Korišćenje pera za premeštanje ili promena veličine objekata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sve korisnici rade sa uređaja omogućenih za olovku kao što je Microsoft Surface kada uređujete dokumente, radne sveske ili prezentacije. Tradicionalno rad sa objektima kao što su slike ili grafikoni bi trebalo da koristite miš ili tablom osetljivom dodir, ali sada Office 2016 vam omogućava da koristite olovku za premeštanje, promena veličine ili rotirate tih objekata.

Office 365 pretplatnik

Ova funkcija je dostupna samo Office 365 pretplatnicima. Pretplatnici dobijaju nove funkcije i poboljšanja jednom mesečno. Kliknite da biste isprobali ili kupili pretplatu.

Koristite regulator veličine na izabrani objekat za premeštanje, promena veličine ili rotirate taj objekat

Kada imate objekat iz dokumenta, radne sveske ili prezentacije, možete da jednostavno zadržite pokazivač preko njega pomoću olovke i treba da se pojavi regulator veličine objekta. Regulator veličine su malih krugova koje vidite na stranama i u uglovima.

Da biste promenili veličinu objekta    Zadržite pokazivač miša na pero iznad u uglu i dodirnite pero na krug, a zatim prevucite unutra ili spolja da biste objekat povećali ili smanjili. Zadržite pokazivač iznad ivice objekta izvršili veličine pojavi koju možete dodirnite i prevucite da biste premestili ivice unutra ili spolja.

Da biste rotirali objekat    Dodirnite strelicu zakrivljeni iznad na vrhu objekta i prevucite objekat oko rotirajte po želji.

Da biste premestili objekat    Zadržite pokazivač miša pera na sredini objekta, i zatim dodirnite i prevucite regulator za premeštanje koja se pojavljuje.

Takođe pogledajte

Slušamo vas

Ako pronašli da ovaj članak vam je dao korisne informacije, a naročito ako niste, kliknite na dugme kontrole za povratne informacije ispod kartice i ostavite konstruktivan komentare, kako bismo mogli nastaviti da unapredi. Hvala!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×