Korišćenje objedinjavanja pošte za personalizovanje pisama za obimne pošiljke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada imate masovne pošte za slanje osobama na listi slanja, možete da koristite za objedinjavanje pošte da biste kreirali grupu personalizovane slova. Svako slovo koje je proizveo ima identične raspored, oblikovanje, teksta i grafike. Samo određene odeljke slova se razlikuju i su personalizovane.

Postoje tri datoteke uključene u kreiranje i štampanje pisama koristite objedinjavanje pošte:

 • Glavni dokument
  ovaj dokument sadrži teksta i grafike (logotipa ili slike, na primer) koje su identične za svaku verziju objedinjenom dokumentu. U telo slovo je primer identične sadržaja.

 • Liste slanja
  ovo je izvor podataka koji se koristi za popunjavanje informacija u pismu. Liste slanja ima imena, na primer, i glavni dokument je pismo koje će biti poslato imena na listi.

 • Objedinjeni dokument
  Ovaj dokument je kombinacija glavnog dokumenta i liste slanja. Objedinjavanje pošte povlači informacija iz liste slanja i stavlja ga u glavni dokument, što je pismo u personalizovanom za svaku osobu.

Možete da saznate više o tome kako funkcioniše za objedinjavanje pošte za slova u sledeći video zapis koji je deo kursa za obuku.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

1. korak: Priprema glavnog dokumenta

Pre nego što započnete objedinjavanje pošte, pripremite pismo. Ako ste ostalima da znate o nadolazećem događaju, na primer, uključite ime, datum, vreme i lokaciju događaja. To je detalje koji treba da bude važan svim primaocima pismo.

 1. Na kartici pošiljke , u grupi Započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite stavku Započni objedinjavanje > slova.

  U programu Word, na kartici pošiljke, odaberite stavku Započni objedinjavanje, a zatim odaberite opciju.

 2. U Word, otkucajte telo slova (primer sledi) koju želite da pošaljete svima.

  Uzorak pismo u programu Word sa bel koristi za objedinjavanje pošte.

2. korak: Podešavanje liste slanja

Lista slanja je izvor podataka. To može da bude Excel unakrsna tabela, direktorijum Outlook kontakata, Pristup baza podataka ili Office spisak adresa. Ona sadrži zapise tu Word koristi da izvučete informacije iz da biste napravili pismo.

Saveti

 • Ako nemate listu slanja, možete da je napravite tokom objedinjavanja pošte. Pre nego što počnete proces objedinjavanja pošte, prikupite sve zapise podataka i dodajte ih izvoru podataka.

 • Ako koristite Excel unakrsnu tabelu, proverite da li je kolona sa ZIP kodovima ili poštanskim brojevima oblikovana kao tekst, kako se ne bi izbrisale nule.

 • Ako želite da koristite Outlook kontakte, proverite da li je Outlook podrazumevani program za e-poštu.

Korak 3: Vezu liste slanja u glavni dokument

Sada ste spremni da biste otvorili izvor podataka za liste slanja i povežete je pismo.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Početak objedinjavanja pošte odaberite stavku Izbor primalaca, a zatim odaberite opciju.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi započinjanje objedinjavanja, odaberite stavku izbor primalaca, a zatim odaberite stavku kucanje nove liste

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako nemate listu slanja, odaberite Otkucajte novu listu i napravite je.

   ili

  • Ako se lista slanja nalazi na Excel unakrsnom listu, u Pristup bazi podataka ili u drugom tipu datoteke sa podacima, odaberite stavku Koristi postojeću listu. Zatim potražite listu i odaberite Otvori.

   ili

  • Ako koristite Outlook kontakte, izaberite stavku Odaberi iz Outlook kontakata.

 3. Odaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao.

 4. U polju Ime datoteke otkucajte ime datoteke, a zatim odaberite stavku Sačuvaj.


Uređivanje liste primalaca

Ako ste kreiranje i štampanje pisama za sve osobe na listi, izaberite stavke „korak 4: dodavanje personalizovanog sadržaja pismo”. Ako želite da pošaljete slova ljudi koji žive, na primer, 20 milja od događaj koji ste hostinga, onda koristite filter kao što su ZIP kôd ili Poštanski broj da biste suzili listu.

 1. Odaberite stavku Uredi listu primalaca.

  U sklopu objedinjavanja pošte u programu Word, na kartici „Pošiljke“, u grupi „Započinjanje objedinjavanja pošte“ odaberite stavku „Uredi listu primalaca“.

