Korišćenje oznaka i beležaka za deljenje informacija sa kolegama

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Oznake i beleške omogućava ljudima da dele informacije i interakcija sa kolegama.

U ovom članku

Pregled

Primer koristi oznaka i beležaka

Dodavanje oznake u sadržaj

Načini za dodavanje oznaka

Prikazivanje oznaka

Brisanje oznaka

Razumevanje dozvola i privatnosti za označenu sadržaj

Pisanje beležaka

Pisanje beležaka osobama

Pisanje beleške o sadržaju

Razumevanje dozvola i privatnosti za beleške

Dodavanje oznake i beleške u dokumentima i stavkama liste

Dodavanje oznake i beleške na SharePoint stranice

Dodavanje alatku oznake i beleške u omiljene lokacije u pregledaču

Dodavanje oznaka za sve Veb stranice pomoću alatke "oznake i beleške"

Pisanje beležaka drugim osobama

Pregled

Beleške i oznake o sadržaju možete olakšati osobe da biste pronašli i deljenje relevantan sadržaj i pronašli znanja osobe. Beleške drugim osobama može pomoći podstakli neformalnu dijalog i omogućava ljudima da se lako povežete.

Primer koristi oznaka i beležaka

 • Napravite drugim osobama svesni sadržaja korisni resursi

 • Lakše otkrivanje ravnopravni korisnici sa sličnim interesovanja ili potencijalne mentori željene znanjem

 • Omogućavanje osobama koje rade u drugim lokalnim standardima da biste saznali više o jedni drugima

 • Deljenje i više informacija o važnih aktivnosti

 • Pomoći zaposlenima održavanje profesionalni kontaktima na drugim timovima

Vrh stranice

Dodavanje oznake u sadržaj

Oznake možete da primenite na dokumentima i stranice koje želite da lako praćenje i zapamtite ili koje mislite da druge osobe mogu zanimljiva. U zavisnosti od toga kako je vaša organizacija podešena oznake možete da primenite i stranica ili članaka koji vas zanima na internetu.

Oblak oznaka

Društveno označavanje može da poboljša kvalitet rezultata pretrage filtriranjem protiv određene oznake, a to možete da se povežete osobe koje želite da delite informacije sa drugim korisnicima koji imaju kao što su interesovanja.

Načini za dodavanje oznaka

Postoji nekoliko različitih načina za označavanje sadržaja. Kada prikazujete sadržaj na SharePoint lokaciji, možete da koristite dugmad da biste primenili oznake i beleške i da biste brzo naveli koji kao što su stavke i želite da ponovo ili da je delite.

Da biste označili na mreži informacije o bilo kom mestu, možete da koristite SharePoint alatku oznake i beleške, koje možete dodati u pregledaču "Omiljene lokacije", obeleživače ili trake sa vezama.

Predlozi oznaka

Dok kucate oznaku, možda ćete dobiti predloga dok kucate, ako je neko drugi koristio oznaku pre ili ako vaša organizacija ima definisano neke oznake i strukturu. Možete da kliknete na predložene otkucajte da ga prihvatite bez potrebe da dovršite kucanje oznaku.

Prikazivanje oznaka

Oznake i beleške su organizovane u „oznake oblak” koji možete da pregledate na različite načine. Oznake koje najčešće koristite izgleda veće od ostatka oznake. Možete da pregledate i filtrirate oznake na različite načine.

Kada kliknete na oznaku u oblak oznake, videćete listu svih aktivnosti povezane sa ovu oznaku. „Aktivnosti” se odnosi na sav sadržaj koji ste označili uz ovu ključnu reč. Na primer, u oblak oznake uzorak koji prikazan ispod, sve aktivnosti navedene su za oznaku „Ad kampanje”, koji je izabran u oblak oznake.

Izaberite oznaku da biste videli sadržaj koji ste joj dodelili.

Brisanje oznaka

Da biste izbrisali oznake oblak oznake, morate ga izabrali i zatim izbrišite sve njegove povezane „aktivnosti”. Na primer, da biste izbrisali oznaku „Ad kampanja”, prikazan iznad, što biste izbrisali dve aktivnosti prikazani u listi nadesno tako što ćete kliknuti na dugme Izbriši. Kada izbrišete aktivnosti, morate da osvežite Veb pregledač da biste videli oznaku uklanjaju iz oblak oznake.

