Korišćenje objedinjavanja pošte za slanje Access podataka u Word

Korišćenje objedinjavanja pošte za slanje Access podataka u Word

Objedinjavanje pošte je odličan način za pristup Access podacima. Ovaj video zapis vam pokazuje kako da kreirate tipičnu poruku sa obrascem u programu Microsoft Word tako što ćete pokrenuti sa komandom za Word objedinjavanje u Pristup. Ili ako želite, pogledajte osnovne korake ispod video zapisa.

Napomena: Ovaj video je snimljen pomoću programa Access 2013 ali iste osnovne korake važe za Access 2010, Access 2016 i verziju programa Access.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

U video zapisu

Evo opšte procedure za kreiranje objedinjene pošte u programu Word iz programa Access:

 1. Otvorite Access bazu podataka koja sadrži adrese koje želite da objedinite sa programom Word.

 2. Ako okno za navigaciju nije otvoreno, pritisnite taster F11 da biste ga otvorili.

 3. Izaberite tabelu ili upit koji sadrži adrese. Ako su polja Adresa raširena različitim tabelama, Kreirajte jednostavan upit za izdvajanje koji sadrži polja koja su vam potrebna i izaberite taj upit za operaciju objedinjavanja.

 4. Na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na dugme objedinite Word.

 5. Otvara se dijalog čarobnjak za objedinjavanje pošte za Microsoft Word .

  Izaberite da biste povezali podatke sa postojećim Word dokumentom ili kreirali novi dokument.

 6. Odaberite da li želite da čarobnjak poveže podatke vaših adresa u postojeći Word dokument ili da počne sa novim, praznim dokumentom.

 7. Kliknite na dugme U redu .

Word se pokreće i prikazuje karticu pošiljke i okno za objedinjavanje pošte.

 1. Uradite kroz korake čarobnjaka tako što ćete kliknuti na sledeće i prethodne veze na dnu okna za objedinjavanje pošte.

 2. U programu 3 čarobnjaka nećete morati da izaberete listu primalaca. To je određeno kada ste ga izabrali u programu Access. Međutim, možda ćete želeti da precizno promenite listu tako što ćete izabrati stavku Uredi listu primalaca. U polju koje se otvara možete da uklonite pojedinačne primaoce iz objedinjavanja, da primenjujete filtere, sortirate listu i tako dalje.

 3. U odeljku 4 čarobnjaka napišite slovo (osim ako ne radite sa postojećim dokumentom).

 4. Postavite kursor u dokument gde želite da se pojave podaci adrese, a zatim izaberite stavku Adresni blok, red za pozdravili više stavki u oknu za objedinjavanje pošte da biste umetnuli Access podatke u dokument. U poljima koja se pojavljuju izaberite željeni format i izaberite stavku podudari polja da biste se uverili da su polja ispravno uparena.

 5. U petom 5 čarobnjaku kliknite na sledeće (>>) i prethodnu (<<) dugmad da biste videli kako će objedinjeni podaci izgledati kada odštampate dokument.

 6. U 6. čarobnjaku izaberite stavku Odštampaj i izaberite željene opcije štampanja.

 7. Sačuvajte i zatvorite Word dokument.

  Napomene: 

  • Ako treba da se vratite i prilagodite neke postavke objedinjavanja nakon dovršavanja čarobnjaka, sve operacije su dostupne na kartici pošiljke u programu Word.

  • Ako načinite promene u Access bazi podataka, možda ćete morati da prilagodite neke postavke objedinjavanja u programu Word da biste ponovo rešili ispravno objedinjavanje.

  • Čarobnjak za objedinjavanje pošte je dizajniran u vezi sa podacima o adresama. Međutim, možete da koristite funkciju objedinjavanja pošte da biste objedinili bilo koju vrstu podataka sa programom Word, kao što su zapisi o zalihama, zadaci ili bilo koje skladište u programu Access.

Detaljnije informacije o funkcijama objedinjavanja pošte u programu Word potražite u sledećim člancima:

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×