 2. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena svake osobe koja želite da primate e-poruku.

  Izaberite redove potvrdom izbora u polju za potvrdu

U dijalogu Primaoci objedinjene pošte nalaze se opcije za sužavanje liste primalaca. Dve najčešće korišćene opcije jesu sortiranje i filtriranje liste kako bi se olakšalo pronalaženje imena i adresa.

U Word dokumentu za objedinjavanje pošte odaberite stavku „Uredi primaoce“, pa odaberite opciju u dijalogu „Primaoci objedinjene pošte“, u okviru „Pročisti listu primalaca“.

Više informacija potražite u članku Sortiranje i filtriranje podataka za objedinjavanje pošte.

Korak 4: Dodavanje personalizovanog sadržaja pismo

Dodavanje sadržaja u pismo koji je drugačiji za svaku osobu koja ga dobija — na primer, njihova imena i adrese. Najbolja praksa za dodavanje ovih detalja jeste da umetnete polja za objedinjavanje u glavni dokument.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje polja odaberite Adresni blok.

  U sklopu programa Word objedinjavanja pošte, na kartici pošiljke, u grupi Umetanje polja & pisanje odaberite Adresni blok.

 2. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite format za ime će se prikazivati u pismu.

  Opcije za adresni blok

 3. Odaberite stavku U redu.

  Napomena: Da biste videli kako će izgledati sa adresom u pismu, u okviru Pregledodaberite stavku Pregledaj rezultate. Odaberite sledeći Dugme „Sledeći zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte ili prethodno Dugme „Prethodni zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte dugme zapisa da biste se kretali kroz zapise u izvoru podataka.

 4. U grupi pisanje & Umetni odaberite stavku Red za pozdrav.

  Kao deo programa Word objedinjavanja pošte, na kartici pošiljke, u grupi pisanje & Umetanje polja, izaberite red za pozdrav.

 5. U dijalogu Umetanje reda za pozdrav, izaberite oblikovanje koje želite da koristite.

 6. Odaberite dugme u redu da biste umetnuli polje za objedinjavanje u pismu.

 7. Odaberite datoteku > Sačuvaj da biste sačuvali slovo (primer sledi) pravite za objedinjavanje pošte.

  Uzorak pismo za objedinjavanje pošte u programu Word koji prikazuje polje „Adresni blok” i „red za pozdrav” polje.

Da biste umetnuli druge prilagođene informacije u slovo sa liste slanja, pogledajte članak Dodavanje polja za objedinjavanje pošte jedno po jedno.


Potvrdite imena polja za objedinjavanje

Proverite da li Word pronalazi imena i adrese sa liste slanja.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje polja odaberite Poređenje polja.

  Savet: Objedinjavanje polja takođe može da se otvori iz dijaloga Umetanje adresnog bloka koji ste koristili za dodavanje adresnog bloka u glavni dokument.

 2. U dijalogu Poređenje polja, potvrdite da se polja zapisa koja se pojavljuju na listi podudaraju sa imenima naslova kolona za zapise u izvoru podataka liste slanja.

  Dijalog „Poređenje polja“

  Napomena: Postoje dve kolone u dijalogu. Leva kolona je lista uobičajenih imena u zapisu preduzeća, na primer. Desna kolona je ime polja za uobičajeno ime koje je mapirano na naslov kolone u datoteci izvora podataka.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako se prikazana polja imena podudaraju sa naslovima kolona koje ste koristili za zapise u izvoru podataka liste slanja, nemojte ništa da radite.

   ili

  • Ako se pojavljuje (ne podudara se) u imenu polja za koje ste očekivali da se podudari sa naslovom kolone u izvoru podataka, kliknite na strelicu padajućeg menija, a zatim odaberite ime polja u izvoru podataka liste slanja. Ponovite po potrebi.

 4. Odaberite stavku U redu.


Oblikovanje polja za objedinjavanje pošte

Da biste promenili font, veličinu ili prored objedinjenog sadržaja, izaberite ime polja za objedinjavanje i unesite željene izmene.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Pregled rezultata odaberite Pregled rezultata da biste se prebacili iz objedinjenih rezultata nazad na polja za objedinjavanje pošte u vašem pismu.

  U programu Word, na kartici „Pošiljke“, grupa „Pregled rezultata“.