Razumevanje dozvola i privatnosti za označenu sadržaj

Oznaka koji su javni po podrazumevanoj vrednosti, osim ako ne navedete da oznake je privatne. Druge osobe da prikažete oznaku i sadržaj koji se primenjuje na ako imaju dozvolu za prikazivanje sadržaja.

Oznake mogu da se pojave na profilu lične lokacije, na stranici profila za oznaku, a u oznaci oblaka. Osobe i primate ispravke u feedu za vesti kada ljudi koji prate kolege dodate beleške i oznake. Za više detalja o informacijama koje delite na lične lokacije i profila, pogledajte članke u odeljku Takođe pogledajte .

Kada odredite da je privatne oznake, druge osobe ne mogu da vide činjenica da oznaku dodata na Veb stranicu, iako je tekst oznake javne. Druge osobe ne vide na oznaku u oblak oznake korisnika, osim ako korisnik koji dodaje oznaku takođe primenjuju istu oznaku drugi Veb stranicu bez pravljenja oznaku privatne.

Vrh stranice

Pisanje beležaka

Beleške možete da koristite da biste delili misli o sadržaju ili da biste komunicirali sa drugima. Na primer, možete da pišete poruku da neko иestita ili komentar na članak.

Tabla sa beleškama pomaže korisnicima da izrazi misli u njihov trenutni kontekst umesto probleme da biste premestili e-poštu, razmenu trenutnih poruka ili telefona. Na primer, korisnici mogu da komentare o Veb stranice dok prikazujete su stranice. Drugi korisnici možete videti komentar i veze ka veb stranici koje mogu da posete ako su zainteresovani za temu. Ovaj okolnosti pomaže moje lokacije Veb lokacije i stranice moj profil postaju centralizovane mesta za upravljanje javnom razgovore.

Pisanje beležaka osobama

Pisanje beležaka drugima može biti neformalan način da se povežete, kao što je neko na nagradu Čestitajući ili deljenje brz mislili za konferencije.

SharePoint tabla sa beleškama

Pisanje beleške o sadržaju

Beleške možete da koristite da biste delili misli o članak ili stranice, kao što su zašto sadržaj je važno ili može da pomogne drugima. Druge osobe možete da pregledate ili Dodavanje komentara.

Beleške o sadržaju

Razumevanje dozvola i privatnosti za beleške

Beleške su javne. Osobe mogu da vide beleškama pišete na nečiji stranice profila i u nedavne aktivnosti, da li ili ne prate te kao kolege. Ako neko prati vi ili osobu koju pišete poruku da biste kao kolegu, takođe možete videti belešku u svom feedu za vesti.

Možete da izbrišete beleške, tako da se više ne pojavljuju sa sadržajem ili na nečijem profilu. Međutim, tekst beleške se ne brišu iz neke osobe vesti, na primer, ako prate na belešku primaoca kao kolegu ili vas.

Vrh stranice

Dodavanje oznake i beleške u dokumentima i stavkama liste

Nakon što ste dodali oznake i napomena table vezu u pregledač, možete da koristite dok ste označili Veb stranice koje želite da zapamtite ili deljenje.

 1. Idite na stranicu koju želite da dodate oznake i beleške.

 2. U pregledaču, kliknite na dugme oznake i tabla sa beleškama.

 3. Unesite oznake koje će vam pomoći da zapamtite ili klasifikovanje sadržaja na stranici. Posebne oznake koje tačkom i zarezom. Će možda biti zatraženo oznakama dok kucate, ako su su već koristi ili kreirane pre.

 4. Da biste oznake redove, izaberite stavku na privatne potvrđen. Osobe neće videti da označili sadržaj, ali oznake samu će biti javna.

 5. Pisati takođe belešku o stranice, izaberite stavku Tabla sa beleškamai otkucajte Napomena o stranici.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Dodavanje oznake i beleške na SharePoint stranice

Ako prikazujete stranicu na SharePoint lokaciji, možete da koristite se kao što je dugmad "i" oznake i beleške ako su dostupni.

