupisani zajedno, izaberite željenu boju tako što ćete pritisnuti taster Enter ili razmaknicu umesto toga.

Brojevi za RGB boje izabrane korišćenjem pipete

Da biste otkazali korišćenje pipete bez biranja boje, pritisnite taster Esc.

Savet:    Takođe možete da uporedite boje iz negde drugde na ekranu. Nakon što kliknete na dugme pipete, kliknite i držite pritisnut taster miša dok prevlačite miš da biste boju koju želite da se podudaraju. Pipete nestaje kada premestite izvan PowerPoint prozora, ali boje će i dalje pregled i koja se podudara.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×