 2. Odaberite ime polja za objedinjavanje.

  Izabrano polje „Adresni blok“

 3. Na kartici Početak izaberite željeni font i veličinu fonta.

  U programu Word, na kartici „Početak“ izaberite font i veličinu fonta.

 4. Na kartici Raspored na stranici (Word 2013) ili kartici Raspored (Word 2016), odaberite željeni razmak između pasusa.

  Podesite razmak u programu Word, na kartici „Raspored na stranici“.

  Napomena: Pošto Word tretira svaki red u adresnom bloku kao pasus, možda ćete želeti da smanjite razmak između redova.

Korak 5. Pregled i štampanje pisama

 1. Odaberite stavku Pregledaj rezultate, a zatim odaberite sledeći Dugme „Sledeći zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte ili prethodno Dugme „Prethodni zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte dugme zapisa da biste se uverili da imena i adrese u telu pisma izgledaju kako treba.

  Savet:  Prelazak na početak liste, kliknite na dugme zapisa prvog Dugme „Prvi zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte i idite na kraj liste, kliknite na poslednju Dugme „Poslednji zapis" za pregled rezultata objedinjavanja pošte. zapisa dugme.

 2. Odaberite stavke Završi i objedini > Štampanje dokumenata.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi završi, odaberite stavku završi & za objedinjavanje, a zatim odaberite opciju.

Korak 6: Čuvanje personalizovane pismo

Kada sačuvate dokument za objedinjavanje pošte, ostaje u vezi sa liste slanja tako da možete da ga koristite za vaš sledeći masovno slanje pošte.


Da biste ponovo koristili dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite da kada Word će od vas zatražiti da biste zadržali vezu.


Da biste promenili adrese u dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite stavku Uredi listu primalaca za sortiranje, filtriranje i odaberite određene adrese.

Dodatne informacije

Pre nego što započnete objedinjavanje pošte, pripremite pismo. Ako ste ostalima da znate o nadolazećem događaju, na primer, uključite ime, datum, vreme i lokaciju događaja. To je detalje koji treba da bude važan svim primaocima pismo.

 1. Na kartici pošiljke , u grupi Započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite stavku Započni objedinjavanje > slova.

  tipska pisma

 2. U Word, otkucajte telo slovo koje želite da pošaljete svima.

Lista slanja je izvor podataka. To može da bude Excel unakrsna tabela, direktorijum Outlook kontakata, Pristup baza podataka ili Office spisak adresa. Ona sadrži zapise tu Word koristi da izvučete informacije iz da biste napravili pismo.

Saveti

 • Ako nemate listu slanja, možete da je napravite tokom objedinjavanja pošte. Pre nego što počnete proces objedinjavanja pošte, prikupite sve zapise podataka i dodajte ih izvoru podataka.

 • Ako koristite unakrsnu tabelu Excel , uverite se da je kolona za za ZIP kodove ili poštanske brojeve oblikovane kao teksttako da ne biste izgubili nula.

 • Ako želite da koristite Outlook kontakte, proverite da li je Outlook podrazumevani program za e-poštu. Da biste to uradili, otvorite Apple Mail i u meniju Pošta odaberite željene opcije. Na kartici Opšte , pored podrazumevane čitač e-pošte, izaberite stavku Microsoft Outlook

 • Možete da koristite i Apple kontakte, da li Apple pošta je podrazumevani program za poštu.

 • Koristite FileMake pro baze podataka kao na izvor podataka za objedinjavanje pošte.

 1. Na kartici Pošiljke, odaberite stavku Izbor primalaca, a zatim odaberite neku opciju.

  Na kartici „Pošiljke“, stavka „Izbor primalaca“ je markirana uz listu opcija

  Choose

  Za izvršavanje sledeće radnje

  Pravljenje nove liste

  Započnite novi spisak adresa dok podešavate objedinjavanje pošte

  Korišćenje postojeće liste

  Koristite u Excel unakrsnu tabelu ili neki drugi tip datoteke sa podacima, kao spisak adresa

  Odaberi iz Outlook kontakata

  Izaberite imena direktno iz Outlook kontakata za spisak adresa

  Apple kontakti

  Izaberite imena direktno iz Apple adresara za spisak adresa

  FileMaker Pro

  Uvezite podatke iz FileMaker Pro baze podataka

 2. Ako ste izabrali Kreiranje nove liste, sledite ove korake:

  1. U dijalogu Uređivanje polja liste, Word automatski pravi polja za neke osnovne informacije, kao što su ime, prezime i adresa. Ako želite da dodate novo polje – na primer, polja za poruku – dodate sada, tako da je popunite kada budete kucali stavke. U okviru novo ime poljaupišite ime polja koje želite da dodate, a zatim odaberite stavku na znak plus (+).