Koristite li kao što je dugme kada brzo želite da oznake sadržaja da zapamtite kasnije, ali ne želite da primenite dodatne oznake i beleške odmah. Možete da kasnije, ako želite da dodate druge određene oznake.

Dugmad „Oznake i beleške“ i „Dopada mi se“

Ako je da kao što je i oznake i beleške dugmad nisu dostupne na vašoj stranici, možete da koristite oznake i napomena table alatke iz pregledača.

 1. Idite na stranicu na lokaciji SharePoint servera koji želite da dodate oznake i beleške da biste.

 2. Uradite sledeće:

  • Da biste brzo oznake sadržaja da se seti kasnije bez dodavanja druge oznake ili beleške, kliknite nase kao što je dugme.

  • Da biste dodali druge oznake i beleške, koristite sledeće korake:

   1. Kliknite na dugme oznake i beleške .

   2. Unesite oznake koje će vam pomoći da zapamtite ili klasifikovanje sadržaja na stranici. Posebne oznake koje tačkom i zarezom. Će možda biti zatraženo oznakama dok kucate, ako su su već koristi ili kreirane pre.

   3. Da biste oznake redove, izaberite stavku na privatne potvrđen. Osobe neće videti da označili sadržaj, ali oznake samu će biti javna.

   4. Pisati takođe belešku o stranice, izaberite stavku Tabla sa beleškamai otkucajte Napomena o stranici.

   5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Dodavanje alatku oznake i beleške u omiljene lokacije u pregledaču

Potpuno korake za dodavanje oznaka i tabla sa beleškama prečice mogu se razlikovati u zavisnosti od pregledača, ali najpre posete na vezu za alatku na stranici "oznake i beleške" na vašoj lokaciji mog portala.

 1. Uradite sledeće:

  • Ako već prikazujete nečijem profilu ili na stranicu na lokaciji mog portala, kliknite na dugme Moj profil. Moj profil

  • Ako prikazujete drugačijeg tipa stranice na SharePoint lokaciji, kliknite na svoje ime u gornjem desnom uglu Ime profila , a zatim kliknite na dugme Moj profil.

 2. Kliknite na dugme oznake i beleške.

 3. U okviru Dodavanje SharePoint oznake i beleške alatke, kliknite desnim tasterom miša na vezu i dodate u omiljene lokacije, veze ili obeleživača u pregledaču. U nekim pregledačima kao što su Internet Explorer, na traci sa alatkama veze možete dodati vezu. Pogledajte pomoć u pregledaču za više informacija.

Savet: Da biste olakšali da biste primenili obeleživače, možda ćete želeti da biste prikazali omiljene lokacije pregledača ili veze na traci sa alatkama pregledača.

Vrh stranice

Dodavanje oznaka za sve Veb stranice pomoću alatke "oznake i beleške"

Nakon što ste dodali oznake i napomena table vezu u pregledač, možete da koristite dok ste označili Veb stranice koje želite da zapamtite ili deljenje.

 1. Idite na stranicu koju želite da dodate oznake i beleške.

 2. U pregledaču, kliknite na dugme oznake i tabla sa beleškama.

 3. Unesite oznake koje će vam pomoći da zapamtite ili klasifikovanje sadržaja na stranici. Posebne oznake koje tačkom i zarezom.

 4. Pisati takođe belešku o stranice, izaberite stavku Tabla sa beleškamai otkucajte Napomena o stranici.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Pisanje beležaka drugim osobama

Kada napustite belešku na nečijem profilu, obično se prikazuje dok osoba dobija noviji beleške. U zavisnosti od toga kako vaša organizacija podesila lične lokacije, osobe mogu takođe obaveštenje putem e-pošte u belešci.

Beleške možete da koristite za različite namene, kao što je komentarišu kolege nedavni projekat ili jubilarni ili postavlja pitanje.

 1. Pregledaju ili pretražuju profil osobe kojoj želite da ostavite poruku. Ako ime osobe pojavljuje se na SharePoint lokaciji, kao što su pored dokumenta su nedavno menjali, možete da kliknete njeno ime da biste posetite njen profil.

 2. U okviru Tabla sa beleškama, otkucajte poruku u polju.

 3. Kliknite na dugme Pošalji.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×