   Savet:  Da biste promenili redosled polja, izaberite polje koje želite da premestite, a zatim koristite nagore ili nadole strelice da biste se premestili na polje gde želite na listi.

  2. Kada sva polja su podešeni onako kako želite, odaberite stavku Kreiraj da biste kreirali listu.

 3. Ako ste izabrali stavku Koristi postojeću listu, sledite ove korake:

  1. Pronađite datoteku koju želite da koristite i odaberite stavku Otvori.

  2. Ako odaberete da biste otvorili Excel unakrsne tabele, u dijalogu Otvaranje radne sveske , izaberite list koji želite da koristite, a Opseg ćelija da ostavite prazno da koristite ceo radni list ili unesite opseg ćelija za podatke koje želite da koristite, a zatim odaberite stavku u redu.

 4. Ako ste izabrali stavku Odaberi iz Outlook kontakata ili Apple kontakte, sledite ove korake:

  1. Odaberite stavku Filtriraj primaoce da biste izabrali primaoce koje želite da uvrstite.

  2. Za Outlook kontakata, u dijalogu Opcije upita , pored liste Primaoci objedinjene pošte tako što ćete, izaberite kompletan zapis. Na listi kontakata, izaberite kontakte koje želite da pošaljete masovne pošte, a zatim odaberite dugme u redu.

  3. Apple kontakti, u dijalogu Opcije upita , u okviru Apple grupu kontakata, odaberite željenu grupu slanje masovne pošte, a zatim odaberite stavku u redu.

  4. Za FileMaker Pro baze podataka, odaberite datoteku baze podataka u dijaloguIzbor FileMaker Pro baze podataka da biste koristili kao izvor podataka i odaberite stavku Otvori

 1. Na kartici pošiljke , odaberite stavku Umetni polje za objedinjavanje i izaberite polje koje želite da dodate.

  Na kartici „Pošiljke“, stavka „Umetni polje za objedinjavanje“ je markirana

  Nastavite sa dodavanjem polja dok ne dodate sve informacije koje želite na pismu.

 2. Oblikovanje polja u slovo tako da izgleda onako kako želite ostatak koverti za pronalaženje. Na primer, uključite razmak između prve i poslednje ime polja i pritisnite Return da biste započeli novi red za polja Adresa.

  Savet: Da biste sortirali listu primalaca ili uklonili primaoce, na kartici pošiljke , odaberite stavku Filtriraj primaoce, a zatim odaberite stavku Sortiranje ili Filtriranje zapisa. Kada završite, odaberite stavku u redu.

 1. Na kartici pošiljke , odaberite stavku Pregledaj rezultate da biste videli kako izgleda pismo. Koristite strelice nalevo i nadesno na kartici pošiljke da biste pregledali svakog slova.

  Na kartici „Pošiljke“, stavka „Pregledaj rezultate“ je markirana

 2. Da biste dodatno promenili oblikovanje, ponovo odaberite stavku Pregledaj rezultate, što vam omogućava da dodate ili uklonite polja za objedinjavanje.

 3. Kada slova izgledaju kako želite, na kartici pošiljke , odaberite stavku Završi & objedinjavanje > Odštampaj dokumente da biste dovršili objedinjavanje pošte.

  Na kartici "pošiljke" su istaknute završi & objedinjavanje i opciju za štampanje dokumenata

  Savet: Ako želite da pregledate i ažurirate svakog slova pojedinačno pre štampanja, na kartici pošiljke , odaberite stavku Završi & objedinjavanje > Uredi pojedinačne dokumente. Kada završite, kliknite na dugme datoteka > Štampanje da biste odštampali koverte.

Kada sačuvate dokument za objedinjavanje pošte, ostaje u vezi sa liste slanja tako da možete da ga koristite za vaš sledeći masovno slanje pošte.

Da biste ponovo koristili dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite da kada Word će od vas zatražiti da biste zadržali vezu.

Da biste promenili adrese u dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite stavku Uredi listu primalaca za sortiranje, filtriranje i odaberite određene adrese.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×